06.05.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Maribor

Prva liga Telemach, 34. krog

BRAVO - MARIBOR

7. maj 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- gostujoči navijači: 5 evrov

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Gašper Trdin

»Prvi polčas je bil razprodaja ugleda Brava,« je po mestnem derbiju izjavil vidno razočarani Dejan Grabić. Slabe volje mu ne gre zameriti: nenazadnje je bil za njegove varovance to že četrti zaporedni poraz v prvenstvenem tekmovanju. Zeleno-belim someščanom se niso postavili po robu, kot so to večkrat naredili v preteklosti, in na koncu se je zmage zasluženo veselila Olimpija. Grabića bolj kot točkovni izkupiček bržkone skrbi bleda podoba na igrišču, ki pred bližajočim se pokalnim finalom ne obeta nič dobrega. Tekma leta je na sporedu že v sredo, še prej pa Šiškarje čaka spopad z Mariborom. Lahko rumeni prekrižajo vijoličaste načrte?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Večji pritisk bodo občutile ekipe, ki nam bodo stale nasproti. Ne bomo kalkurirali. Rezultat potrebujemo le še v pokalnem tekmovanju. Hkrati pa nam ni vseeno, ali bomo sezono končali na petem ali na osmem mestu, ker hočemo delati korake naprej."

Kdo je vroč?

Potem ko je bil sredi aprila eden od režiserjev zgodovinskega preobrata proti Domžalam, je Luka Marjanac priložnost dobil tudi na obeh obračunih, ki sta sledila. Odigral je 68 minut reprize pokalnega polfinala ob Kamniški Bistrici, v prejšnjem krogu pa ga je Dejan Grabič v ogenj poslal slabe pol ure pred koncem. Otrok švicarskega Basla ni uspel zmešati štren svojemu nekdanjemu klubu, kako se bo odrezal tokrat?

Ali ste vedeli?

Medtem ko se večina nogometnih prvenstev po Evropi te dni zaključuje, se norveško šele začenja. David Brekalo, ki je Spodnjo Šiško zapustil lanskega avgusta, s svojim Vikingom po petih krogih zaseda drugo mesto na razpredelnici (točko več ima na računu Lillestrom). Četa iz Stavangerja je doslej vpisala štiri zmage in poraz, slovenski reprezentant pa je vse obračune odigral v celoti; v soboto ga čaka gostovanje pri Moldeju.

MARIBOR

Prepoved nastopa: Rok Kronaveter, Jan Repas, Martin Milec

Mariborčani so si z aprilskim remijem proti Radomljam močno zagrenili življenje. Obeti lahkotnega zaključka sezone so padli v vodo, za nekoliko bolj miren spanec pa ni poskrbela niti sobotna tekma »za prvaka«. Koper je v štajerskem hramu nogometa iztržil remi in je lahko z izkupičkom nekoliko bolj zadovoljen od (zaenkrat še) vodilnih vijoličastih. Ti kanarčkom bežijo zgolj za točko, ki ob pogledu na tekmece v zadnjih treh krogih ne obljublja ničesar. Čisto na koncu serijske prvake čaka pot v Mursko Soboto, še prej bodo morali biti brezhibni v Spodnji Šiški ter proti Aluminiju. »Brezhibno« pa na tej točki pomeni le eno: zmage, zmage, zmage ...

Radovan Karanović, trener NK Maribor: "Izjava njihovega trenerja po porazu z Olimpijo pomeni, da sledi pri njih popolna mobilizacija zaradi nekaj slabših rezultatov v zadnjih prvenstvenih tekmah. Sicer pa nismo pričakovali nič manj zahtevne naloge, ne glede na njihovo trenutno stanje. So ekipa, ki je sposobna povzročiti težave vsakemu nasprotniku, kar dokazuje tudi uvrstitev v finale pokala. Vemo, kaj nas čaka v dvoboju z Bravom, in narediti moramo vse, da se vrnemo iz Ljubljane kot zmagovalci."

Kdo je vroč?

Vijoličasto obarvane tribune Ljudskega vrta so se prejšnji konec tedna razveselile le enega zadetka. Podenj se je podpisal kdo drug kot Ognjen Mudrinski, v tej sezoni prvi strelec tako Maribora kot tudi celotnega prvoligaškega tekmovanja. V 26. minuti so koprski branilci gologlavega Srba sredi kazenskega prostora pustili povsem osamljenega, levji delež pa je s podajo prispeval tudi bojeviti Jan Repas.

Ali ste vedeli?

Vse kaže, da bo o prvaku znova odločalo srečanje zadnjega kroga med Mariborom in Muro. Tako je bilo tudi na koncu lanske sezone, le da je takrat prelomni obračun gostil Ljudski vrt. Klemen Šturm je Prekmurce po dobre pol ure igre popeljal v vodstvo, ki pa ga je tik pred odmorom izničil Jan Mlakar. V nadaljevanju sta Muri zgodovinski naslov pristreljala Mihael Klepač in Luka Bobičanec.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.05.2022 | Prva liga Telemach
    Le remi Kopra v Ljubljani
    Nogometaši Brava in Kopra so se v zadnjem krogu Prve lige Telemach v Ljubljani razšli brez golov.
  • 07.05.2022 | Prva liga Telemach
    Spodrsljaj Maribora pri Bravu
    Nogometaši Brava so v 34. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (2:1).

DELI NA