Pred tekmo: Ankaran Hrvatini - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

ANKARAN HRVATINI - DOMŽALE

6. marec 2018, ob 14.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 332 gledalcev)

Cena vstopnic:
- tekma zaprtega tipa

 

ANKARAN HRVATINI:

Prepoved nastopa: Raoul Delgado

Zima je osiromašila izvedbo 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije, torek pa ponuja nove ligaške dvoboje. V Dravogradu se bodo za točke udarili Ankarančani in Domžalčani. V prvem delu sezone sta medsebojna spopada pripadla Domžalam. Podoba rumenih je še ni tako jasna, Ankarančani pa so v minulih dneh že pokazali, da v pomlad niso zakorakali z belo zastavo. Četa trenerja Vlada Badžima je v izdihljajih zaostale tekme z Aluminijem iztržila pomembno točko, ki so jo oranžni nadgradili v dvoboju dna lestvice. Za skalp kranjskega Triglava sta poskrbela novinca iz vrst italijanskega Crotoneja. Ćazim Suljić in Aristoteles Romero sta na novogoriški zelenici z nekaj potezami dokazala, da sta dodana vrednost moštva. V dresu zadnje ekipe se je prvič predstavil tudi brazilski napadalec Felipe dos Santos, ki je sodeloval pri akciji za prvi zadetek, s preigravanjem pa je vnašal nemir v obrambno vrsto Triglava. Je Vlado Badžim za tekmo v Dravogradu prihranil še kakšnega aduta?

Kdo je vroč?

Aristoteles Romero je v premieri na igriščih Prve lige Telekom Slovenije potrdil, da bo spomladi pomembna okrepitev Ankarana Hrvatinov. Venezuelec, ki je lani debitiral v dresu članske izbrane vrste, je orlom hitro pokazal, da ima poleg fizične moči tudi dovolj nogometnega znanja, dobro predstavo pa je nadgradil z iztrženo enajstmetrovko. Dvaindvajsetletni vezist sicer močno spominja na Artura Vidala. »Dvojnik« slovitega Čilenca pa je enega od šestih nastopov v italijanski Serie A vknjižil tudi v obračunu z Juventusom, barve katerega je v preteklosti branil tudi Vidal.

Ali ste vedeli?

Badžim bo lahko v Šaleški dolini računal tudi na zimskega povratnika med ankaransko zasedbo. Erik Gliha je moral izpustiti tekmi z Aluminijem in Triglavom, s torkovo registracijo pa je tudi bočni branilec dočakal ponovno pravico nastopa v Prvi ligi Telekom Slovenije. Član mlade reprezentance do 21 let se na sončno stran Alp vrača po nekajmesečni epizodi v Avellinu. Gliha se pri italijanskem drugoligašu ni naigral, drugačen pa je bil njegov status v četi Ankarana Hrvatinov. Nekdanji član Šampiona, Veržeja in Krke je poleti zaigral v uvodnih desetih krogih, v tem času pa je podal za tri zadetke Primorcev.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Amedej Vetrih

Domžalčani po dveh odpovedih komaj čakajo na uvodno pomladansko preizkušnjo. Zima je najprej zagodla Velenjčanom, ki bi morali v 19. krogu prvenstva gostiti spopad za tretje mesto, zaledenelo igrišče pa je v soboto preprečilo tudi izvedbo obračuna s Celjem. Rumenim v torek ne bi smelo manjkati motiva, saj lahko ob pomoči Maribora povečajo naskok pred Rudarjem. Jesenska obračuna sta ponudila zanesljivi zmagi Domžal, ki so se ob Kamniški Bistrici znesli nad Primorci in v mrežo novinca pospravili kar šest zadetkov. Simon Rožman med zimo ni imel pretiranih skrbi z uigravanjem moštva, saj ekipa med zimo ni doživela pretiranih sprememb. Jure Balkovec se je preselil v italijanski Bari, vodstvo kluba pa je dalo proste roke Alenu Ožboltu, Juretu Matjašiču in Luki Volariču, ki se je vrnil v Krško. Rožman računa na preverjene obraze, edini novinec v njegovi zasedbi pa je zgolj vratar Miha Tetičkovič.

Lovro Bizjak, napadalec Domžal: »Prihodnji trije meseci bodo zelo naporni. Do konca marca nas čaka skupno pet tekem, nato jih bomo odigrali še trinajst. Ritem ne bo enostaven, a se v drugo polovico prvenstva podajamo zelo dobro pripravljeni. Prepričan sem, da smo v zimskem pripravljalnem obdobju naredili velik napredek v smislu fizične priprave, kar bo zelo pomembno za vse cilje, ki jih imamo v tem koledarskem letu. Je pa trenutno v naših mislih le tekma z Ankaranom, na katerega se bomo skušali čim bolje pripraviti.«

Kdo je vroč?

Badžim bo v torek pogrešal Delgada, Domžale pa bodo v Dravogradu zaigrale brez Amedeja Vetriha. Primorec je izjemno pomemben člen zvezne vrste, jeseni pa je bila zelo vidna tudi vloga Tilna Klemenčiča. Vsestranski branilec se z Rožmanom dobro pozna še iz časov skupnega delovanja v Celju, domžalski strateg pa nekdanjemu upu Triglavu nadvse zaupa tudi po poletni selitvi ob Kamniško Bistrico. Dvaindvajsetletnik je hitro postal nezamenljiv v začetni enajsterici, saj je odigral kar 16 srečanj, ob tekmi s Triglavom pa je prisilno izpustil zgolj gostovanje v Kidričevem.

Ali ste vedeli?

Klemenčič je eden od 20 nogometašev Domžal, ki so se to sezono že vpisali med strelce. Nogometaš iz bližine Žirov je v 12. krogu zatresel prav ankaransko mrežo, kot zadnji pa se je prvenca v rumenem dresu veselil Dario Melnjak, ki je, potem ko je jeseni nekaj tekem odigral v osrčju obrambe, načrtovan za naslednika Balkovca. Hrvat je bil osrednji junak zmage v derbiju z Olimpijo, ko so Domžalčani svojo mrežo še četrtič zapored ohranili nedotaknjeno. Zanimivo, zadnje štiri zmage imajo skupnega imenovalca v izidu 1:0, kot zadnji, pred natančno 392 minutami, pa je pot do domžalskega gola našel Jasmin Mešanović. Bodo Domžalčani svoja vrata zaklenili tudi na Koroškem?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani zanesljivi na uvodu
    Nogometaši Ankarana Hrvatinov so v Novi Gorici v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:4 (0:2).

DELI NA