Pred tekmo: Bravo - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

Bravo – Aluminij

9. avgust 2019, ob 17:30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev

Cena vstopnic:

- 7 evrov (5 evrov v preprodaji)
- otroška vstopnica: 3 evre (2 evra v predprodaji)
- brezplačen vstop za otroke do 8 let
- sezonska vstopnica: 70 evrov (30 evrov otroška vstopnica, 75 evrov družinska vstopnica)

 

BRAVO

Trener Grabić je pred gostovanjem v Celju izrazil željo, da bi njegovi varovanci dobro odigrali vseh 90 minut (krog poprej jim je proti Taboru to uspelo le v prvem polčasu). Ljubljančani svojega stratega niso uslišali – proti grofom so prevlado v prvih 45 minutah kronali z dvema zadetkoma, nato pa je po odmoru sledil že dobro znani padec. Slednjega je z dvema goloma Mitje Lotriča dobro izkoristila domača ekipa in prišla do točke. V soboto v Ljubljano prihajajo razigrani Kidričani, Šiškarji pa bodo za pozitiven rezultat morali ostati zbrani do zadnjega žvižga.

Kdo je vroč?

Aljoša Matko si skupaj s Štorom, Vukušićem in Tijanićem deli prvo mesto ligaške lestvice strelcev. 19-letni Belokranjec je v svoji krstni prvoligaški sezoni dvakrat zadel v Murski Soboti, tretji gol pa je vpisal v petek proti Celju. Mlademu upu je na obračunu z grofi po preigravanju podal izkušeni Andraž Kirm, ki v letošnji sezoni dobro povezuje ljubljansko igro.

Ali ste vedeli?

Bravu je v petek uspel nov imeniten posel - Ljubljančani so izplejali največji prestop v zgodovini kluba. Dres portugalske Benfice je oblekel 16-letni Žan Jevšenak, z aktualnim portugalskim prvakom pa je podpisal 3-letno pogodbo. Eden najperspektivenjših slovenskih mladih nogometašev je na Iberski polotok odpotoval takoj po sklenitvi dogovora.

ALUMINIJ

Šumarji so v prejšnjem krogu proti knapom do vodstva prišli v 23. minuti, nato pa v nadaljevanju niso uspeli povišati vodstva. Kazen je prišla po slabi uri igre, ko je Rijad Kobiljar z natančnim strelom premagal vratarja Janžekoviča in poravnal izid. Rudar je zdržal nalete domače ekipe, rezultat je ostal nespremenjen. Po zadnjem žvižgu je bil vidno zadovoljen novopečeni trener Velenjčanov Žilnik, precej manj pa se je smejalo Slobodanu Gruberju. Izgbuljene točke bo Aluminij poskušal nadomestiti v soboto, na poti pa jim tokrat stoji Bravo.

Kdo je vroč?

Luka Štor je zadel na treh od petih prvenstvenih tekem. Po enkrat je premagal vratarje Tabora, Triglava in Rudarja. Produkt mariborske nogometne šole se tako uvršča med najuspešnejše strelce dosedanjega dela sezone, statistiko pa bo poskušal izboljšati tudi proti Kidričanom. Za gol proti Rudarju mu je lepo podal Matic Vrbanec.

Ali ste vedeli?

Članski selekciji Aluminija in Brava si še nikoli nista stali nasproti, so se pa zato med seboj kar 36-krat pomerile mladinske in kadetske selekcije teh dveh klubov. Nekoliko bolj uspešni so bili Ljubljančani, ki so proti Kidričanom vpisali 15 zmag, 10 remijev, 11 porazov in 64 golov.


Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij slavil v Ljubljani
    Nogometaši Aluminija so v tekmi 5. kroga 1. slovenske nogometne lige v Ljubljani premagali Bravo z 1:0 (0:0).

DELI NA