Pred tekmo: Bravo - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

BRAVO - MARIBOR

21. november 2020, ob 13.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Neučinovitost ostaja prva težava nogometašev Brava. Na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah so mrežo zatresli le enkrat (pred tedni je bila dovolj nepozorna obramba Aluminija), do zadetka niso prišli niti v Novi Gorici. Napadi varovancev Dejana Grabića so se šele dobro začeli, pa so se že končali. Priložnost - to je tekma z dotlej zadnjo Gorico vsekakor bila - je posledično splavala po vodi, čeprav je ljubljanski strateg neodločen rezultat označil za realnega. Ob vsem naštetem je potrebno priznati, da je Grabić zaradi številnih odsotnosti na igrišče poslal dokaj neizkušeno enajsterico, verjetno najmlajšo v tej sezoni. Glede na prihajajočo tekmo z napadalnim Mariborom je spodbudno še dejstvo, da so rumeni v mestu vrtnic svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Bo tako tudi tokrat?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Ne bomo se obremenjevali z nasprotnikom, dovolj dela imamo sami s seboj. Poskušali jim bomo vsiliti naš način igre. Motiv ni vprašljiv, Maribor je le večkratni prvak. Gremo na zmago."

Kdo je vroč?

Devetnajstletni Rok Maher je na Primorskem za Bravo sploh prvič zaigral v začetni postavi. Na zelenici je ostal do 84. minute, ko ga je zamenjal Rok Kidrič. V prestolnici se Maher sicer udejstvuje kot posojen igralec Maribora, na katerega je pogodbeno vezan do konca aktualne sezone. Proti matičnemu klubu bo mladenič, ki se najbolje znajde v zvezni vrsti, še posebej motiviran. Mu bo Dejan Grabić namenil nekaj minut ali bodo imele vendarle prednost izkušnje?

Ali ste vedeli?

Povprečna starost šišenske enajsterice, ki je na igrišče pritekla v Novi Gorici, je bila 21,1 let. Daleč najstarejši na igrišču (to vlogo navadno prevzame 37-letni Luka Žinko) je bil 25-letni Ovbokha Agboyi, najmlajši pa Rok Maher. Vezist je julija praznoval šele svoj 19. rojstni dan, aprila je isti mejnik dočakal Miha Kancilija, ki je tekmo začel na desnem krilu. Bodo mladi priložnost dobili tudi v soboto?

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Ob pomoči domžalske zasedbe so Mariborčani pred reprezentančnim premorom postregli z verjetno najatraktivnejšo tekmo sezone. Oba nasprotnika sta se izkazala s številnimi napadalnimi akcijami, precej manj suvereno pa so delovali v fazi branjenja. Prav to bo zmagi navkljub najbolj skrbelo Maura Camoranesija, ki je nekaj novih sivih las dobil že med obračunom z "ravbarji". Njegovi varovanci so namreč dvakrat zaostajali, a na koncu pokazali karakter in vpisali vse tri točke - pa čeprav z več truda, kot so pričakovali. V soboto vijoličasti gostujejo pri Bravu, ki v zadnjem času nasprotnikove obrambe prebija le redko. Bodo Štajerci ta ligaški obračun vendarle končali brez prejetega zadetka?

Kdo je vroč?

Vse kaže, da se je Rudi Požeg Vancaš v zadnjem mesecu dokončno prebudil. Pred reprezentančnim premorom se je med strelce vpisal tretjič na petih tekmah, v 48. minuti dvoboja z Domžalami je zadel za izenačenje, nekaj trenutkov zatem pa še podal za gol Jana Mlakarja. Rumeno mrežo sta do konca obračuna zatresla še Špiro Peričić in Aljoša Matko, ki je vpisal prve minute po 26. septembru. Kdo bo udaril v Šiški?

Ali ste vedeli?

Po tekmi z rumeno družino je iz štajerskega tabora odjeknila slaba novica za vse privržence vijoličastega kluba. Nemanja Mitrović po odmoru ni pritekel iz slačilnice, poškodba, ki jo je staknil v prvem delu, je bila prehuda. Steber mariborske obrambe si je še drugič v karieri strgal križno vez, letošnja sezona pa je za 28-letnika najverjetneje končana. Po padcu na dopinškem testu štiri mesece žoge ne sme brcati niti Martin Milec. Kako se bo Camoranesi spopadel s težavami v zadnji vrsti?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z zmago pri Bravu sam na vrhu
    Nogometaši ljubljanskega Brava so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:2).

DELI NA