Pred tekmo: Aluminij - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

ALUMINIJ - TRIGLAV KRANJ

4. december 2019, ob 15.45

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 750 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Ilija Martinovič

Tretji Aluminij bo na zadnji tekmi pred zimskim premorom gostil nogometaše Triglava, ki so v soboto vnovič presenetili v Ljudskem vrtu. Kidričani so se s sobotnega gostovanja v Sežani vrnili s točko in mešanimi vtisi. Resda je Tabor na domačem igrišču izgubil zgolj dvakrat, a je tudi trener Slobodan Grubor po tekmi dejal, da ni zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Štajerci bodo imeli v sredo novo priložnost, da se po porazu in remiju vrnejo v zmagovalne tirnice in jesenski del prvenstva sklenejo s pozitivnim rezultatom. “Šumari” so na pragu tega, da pomlad dočakajo na tretjem mestu, kar bi bila nova potrditev uspešnega dela v zadnjem obdobju.

Kdo je vroč?

Slobodan Grubor je v Sežani med vratnici postavil Matijo Kovačić, ki je dobil prednost pred Luko Janžekovičem. Slednji na sosedskem dvoboju z Mariborom ni imel svojega večera, Kovačić pa je zaigral prvič po 15. krogu prvenstva. Hrvat je bil nemočen ob prostem strelu Maria Babića, ki je preprečil, da bi nekdanji vratar Zavrča še četrtič letos svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Kidričani se sicer lahko še vedno pohvalijo z najtrdnejšo obrambo, prejeli so 18 golov, enega manj kot Maribor, a se bodo morali v sredo znajti brez stebra obrambe Ilije Martinovića.

Ali ste vedeli?

Nikola Leko se je v Sežani (s pomočjo Klemna Nemaniča) veselil sedmega gola v letošnjem prvenstvu, s tem dosežkom pa je prvi strelec ekipe. Bosanski Hrvat je že zdavnaj presegel izkupiček minule sezone, v kateri je v polno meril desetkrat, s skupno desetimi goli pa je na na petem mestu večne klubske lestvice ulovil Roka Kidriča in Ibrahima Mensaha, ki sta danes člana obeh ljubljanskih prvoligašev.

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: Žan Kumer in Luka Majcen

Kranjčani so v štajerski prestolnici pogrešali kapetana Luko Majcna, Gašperja Udoviča in Žana Kumra, a jih to ni pretirano oviralo pri novem uspehu. Gorenjci so Ljudski vrt še drugič to sezono zapuščali visoko dvignjenih glav, saj so ponovili poletni uspeh, ko so domov odnesli poln izplen. Orli so na krilih razigranega Gorana Brkića slavili z 2:0, z nekaj odličnimi posredovanji pa se je izkazal tudi mladi vratar Jalen Arko. Da je dosežek Triglava še odmevnejši, velja omeniti podatek, da so Kranjčani na desetih gostovanjih slavili zgolj dvakrat, obakrat v Mariboru. Bordo-beli bodo zmago iz Ljudskega vrta v sredo potrjevali še pri enem štajerskem prvoligašu, Aluminij je septembra pokleknil v Kranju, kdo bo boljši v Kidričevem?

Jalen Arko, vratar Triglava: "Lahko gremo samozavestno, a ne preveč samozavestno. Aluminij je kakovostna ekipa. Če bomo mislili, da bomo zaradi zmage v Mariboru enostavno opravili tudi z Aluminijem, se bomo hudo zmotili. Zagotovo pa bomo dali vse od sebe, tako kot vedno. Ekipa je zelo dobro povezana, zelo dobro se razumemo. To kažejo tudi rezultati in sama igra na igrišču. Zagotovo smo motivirani in si želimo osvojiti tri točke proti Aluminiju, a čaka nas težka tekma."

Kdo je vroč?

Jalen Arko je v soboto potrdil zaupanje Vlada Šmita, ki daje prednost starejšemu od obeh vratarjev Triglava. Arko je v Ljudskem vrtu odigral deset ligaško preizkušnjo, Luka Čadež ostaja pri devetih nastopih. Prav mladi vratar je bil med najbolj zaslužnimi, da so oslabljeni Kranjčani iz Maribora odnesli zmago, seveda pa je potrebno izpostaviti tudi Gorana Brkića. Srb je bil udeležen že pri golu Gabra Petrica, kmalu zatem pa je z novim udarcem z razdalje ponovil vajo in snel pajčevino iz mariborskih vrat.

Ali ste vedeli?

Triglav je do odmevnega skalpa Maribora prišel s pretežno domačo zasedbo. Mesto v začetni enajsterici je dobilo kar osem Slovencev, od tega je bilo sedem igralcev vzgojenih v domači nogometni šoli. Zdesetkani Kranjčani so v Maribor pripotovali z izjemno mlado zasedbo, ki je v povprečju štela le 22 let, na klopi pa sta sedela tudi dva mladinca. Luka Vuković je v končnici dočakal krstne članske minute, soimenjak Brkić, sicer sin športnega direktorja Siniše Brkića, pa je zmago proslavil ob igrišču.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.12.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Osem golov v mreži Triglava
    Nogometaši Aluminija so v 20. in zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav z 8:1 (4:0).

DELI NA