Pred tekmo: Bravo - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

BRAVO - DOMŽALE

18. avgust 2019, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Ljubljana, kapaciteta 2.300 sedežev (povprečni obisk: 1.050 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7 evrov (5 evrov v preprodaji)
- otroška vstopnica: 3 evre (2 evra v predprodaji)
- brezplačen vstop za otroke do 8 let
- sezonska vstopnica: 70 evrov (30 evrov otroška vstopnica, 75 evrov družinska vstopnica)

BRAVO

Prepoved nastopa: Ovbokha Agboyi

Bravo je po tem, ko je izgubil z Aluminijem, izpadel še iz pokalnega tekmovanja. Za moštvo Dejana Grabića je bil usoden velenjski Rudar, ki se je v drugi krog tekmovanja prebil po polurnem podaljšku. Ljubljanski strateg tako znova ni imel veliko razlogov za zadovoljstvo z igro v fazi obrambe, na kar je opozoril že pred tekmo z Aluminijem. Ljubljančani, ki na lestvici Prve lige Telekom Slovenije zasedajo osmo mesto, niso imeli veliko časa za počitek, že v nedeljo jih namreč čaka obračun z Domžalami. Rumeni so v spopadu s Celjem prejeli kar pet golov, luknje v obrambi ravbarjev pa bodo skušali izkoristiti tudi nogometaši Brava. Bravovci so na petih ligaških preizkušnjah dosegli pet zadetkov, se bo novincu med prvoligaši v nedeljo odprlo tudi v napadu?

Dejan Grabić, trener Brava: »V ekipi imamo mlade fante, ki so želni profesionalizma in igranja na višjem nivoju. Iz vidika svežine ne bi smeli imeti težav, čeprav bomo opravili nekaj rotacij. Upam, da bomo v nedeljo boljši, je pa težavna okoliščina, da je naša tekma na sporedu ob 4. uri, ko so znova napovedane visoke temperature, zato se bomo morali prilagoditi.«

Kdo je vroč?

Dejan Grabić je bil pred obračunom z Aluminijem prisiljen v spremembo med vratnicama, poškodovanega Grila je zamenjal Igor Vekić. Še en mladenič se je izkazal z nekaj posredovanji, manj uspešen pa je bil v pokalnem spopadu. Na tekmi z Rudarjem se je prvega gola v novi sezoni razveselil Mustafa Nukić, ki je bil v 2. SNL prvo orožje Brava. Izkušeni napadalec bo tudi v nedeljo pomemben adut ljubljanskega kluba, se bo po četrtkovem zadetku dokončno sprostil?

Ali ste vedeli?

Ljubljančani bodo v spopad z Domžalami krenili tudi brez Ovbokhe Agboyija. Nigerijec spada med pet nogometašev Brava, ki v letošnjem prvenstvu še niso izpustili minute, ob Agboyiju v to skupino spadajo še Darko Zec, Jaka Ihbeisheh, Luka Žinko in David Brekalo. Agboyi sicer spada med najbolj izkušene člane Brava, vezist barve ljubljanskega kluba brani že četrto sezono, v Prvi ligi Telekom Slovenije pa se je predstavil v dresu Zavrča. V sezoni 2015/16 je za Haložane odigral 11 ligaških tekem.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so prvo razočaranje uvoda sezone. Rumeni se s tekmo manj nahajajo na repu ligaške razpredelnice, na  štirih preizkušnjah so iztržili vsega točko. Tako kot Dejan Grabić, tudi Simon Rožman ne skriva razočaranja nad igro v obrambi, težave v zadnji vrsti dvakratnih prvakov pa so minuli konec tedna potrdili tudi Celjani. Grofje so za hrbet Grege Sorčana pospravili kar pet žog, Domžalčani pa v povprečju na tekmo prejmejo več kot tri zadetke. Rumeni so doslej prejeli že 13 zadetkov, kar je precej več od pričakovanj, zato ne čudi, da je vodstvo poseglo po novi kadrovski spremembi. Ob Kamniški Bistrico se je preselil Janez Pišek, od katerega v Domžalah pričakujejo, da bo ekipi dal dodatno trdnost v fazi branjenja.

Gaber Dobrovoljc, branilec Domžal: »Ne smemo se ozirati nazaj, pred nami so nove tekme in v nadaljevanje prvenstva moramo iti odločneje. Potrebno bo trdo delo. Bili smo že v takšnih situacijah. Vemo, da se lahko zvlečemo iz tega, vendar se zavedamo, da samo po sebi ne bo prišlo nič. Odslej je za nas vsaka tekma finalna. Potrebno se bo boriti za vsako točko, za vsak košček igrišča, prepričan pa sem, da bodo kmalu prišli tudi boljši in lepši trenutki.«

Kdo je vroč?

Nogometaši Domžal med tednom niso imeli pokalnih obveznosti, tako da bo svežina na njihovi strani. Ravbarji se želijo kar se da hitro izkopati iz brezna slabih rezultatov, dodatno breme pri reševanju položaja pa bo moral prevzeti tudi Senijad Ibričić. Bosansko-hercegovski vezist je na tekmi s Celjem resda zadel dvakrat, a si izkušeni nogometaš še vedno privošči napako preveč, ki Domžalčane stanejo preveč. Bodo rumeni že v nedeljo strnili svoje vrste in se razveselili prve zmage?

Ali ste vedeli?

Ob Kamniški Bistrici so v teh dneh predstavili kar dva novinca. Janez Pišek, dosedanji kapetan Celja, je kljub mladosti že dokazano ime, saj je na prvoligaških zelenicah odigral 110 tekem, novinec na sončni strani Alp pa je Rauno Sappinen. Napadalec je že drugi Estonec, ki se je to poletje preselil v Domžale, v rumeni družini se je pridružil Mattiasu Käitu. Estonski reprezentant, ki ga je za kar tri leta posodila Flora, bo v konici napada zamenjal Shamarja Nicholsona. Jamajčan bo nogometno pot nadaljeval pri belgijskem Charleroiju.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani ostajajo zadnji
    Nogometaši ljubljanskega Brava in Domžal so se v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA