13.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Maribor

Prva liga Telemach, 27. krog

BRAVO - MARIBOR

15. marec 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (7,9 evrov predprodaja)
- otroci: 5 evrov (3,9 evra predprodaja)
- gostujoči navijači: 10 evrov (7 evrov predprodaja)

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Prva liga Telemach se med tednom nadaljuje s 27. krogom, ki ga bosta odprla Bravo in Maribor. Mariborčani niso uspeli prekiniti spomladanskega niza Tabora, Ljubljančani pa bodo skušali čimprej pozabiti minuti teden. Rumeni so po pokalnem porazu v Slovenski Bistrici tudi v obračunu z Radomljami podaljšali zmagovalni post in so se po novem porazu znašli v nevarnem položaju. Troboj za obstanek se počasi preveša v četveroboj, saj Bravo zadnji Gorici beži le še za pet točk, še bližje pa so nogometaši Radomelj in Tabora. Niz desetih tekem brez ligaške zmage pušča posledice, v zasedbi iz prestolnice pa poudarjajo, da je zdaj najbolj pomembno ostati miren.

Aleš Arnol, NK Bravo: "Nova priložnost za točke prihaja že v sredo, ko bomo znova pripravljeni na boj. Zavedamo se, da smo v ostri bitki za obstanek, ključno je, da ohranimo hladne glave in še dodatno prilagodimo načrt s ciljem osvajanja točk. Osvojili smo točki proti Muri in Sežani, na naslednjih dveh domačih tekmah pa prav tako ciljamo na čim večji točkovni izplen. Imamo še deset tekem, na katerih želimo priti do ključnega cilja letošnje sezone - do obstanka v eliti."

Kdo je vroč?

Martin Kramarič je ob Kamniški Bistrici s pomočjo Ognjena Gnjatića poskrbel za vodstvo Brava, ki pa ga prvoligaš iz Ljubljane ni uspel zadržati vse do odmora. Radomljani, ki med tednom niso imeli pokalne preizkušnje, so v drugem polčasu izkoristil energetski padec Šiškarjev in tehtnico nagnili v svojo korist. Časa za nabiranje moči ni bilo veliko, vseeno pa bo imel Kramarič v dvoboju z nekdanjim klubom nekaj dodatnega motiva.

Ali ste vedeli?

Bravo pred reprezentančnim premorom čakata dve domači preizkušnji, po Mariborčanih na sever prestolnice prihajajo še Goričani. Aprilski spored bo za Kramariča in soigralce izjemno zahteven, saj bodo v nizu izzivali tekmece, ki lovijo nastop v Evropi. Najprej bodo gostovali v Kopru, po mestnem obračunu z Olimpijo jih bodo gostili Domžalčani, po domači tekmi s Celjem pa odhajajo še k bivšemu trenerju Dejana Grabiću, v soboško Fazanerijo. So to tekme, na katerih lahko Bravo prekine zmagovalni post?

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Josip Iličić in Martin Milec

Nogometaši Maribora so se po ligaškem porazu v Fazaneriji veselili pokalnega slavja v Velenju, brez zmage pa so znova ostali konec tedna, ko so v 26. krogu Prve lige Telemach gostili Tabor. Sežanci so v Ljudskem vrtu iztržili veliko točko, z nekaj sreče bi lahko tudi tri. Vijoličasti so imeli pobudo, a brez Žana Vipotnika v napadu niso uspeli streti odpora žilavih Kraševcev, ki se v boju za prvoligaško preživetje kot levi borijo za vsako točko. Zdaj so se v neugodnem položaju znašli tudi nogometaši Brava, ki bodo naslednji nasprotniki Štajercev. Za zdaj še ni jasno, če bo najboljši strelec lige izpustil tudi tekmo v prestolnici, je pa znano, da bo moral Damir Krznar enajsterico sestaviti brez dveh kaznovanih varovancev, Josipa Iličića in Martina Milca.

Damir Krznar, trener NK Maribor: "Ni časa za premor in daljše analize, tekmovanje se hitro nadaljuje. Naša naloga v tem obdobju je zelo zahtevna, saj se borimo za evropske kvalifikacije, kar prinaša veliko dogovornost, ob tem pa moramo gledati naprej, proti poletju, jeseni. Iščemo nove zadeve, nove igralce."

Kdo je vroč?

Vijoličasti so se Taboru, ki v nadaljevanju prvenstva še ni izgubil, zoperstavili brez dveh najmlajših standardnih članov začetne enajsterice. Žan Vipotnik je tekmo izpustil zaradi lažje poškodbe, Aljaž Antolin pa zaradi bolezni. Prekmurski vezist do dvoboja s Sežanci to sezono še ni izpustil ligaške preizkušnje, večino od 25 nastopov pa je vknjižil kot član začetne enajsterice, v kateri je dobro sodeloval s partnerjem na sredini igrišča, Janom Repasom. Domžalčan je jeseni, ko je zadel na štirih zaporednih tekmah, odločil tudi obračun v Šiški.

Ali ste vedeli?

Damir Krznar se je po tekmi s Taborom ozrl tudi v prihodnost. Strateg Maribora je v Velenju mesto v začetni enajsterici namenil Marcelu Lorberju, tekmo proti Taboru je pričel Luka Božičković, v drugem polčasu pa je prve minute v vijoličastem dočakal tudi zimski novinec Denis Alijagić. Hrvaški strokovnjak ob boju za evropsko vozovnico išče dodatna orožja, jeseni je na podoben način že "dobil" Žana Vipotnika. Konjičan je bil v torek prvič v svoji karieri uvrščen v kader članske izbrane vrste, ki se bo marca pomerila s Kazahstanom in San Marinom.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.03.2023 | Prva liga Telemach
    Tri točke Maribora v Ljubljani
    Nogometaši Maribora so v 27. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Bravo s 3:2 (3:0).

DELI NA