Pred tekmo: Bravo - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

BRAVO - CELJE

4. maj 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je v Kopru po dveh porazih iztržil točko, a podaljšal serijo brez zmage. Ljubljančani na zadnjih osmih preizkušnjah niso vknjižili zmage. Kot pravi tudi strateg Dejan Grabić, sicer dobre predstave na nekaterih tekmah niso bile nagrajene s točkami. Skromnejša rezultatska serija je poskrbela za to, da zasedbo iz Šiške v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije čaka ena najpomembnejših tekem pomladi. V prestolnico prihaja Celje, ki ima na devetem mestu šest točk manj, a je po trenerski menjavi dvignilo rezutlatsko krivuljo. Ljubljanski prvoligaš je nazadnje premagal ravno Celje, v tekmi preobratov pa sta Štajerce pokopala Mustafa Nukić in Milan Tučić. Spomladi eden najnevarnejših napadalnih parov na zadnjih dveh tekmah ni bil učinkovit, bo v torek drugače?

Dejan Grabić, trener Brava: "Sezona nas je pripeljala v situacijo, da v zadnjih petih tekmah nismo bili rezultatsko nagrajeni, kljub odlični vsebinski podobi. Namesto morebitnih bitk za Evropo imamo zdaj jasen motiv za zaključek sezone. Do tekme s Celjem bomo popravljali odločitve v ključnih momentih in situacijah na tekmi. Poudarek bo na usmerjenosti in bolj ‘krvavem’ iskanju gola ter stabilnosti v fazi branjenja."

Kdo je vroč?

Sobotni obračun na Bonifiki ni postregel z zadetki. Dejan Grabić je tudi po tekmi v Kopru spomnil na rezerve v zadnji tretjini igrišča, je pa lahko bil zadovoljen, da so njegovi varovanci odbili vse poskus Primorcev. Igor Vekić, ki je v letošnjem prvenstvu izpustil le dve tekmi, je mrežo še desetič ohranil nedotaknjeno, prvič po 25. krogu in tekmi v Sežani. Od Škofjeločana, ki bo v četrtek dopolnil 23 let, so v tem pogledu uspešnejši zgolj Jan Koprivec, Matko Obradović in Žiga Frelih.

Ali ste vedeli?

Dejan Grabić je zadnji reprezentančni premor izkoristil za menjavo igralnega sistema. Bravo je na pripravljalnem srečanju z Mariborom zaigral s tremi igralci v zadnji vrsti, ljubljanski strateg pa se je za enako postavitev odločil tudi pred pričetkom zadnjih petih tekem. Mesto v osrčju obrambe je namenil Mitji Križanu, ki smo ga bili do pomladi vajeni gledati v konici napada. Visokorasli Štajerec zdaj stopa po stopinjah očeta Aleša, ki je svojčas veljal za enega najboljših obrambnih igralcev v Sloveniji. Legendarni nogometaš Maribora je 25-krat zaigral za izbrano vrsto, kot prvi Slovenec pa je bil član angleškega prvoligaša, med leti 1997 in 2000 je branil barve Barnsleyja.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Ester Sokler

Ljubljančani zmage niso okusili na osmih tekmah, s podobnim nizom pa so se spomladi srečali Celjani. Vodstvo kluba se je po porazu v Domžalah odločilo za menjavo trenerja in zadelo v polno. Zdi se, da je Agron Šalja prebudil spomladi zaspane grofe in moštvo popeljal do dveh zmag. Aktualni državni prvak je v izdihljajih pokalnega dvoboja strl odpor Radomelj, v soboto pa je še drugič to pomlad na kolena spravil Mariborčane. Celjani so se v nadaljevanju državnega prvenstva veselili dveh zmag, obakrat po štajerskem derbiju. Slabše izkušnje imajo z Bravom, ekipa iz Šiške je dobila zadnji dve medsebojni tekmi. Februarja smo videli obračun preobratov, Josip Ćalušić in Filip Dangubić sta izničila prvo prednost gostov, za zmago Brava pa sta ob koncu tekme zadela Mustafa Nukić in Milan Tučić.

Agron Šalja, trener Celja: "Vsaka tekma je za nas zelo pomembna, vsaka prinaša tri točke. Ima pa večjo težo, če premagamo Maribor, za katerega vemo, kaj pomeni v našem prostoru. Lahko smo zadovoljni, saj fantje vidijo, da lahko premagajo Maribor. In če dobijo tekmo z Mariborom, lahko premagajo vsakogar v naši ligi."

Kdo je vroč?

Agron Šalja je po zmagi v štajerskem derbiju dejal, da so bili njegovi varovanci nagrajeni za veliko željo. Novi strategov grofov je po mariborskem izenačenju v igro poslal še nekaj svežih adutov, rezervista pa bila osrednja akterja v akciji za tri točke. Ester Sokler, ki se je veselil prvenca v celjskem dresu, v Šiški zaradi prepovedi igranja nima pravice nastopa, bo pa lahko Šalja znova računal na Mića Kuzmanovića. Bosanski Srb je v letošnji sezoni že zatresel mrežo Brava, gol v petem krogu je bil prvi po poletni selitvi v knežje mesto.

Ali ste vedeli?

Agron Šalja dobro pozna Športni park Šiška, saj je bil nekaj let član Interblocka. Ljubljančanom, ki so tedaj delovali še pod imenom Factor, se je pridružil v sezoni 2002/03, ko je klub igral še v tretjeligaškem rangu. V sezoni 2006/07 je moštvo prvič zaigralo v prvoligaški konkurenci, Šalja pa je v omenjeni sezoni zbral 30 nastopov. Nekdanji branilec Olimpije, Primorja, Domžal in Triglava je v prvoligaškem rangu zbral 207 nastopov, kasneje pa je prav v Interblocku pričel graditi trenersko pot.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Poraz Celja pri Bravu
    Nogometaši Brava so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:0 (0:0).

DELI NA