Pred tekmo: Bravo - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

BRAVO - ALUMINIJ

10. marec 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Prvoligaše pred tritedenskim premorom čaka naporen teden. Le-ta bo za nogometaše Brava nekoliko lažji, saj bodo mestni derbi z Olimpijo odigrali v začetku aprila. Aluminij bo tako zadnji tekmec pred prekinitvijo tekmovanja, Ljubljančani in Kidričani pa bodo v Šiški odprli 26. krog Prve lige Telekom Slovenije. Moštvo Dejana Grabića se v spopad s Štajerci podaja po točki na zahtevnem gostovanju v Sežani, kjer sta mreži tekmecev mirovali. Bravo je na svoj račun dodal še 34. točko, z delitvijo plena pa sta se zaključila tudi jesenska obračuna sredinih nasprotnikov. Tako v Ljubljani kot v Kidričevem sta padla dva zadetka. V taboru Brava pa so se za zdaj edine zmage na tekmah z Aluminijem razveselili ob koncu lanske sezone. Kidričani v Šiški še niso pokleknili, bodo v sredo?

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Pogled na lestvico daje lažen občutek varnosti. Aluminij igra dobro, je zelo čvrst, ima dober blok in odlične prehode po osvojeni žogi. Na tekmah si ustvarjajo veliko priložnosti, zmanjkuje jim samo kanček športne sreče, da bi to tudi rezultatsko oplemenitili. Tega se zavedamo in vemo, da bomo težko rezultatsko uspešni, če mi ne bomo na svojih limitih."

Kdo je vroč?

Dejan Grabić je bil po točki na Krasu zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Kot je pojasnil, so se z gostovanj v Sežani ponavadi vračali "pretepeni" in rezultatsko neuspešni. Strateg Ljubljančanov je lahko bil zadovoljen tudi s predstavo Igor Vekića, ki se je izkazal z nekaj odličnimi posredovanji. Mladi reprezentant Slovenije v letošnji sezoni dokazuje, da spada med najboljše mlade vratarje v državi, kar potrjuje tudi statistika. Na 23 tekmah aktualne sezone je svojo mrežo devetkrat ohranil nedotaknjeno.

Ali ste vedeli?

Bravo je nedeljsko tekmo v Sežani odigral brez Davida Brekala. Dejan Grabić se je ob iskanju nadomestila odločil za zanimivo rešitev, saj je ob Vanjo Drkušića postavil Mitjo Križana. Visokoraslega Mariborčana smo bolj vajeni v napadu, tokrat pa se je po vzoru očeta Aleša, svojčas enega najboljših slovenskih obrambnih nogometašev, preizkusil v zadnji vrsti. Ga bo Grabić v prihodnosti še večkrat uporabil kot osrednjega branilca?

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Haris Kadrić in Renato Pantalon

Aluminij v Murski Soboti ni našel recepta za presenečenje. Kidričani so se sicer predstavili s solidno predstavo, a so jih pokopale individualne napake. Izkušenejši Sobočani so to znali izkoristiti, z dvema goloma pa so tehtnico nagnili v svojo korist. Štajerci, ki so pred tem s treh tekem v Murski Soboti prinesli sedem točk, so se domov vrnili praznih rok, s še drugim zaporednim porazom. Rdeče-beli za zdaj ostajajo trdno na devetem mestu lestvice, a lahko Oskarja Drobneta skrbi strelska suša. Njegovi varovanci poti do gola nasprotnika niso našli že več kot štiri tekme. Nazadnje je bil pred 412 minutami uspešen Gašper Pečnik, ki se je na tekmi v Sežani dobro znašel po odbiti žogi. Se bo napad Kidričanov prebudil v Šiški?

Oskar Drobne, trener NK Aluminij: "Dejstvo je, da se sestavljamo, da smo utrujeni, ritem tekem je zelo naporen. Na tekmi z Bravom moramo poskušati osvojiti vse tri točke. Čaka nas novo zahtevno gostovanje, Bravo je zelo neugoden gostitelj. Igrali bomo na najmanjšem igrišču v ligi, ki je zelo ozko in kratko. Tekma bo specifična z veliko dvobojev, upam, da bomo v teh dvobojih pravi, če bomo, se lahko nadejamo pozitivnega rezultata."

Kdo je vroč?

Moštvo Oskarja Drobneta je v pomlad zakorakalo s pozitivno serijo zmage in treh remijev. Čeprav so Štajerci v nadaljevanju prvenstva dosegli zgolj dva zadetka, je obramba postala precej bolj čvrsta, a je z vstopom v marec znova pokazala nekaj lukenj. Nekaj napak si je privoščil tudi Luka Janžekovič, ki pa bo v nadaljevanju sezone ena od ključnih figur štajerske usode. Bo otrok Aluminija svoja vrata vnovič zaklenil v Šiški? Kidričani so na treh gostovanjih v Ljubljani prejeli zgolj zadetek.

Ali ste vedeli?

Nogometaš v rdeče-beli opravi so doslej dosegli 17 zadetkov, lani so v najuspešnejši sezoni kluba zadeli 58-krat. Slobodan Grubor in Oskar Drobne nista našla razigranega napadalca, vrh klubske lestvice pa s tremi zadetki delita David Flakus Bosilj in Alen Krajnc. Prav slednji je edini nogometaš iz trenutnega kadra, ki ga najdemo med deseterico najboljših strelcev v prvoligaški zgodovini kluba. Krajnc se je doslej veselil 11 golov. Med deseterico pa sta uvrščena tudi dva zdajšnja člana Brava, Rok Kidrič in Ibrahim Mensah sta bila v dresu štajerskega prvoligaša uspešna desetkrat.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij presenetil v Ljubljani
    Nogometaši Brava so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju z 0:1 (0:1).

DELI NA