22.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Domžale

Prva liga Telemach, 32. krog

BRAVO - DOMŽALE

24. april 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- gostujoči navijači: 5 evrov

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Pred prvo nedeljsko tekmo 32. kroga Prve lige Telemach je kakršnokoli špekuliranje odveč. Videli bomo namreč reprizo (ista tekmeca, ista zelenica) sredinega pokalnega polfinala, ki je postregel z dvema diametralno nasprotnima polčasoma. Manj izkušeni Šiškarji so v tekmo z Domžalami vstopili nekoliko boječe in se po nekaj več kot dveh minutah igre znašli v zaostanku, ki se je povečal še pred odmorom. Zdelo se je, da je tekma odločena, a je Bravo v nadaljevanju zaigral kot prerojen, v nepozabni končnici nekako prišel do popolnega preobrata in se veselil zgodovinske uvrstitve v finale. Bo četa Dejana Grabića vajo ponovila še v prvenstvu?

Kdo je vroč?

Za potek srečanja je bila prelomna 60. minuta, ko je šišenski strateg v igro namesto Marka Španringa in Luke Kerina poslal Žana Trontlja in Luko Marjanca – duo, ki je nekaj trenutkov zatem s skupnimi močmi poskrbel za žarek upanja. Prvi je z elegantnim predložkom pred domžalskimi vrati našel drugega, ta pa z neposredne bližine ni imel težkega dela. Za popolno evforijo v prestolnici sta nato poskrbela še Kramarič in Bajde.

Ali ste vedeli?

Kot zapisano, Bravo se je v finale Pokala Pivovarna Union uvrstil prvič v svoji kratki zgodovini. Potem ko so lanskega septembra z 0:2 ugnali Goričane, so bili varovanci Dejana Grabića v četrtfinalu za las boljši od aktualnih državnih prvakov: potnika na predzadnjo stopničko je 27. oktobra odločila loterija enajstmetrovk. Šiškarji so pokalni krst sicer doživeli v sezoni 2018/19, ko so prilezli do osmine finala.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Senijad Ibričić in Gaber Dobrovoljc

Pet krogov pred koncem je jasno, da si Domžalčani Evrope ne bodo prislužili po prvenstveni poti, sredi tedna pa so na posebej boleč način v vodo padli še pokalni načrti. V slačilnice so ravbarji odšli s prednostjo 0:2, prednostjo, ki že pregovorno navdaja z občutkom lažne varnosti. Nič drugače ni bilo tokrat: Bravo je po uri igre znižal zaostanek in nakazal, da še ni rekel zadnje, na drugi strani rumena družina kljub priložnostim ni znala zabiti zadnjega žeblja v šišensko krsto. Končalo se je, kakor se pač je, Domžale pa bodo novo evropsko poletje lovile v naslednji sezoni. Bodo ta konec tedna položile popravni izpit in se oddolžile razočaranim navijačem?

Dejan Djuranović, trener NK Domžale: "Bravo bo razbremenjen, mi se bomo morali pobrati. Videti je treba, s kom in na kakšen način se bomo podali v zadnje tekme. V mislih pa bomo verjetno že imeli naslednjo sezono."

Dejan Georgijević, napadalec NK Domžale: "Ne preostane nam drugega, kot da gledamo naprej. Sezona je za vse nas neuspešna, vseeno pa jo moramo pripeljati do konca po najboljših močeh. V naslednjih tednih nas čaka pet tekem, prvi spopad bo ravno z Bravom, ki nas je v sredo izločil iz pokala. Rane so še odprte, zato želimo odgovoriti z zmago. Bravo bo zagotovo povsem neobremenjen. Čakajo na finale pokala, saj jim ta tekma prinaša priložnost za osvojitev lovorike in posledično preboj v Evropo. V prvenstvu so na sredini lestvice in tam bodo najverjetneje tudi ostali. Pričakujem torej malce spremenjeno zasedbo, ki pa se bo znova želela dokazati."

Kdo je vroč?

Da je bil Dejan Djuranović po prvih 45 minutah z izidom, ki je svetil na semaforju, še kako zadovoljen, sta poskrbela Senijad Ibričić in Tilen Klemenčič. Domžalski kapetan se je v 3. minuti z žogo vred znašel na robu kazenskega prostora – v položaju, ki mu je pisan na kožo. Silovit strel v spodnji kot domačemu vratarju ni pustil nobenih možnosti, Orbanić pa je še drugič klonil v 26. minuti, ko je z glavo zadel Klemenčič.

Ali ste vedeli?

Senijad Ibričić je proti Kopru vpisal svoj 150. prvoligaški nastop v domžalskem dresu. Postal je deveti nogometaš rumene družine, ki se lahko pohvali s tem dosežkom: v »Klubu 150« se je pridružil Andražu Kirmu (152), Darku Zecu (165), Nejcu Vidmarju (181), Juninhu (197), Gabru Dobrovoljcu (202), Zeniju Husmaniju (208), Slobodanu Vuku (218) ter Luki Elsnerju (227). S 147 nastopi mu sledi Ivan Knezović.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2022 | Prva liga Telemach
    Slavje Domžal pri Bravu
    Nogometaši Domžal so v 32. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 2:0 (0:0).

DELI NA