Pred tekmo: Bravo - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

BRAVO - CELJE

3. julij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev (povprečni obisk: 853 gledalcev)

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Tabor je prekinil zmagovalno serijo Brava, ki pa se je tudi iz Sežane vrnil neporažen. Ljubljančani v letošnjem letu še niso pokleknili, sobotni obračun novincev v prvoligaški konkurenci ni postregel z zadetki. Dejan Grabić po izenačenem dvoboju ni skrival zadovoljstva z rezultatom, pohvalil pa je tudi igro svojih varovancev. Ob tem velja omeniti, da je Bravo na Krasu zaigral brez kaznovanega Martina Kramarića, iz začetne enajsterice pa sta zaradi lažje poškodbe “izpadla” tudi Sandi Ogrinec in Almin Kurtović. Rumeni bodo skušali pozitivno serijo nadaljevati že v petek, ko bo v prestolnici gostovalo Celje. Bravo, ki bo v zaključku prvenstva pogrešal Andraža Kirma, je v letošnji sezoni trn v celjski peti, saj so se prejšnji trije dvoboji končali brez zmagovalca. Kako bo v četrto?

Dejan Grabić, trener Brava: "Na petkovi tekmi si želimo razviti naš način igre in pri njem vztrajati. Celjani imajo svoje adute. Seveda bomo v pripravi na tekmo fante opozorili na kakšno njihovo posebnost, a bo večji del priprav znova namenjen naši igri. Zavedamo se, da se naš tekmec poteguje za najvišja mesta v prvenstvu, igra v odlični formi že dlje časa in bo v petek zelo motiviran. Vloga favorita je nedvomno na njihovi strani."

Mustafa Nukić, napadalec Brava: "Tekme s Celjem so bile vselej dinamične in zanimive. V določenih segmentih smo si zelo podobni, spet v drugih se popolnoma razlikujemo. Veselim se obračuna in upam, da bo več dogajanja pred njihovim golom."

Kdo je vroč?

Sežanci so ob odsotnosti Sandija Ogrinca in Martina Kramariča zaustavili Roka Baturino in Aljošo Matka. Celjska obramba bo v petek morala paziti še na širši nabor ljubljanskih orožij, izpostaviti pa velja tudi Mustafo Nukića. Ljubljančan je s svojimi izkušnjami podaljšana roka Dejana Grabića, enega od treh zadetkov pa je jeseni pospravil tudi v mrežo grofov. Napadalcu, ki bo konec leta dopolnil 30 let, v petek ne bi smelo manjkati motiva, saj je v sezoni 2011/12 krstne prvoligaške izkušnje nabiral v knežjem mestu. V celjskem dresu je vknjižil dva ligaška nastopa.

Ali ste vedeli?

Bravo in Celje povezuje tudi Darko Klarič. Ustanovitelj in dolgoletni predsednik Brava je danes častni predsednik ljubljanskega prvoligaša, v preteklosti pa je bil gonilna sila celjskega kluba. Uspešni poslovnež je zgodbo Brava pričel pisati leta 2006, sprva zgolj z mladinskimi selekcijami, kasneje pa tudi s članskim moštvom. Bravu je na poti do prvoligaške elite pomagalo tudi nekaj celjskih nogometašev, prve članske izkušnje je v Šiški nabiral tudi Nino Pungaršek. Otrok celjskega kluba je barve Brava branil v sezoni 2015/16, ko je v 3. SNL center odigral 11 srečanj.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjani so se po porazu v Murski Soboti in remiju s Taborom vrnili v zmagovalne tirnice. Grofje so pot do zmage v Kidričevem tlakovali že v uvodu srečanja, ko sta mrežo gostiteljev zatresla Mitja Lotrič in Dario Vizinger. Podobno kot Bravo, tudi Celje v zadnjem krogu ni zaigralo s popolno zasedbo. Ob kaznovanem Ivanu Božiću sta manjkala tudi Dušan Stojinović in Žan Benedičič, ki je po artroskopiji kolena že končal sezono. Tudi oslabljena ekipa Dušana Kosiča se je s 15. zmago sezone vrnila na drugo mesto, tam pa bo skušala ostati tudi po petkovem gostovanju v prestolnici. Mitja Lotrič in soigralci v aktualnem prvenstvu še niso našli recepta, kako streti ljubljanski oreh. Ob tem velja spomniti, da so se vsi trije obračuni končali z izidom 2:2.

Kdo je vroč?

V Kidričevem sta znova udarila Mitja Lotrič in Dario Vizinger, ki sta v letošnji sezoni zabijala tudi Bravu. Prekmurec je ljubljansko mrežo zatresel že dvakrat, napadalec iz Medžimurja pa je zadel na zadnjih dveh tekmah z Bravom. Čakovčan je v kidričevski “šumi” prekinil strelsko sušo, saj se je zadnjega gola veselil še pred prekinitvijo prvenstva. Tedaj se je v Kranju podpisal pod “hat-trick”, s skupno 19 goli pa ostaja v lovu za krono najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

Dario Vizinger in Mitja Lotrič si z desetimi podajami delita vrh ligaške lestvice asistentov, sicer pa gre za najudarnejši dvojec lige. Prekmursko-medžimurski dvojec je dosegel 34 od skupno 60 zadetkov. Sedem golov manj sta dosegla Ante Vukušić in Luka Menalo, Rok Kronaveter in Luka Zahović sta avtorja 21 zadetkov, toliko pa sta jih zabila tudi Amadej Maroša in Luka Bobičanec. Ante Živković in Nikola Leko sta zabila 19 golov, šesti dvojec lige pa sestavljata Aljoša Matko in Roko Baturina, ki pa se je Bravu pridružil pozimi. Ljubljanska napadalca sta mrežo nasprotnikov zatresla 18-krat.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Preobrat Celja za skok pod vrh
    Nogometaši ljubljanskega Brava so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 1:2 (1:0).

DELI NA