Pred tekmo: Bravo - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

BRAVO - MARIBOR

2. november 2019, ob 14:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Ljubljana, kapaciteta 2.300 sedežev (povprečni obisk: 856 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov (8 evrov v preprodaji)
- otroška vstopnica: 4 evre
- brezplačen vstop za otroke do 8 let

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šiškarji so ob Kamniški Bistrici nanizali še drugi zaporedni prvenstveni poraz in poglobili rezultatsko krizo, ki se je pred tedni začela v Stožicah. Od takrat so Dejan Grabić in druščina osvojili vsega dve točki, ob dobri formi ostalih ekip (z izjemo Rudarja) iz spodnje polovice lestvice pa so se Ljubljančani po končanem 15. krogu tako znašli na predzadnjem mestu. Šišenska četa je v Domžalah postregla s še eno obrambno predstavo za pozabo, prvič po dveh mesecih pa so bili povsem neučinkoviti tudi pred nasprotnikovim golom. Razlogov za zadovoljstvo najverjetneje ne bodo imeli niti v soboto, ko v prestolnico prihaja aktualni prvak iz Maribora. Ali pač?

Kdo je vroč?

Šiškarji so v nedeljo ostali brez zadetkov. V 15. minuti je eno redkih priložnosti zapravil Besart Abdurahimi, ki mu je po prodoru z leve strani zmanjkalo zbranosti v zaključku. Gostje so bili v nadaljevanju povsem nenevarni, nato pa je v 78. minuti domžalsko mrežo zatresel Ibrahim Arafat Mensah, a je delivec pravice Obrenović gol razveljavil zaradi prepovedanega položaja.

Ali ste vedeli?

Slovenska reprezentanca do 15 let se te dni mudi na mednarodnem turnirju v Srbiji. Dres izbrane vrste so tokrat oblekli kar štirje Bravovci - Mark Stojinović, Miha Trdan, Oskar Kvaternik in Senad Porić. Vabilo je prejel tudi Bor Zupančič, a se je pred reprezentančno akcijo poškodoval. Na prvi tekmi so bili s 3 proti 0 boljši gostitelji, mlade upe pa čakata še tekmi z Izraelom in Črno goro.

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

V prvem polčasu štajerskega derbija so bili vijoličasti z glavami še vedno v Sežani. Sledil je nekoliko boljši drugi del in minimalna zmaga domače ekipe, ki bo Mariborčane zadovoljila le s točkovnega vidika, Darko Milanič pa bo od svojih varovancev že proti Bravu enostavno moral zahtevati več. Čeprav se zdi, da je tekma z zadnje čase ne ravno blestečimi Šiškarji prišla ob pravem trenutku, bodo morali biti Štajerci v prestolnici še kako pazljivi. Tokratni gostitelji so v preteklih tednih nenazadnje ponagajali Murašem in Celjanom, na tem seznamu pa bi se kaj hitro lahko znašle tudi vijolice. Bo Maribor v Ljubljani potrdil vlogo favorita?

Kdo je vroč?

Pod edini gol na štajerskem derbiju se je podpisal Mitja Viler, za katerega je bil to sploh prvi zadetek v tej sezoni. Izkušeni branilec je v 49. minuti na presenečenje gostujočih branilcev vtekel v kazenski prostor, izkoristil podajo Dina Hotića in okroglo usnje poslal pod prečko. Na drugi strani je domača mreźa ostala nedotaknjena, največ zaslug zato pa ima Jasmin Handanović, ki je tokrat dobil prednost pred Kenanom Pirićem.

Ali ste vedeli?

Darko Milanič je med tednom priložnost dal tudi tistim, ki v zadnjem času dobivajo nekaj manj minutaže. Danes je s 7 proti 0 padel dravograjski drugoligaš, za vijoličaste so zabili Mešanović, Kotnik, Mulahusejnović, Tavares, Vrhovec, Kramarić in Bajde. Nekaj podobnega smo videli pred dnevi, ko je na domačem terenu klonil Videm.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.11.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor iz Ljubljane z zmago
    Nogometaši ljubljanskega Brava so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:1).

DELI NA