23.07.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Aluminij

Prva liga Telemach, 2. krog

BRAVO - ALUMINIJ

24. julij 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci: 4 evre
- gostujoči navijači: 5 evrov
- sezonske vstopnice
- PCT pogoj

BRAVO

Prepoved nastopa: /

"Zmage si nismo zaslužili," je po remiju z Radomljami dejal Dejan Grabić. In verjetno imel prav. Pričakovati je bilo, da bodo Šiškarji vlogo papirnatega favorita potrdili tudi na igrišču in da bodo v dvoboj z novincem med elito krenili odločno, napadalno, z željo po zmagi. V petek so namesto tega postregli z medlo predstavo, uspevalo jim ni praktično nič, poleg tega pa so pobudo celo prepustili mlinarjem. Po odmoru je bila ljubljanska podoba nekoliko boljša, a vseeno odločno preslaba za vse tri točke. Popravni izpit rumene čaka ta konec tedna, ko bodo pričakali Aluminij. Štajercev jim lani ni uspelo ugnati (dva remija in dva poraza), bo nova sezona prinesla boljše rezultate?

Kdo je vroč?

Kar štiri od devetih zadetkov, ki so jih Ljubljančani med pripravljalnim obdobjem pospravili v mreže nasprotnikov, je dosegel Loren Maružin. Mladi napadalec je bil od prve minute na igrišču tudi prejšnji konec tedna, a ni znal odkleniti radomeljske obrambe. Še najbližje veselju je bil v 22. minuti, ko je z zavitim strelom za las zgrešil gostujoča vrata. V 56. minuti je bil znova nenatančen, tik pred koncem srečanja pa ga je zamenjal Žan Trontelj.

Ali ste vedeli?

Šišenski branilci bodo morali v soboto paziti tudi na 19-letnega Marka Bresta, najnovejšo pridobitev Kidričanov. Mladenič je nazadnje igral na Ptuju (za Dravo je lani zbral 16 nastopov in se veselil enega zadetka), še pred tem je bil član mladinskega pogona vijoličastih. Najbolje se znajde v zvezni vrsti, v šumi pa bo ostal tri leta. "Želim delati na višjem nivoju in mislim, da je Aluminij prava odločitev zame in za mojo nogometno pot," je povedal ob podpisu.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Tudi druga tekma prvega kroga nove sezone ni prinesla golov, tudi na drugi tekmi so bili za odtenek boljši gostje. Kidričani so v 90 minutah le enkrat sprožili v okvir koprskih vrat, na drugi strani pa so v fazi branjenja zagrešili nekaj hudih napak, ki bi kaj lahko bile usodne, če bi bili le kanarčki nekoliko bolj zbrani. S točko bodo v štajerskem taboru, kjer si zagotovo želijo svoj staž med elito podaljšati še za eno sezono (v Prvi ligi Telemach se mudijo že šesto leto zapored), tako nekoliko bolj zadovoljni, že v soboto pa šumarje čaka nov izziv. V prestolnici se bodo udarili z Bravom, ki v uvodu prav tako ni navdušil. Bomo vendarle priča nekoliko zanimivejši nogometni predstavi?

Rok Kidrič, napadalec NK Aluminij: "V Ljubljani si seveda želimo zmage. V tekmo bomo morali vložiti veliko truda, borbe, biti bistveno agresivnejši kot na tekmi s Koprom, da se bomo na koncu veselili pozitivnega rezultata.?"

Kdo je vroč?

Luka Janžekovič, ki je s 141 nastopi z naskokom na vrhu klubske večne lestvice (s 65 tekmami si drugo mesto delita Nik Marinšek in Aljaž Ploj), nadaljuje v slogu spomladanskega dela lanske sezone. Takrat je prejel zgolj devet zadetkov, kar enajstkrat pa je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Nazadnje je bil prevelik zalogaj za koprske napadalce, pa čeprav so proti njegovim vratom sprožili lepo število strelov. Bo zbran tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Marcel Čermak je srečanje s Koprom v celoti pospremil s klopi, priložnosti za igro pa ne bo dobil niti v Ljubljani. Štajerci so se s češkim vezistom namreč dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe. Čermak je v Kidričevo sicer prišel pozimi 2019, v treh sezonah pa je zbral 65 nastopov (od tega 58 prvoligaških) ter 7 asistenc. Poleg Čeha bo zvezna vrsta šibkejša tudi za Lovra Grajfonerja, ki je prav tako postal prost igralec. Kdo bo zapolnil nastalo vrzel?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA