Pred tekmo: Bravo - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

BRAVO - GORICA

29. avgust 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Šiškarji so v novo sezono krenili odlično. Ob Kamniški Bistrici so osvojili tri točke, ki bi ob koncu sezone kaj lahko štele dvojno. Ravbarji bodo (kot vse kaže) znova konkurirali za mesta v sredini prvenstvene razpredelnice, torej tista, ki po novem zanimajo tudi Ljubljančane. Apetiti v Spodnji Šiški so po sijajnih predstavah v drugi polovici pretekle sezone in odličnem začetku tekoče namreč nekoliko narasli. Dejan Grabić bo moral pred spopadom z Goričani ukrotiti evforijo v slačilnici in svoje varovance pripraviti na zahtevno tekmo z nasprotnikom, ki za rumene vsaj zaenkrat predstavlja popolno neznanko. Z novimi točkami bi rumeni še dodatno okrepili samozavest in nakazali, da boj za obstanek, s katerim so se v preteklosti dodobra spoznali, letos ne bo njihova realnost.

Kdo je vroč?

Aljoša Matko in Roko Baturina sta poleti zapustila prestolnico, zadetke, ki jih je Bravu prinesel udarni dvojec, pa bodo Ljubljančani odslej morali iskati drugje. Proti Domžalam so rešitev našli v izkušenem Luki Žinku, vezist je v 42. minuti domačega vratarja premagal s čudovitim lobom. Tekmo je tik pred koncem odločil Rok Kidrič, ki je v Spodnjo Šiško pred tedni prišel iz Olimpije. Visokorasli napadalec je krstni zadetek vpisal v 89. minuti srečanja.

Ali ste vedeli?

Primož Gliha je pred dnevi objavil seznam nogometašev za tekmo mladih reprezentanc Slovenije in Italije. Vabilo v izbrano vrsto sta med drugimi prejela Igor Vekić in David Brekalo. Dvaindvajsetletni Vekić se je zdaj že dodobra dokazal med ljubljanskima vratnicama, saj je v pretekli sezoni dobil precej priložnosti za dokazovanje med elito. David Brekalo, ki je tako kot Vekić igral za mladinske selekcije Brava, igra na položaju osrednjega branilca.

GORICA

Prepoved nastopa: /

Ko se je Gorica pred dvema letoma po 36 prvenstvenih tekmah nahajala na predzadnjem mestu prvenstvene razpredelnice, se je v mestu vrtnic prižgal oranžni alarm. Za sinje-modrimi je bila porazna sezona, a vse še ni bilo izgubljeno. Čakale so jih dodatne kvalifikacije za obstanek med elito, nasproti pa jim je stal sežanski Tabor. Ta je bil s skupnim iziodom 2:1 boljši od Goričanov in štirikratni državni prvaki so se poslovili od prvoligaških zelenic. Nanje so se vrnili ob prvi priložnosti, pogrešali smo jih zgolj v pretekli sezoni. Četa Borivoja Lučića je po povratku željna dokazovanja, tekma z Olimpijo pa je bila zaradi okužbe v vrstah zmajev prestavljena, bodo Šiškarji prva žrtev goriškega elana?

Borivoje Lučić, trener Gorice: »Težko bi rekel, kaj pričakujem od tekme z Bravom. Mi smo se komaj vrnili v Prvo ligo Telekom Slovenije in za nas bo to prva tekma po povratku, zato so vse napovedi dokaj nesmiselne. V zadnjem tednu smo dobili tudi dva novinca, zato predstava na tekmi še ne bo in ne more biti merodajen odsev, česa smo sposobni.  Tako kot mi pa so tudi oni izgubili nekaj kvalitetnih igralcev in dobili nekaj novih. Mislim, da Bravo predstavlja ekipo, s katero se lahko enakovredno kosamo.«

Kdo je vroč?

Sinje-modrim sta se pred kratkim pridružila Mathias Oyewusi in Aaron Kačinari, še prej pa Goran Cvijanović. Otrok Gorice in stari znanec prvoligaških zelenic je pred nekajmesečnim premorom nazadnje igral za Arko iz Gdynie. Na drugi tekmi dodatnih kvalifikacij s Triglavani je z golom nase opozoril komaj 17-letni Tjaš Begić, na pripravljalnem srečanju z Mariborom pa je bil za Goričane uspešen tudi povratnik s posoje v Bosni in Hercegovini, Semir Smajlagić.

Ali ste vedeli?

Gorica in Bravo se bosta v soboto srečala sploh prvič v zgodovini. Govorimo seveda o uradnih tekmah, kluba sta se že "spoznala" v začetku februarja, a je šlo za prijateljski obračun. Takrat so minimalno zmago slavili Primorci, v prvem polčasu je končni rezultat postavil Leon Marinič. Bo 22-letni nogometaš za Ljubljančane usoden tudi v soboto?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.08.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo z drugo zmago na vrh
    Nogometaši ljubljanskega Brava so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 4:1 (1:0).

DELI NA