Pred tekmo: Aluminij - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

ALUMINIJ - CB24 TABOR SEŽANA

25. april 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Naposled jim je le uspelo. Kidričani so po zelo dolgem času spet na varnem. Potem ko so doma Mariborčanom odgriznili točko, so iz Celja odnesli vse tri. Zmaga je bila kakopak minimalna, večino tekme pa so rdeče-beli, roko na srce, preživeli v podrejenem položaju. V zadnjem času porazni domačini jim kljub prevladi na igrišču niso prišli do živega, na drugi strani pa jih je presekalo nepričakovano vodstvo varovancev Oskarja Drobneta. To je brez večjih zapletov zdržalo do konca srečanja, kar je pomenilo, da so na negotovo deveto mesto, ki so ga dotlej zasedali "šumarji", padli prav aktualni prvaki. Bo Aluminij pomembno zmago nadgradil v nedeljo, ko v goste prihaja Tabor?

Kdo je vroč?

Za izbruh navdušenja na klopi gostov je po uri igre poskrbel Haris Kadrić. Za bivšega nogometaša ljubljanske Olimpije je bil to šele drugi zadetek v sezoni, zanj pa se bo moral zahvaliti svojemu partnerju v napadu Davidu Flakusu Bosilju. Devetnajstletnik je soigralca (ta je bil ob zaspanih celjskih branilcih povsem osamljen) našel s sijajnim predložkom in s priboril mesto v enajsterici kroga. Bosta mladeniča razpoložena tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Med boljšimi na igrišču je bil, potem ko se je v uvodu izkazal proti Mariboru, znova tudi Luka Janžekovič. Ni naključje, da je štajerski čuvaj mreže edini v rdeče-beli zasedbi, ki se lahko pohvali s popolno udeležbo na tekmah letošnjega prvenstva. Štiriindvajsetletnik je v celoti odigral vseh 28 prvenstvenih tekem, od prve do zadnje minute. Nastop manj je vpisal Emir Azemović, Črnogorec je moral zaradi rumenih kartonov izpustiti tekmo 27. kroga.

 

CB24 TABOR SEŽANA  

Prepoved nastopa: /

Sežanska zelenica vendarle ni povsem izgubila svojega čara. Da je tako, so sredi tedna dokazali varovanci Sabita Šljiva. Po borbeni predstavi, ki sicer ni postregla z najlepšo nogometno igro, so na kolena spravili tretjeuvrščeno Muro. Treh točk se na Krasu kajpada ne bodo branili, a v zaključku sezone verjetno ne bodo odigrale pomembnejše vloge. Tabor je namreč dokaj trdno zasidran nekje na sredini prvenstvene razpredelnice. Evropa za češnje ni realen cilj, na drugi strani jih bitka za obstanek (še) ne skrbi. Slednje ne drži za njihove tokratne tekmece: Kidričani bodo storili vse, da ostanejo, kjer so. Bodo Kraševci našli recept za motivirane Štajerce?

Kdo je vroč?

Taboru je v dvoboju z Muro ekspresno izenačenje priigral Dino Stančič. Čokati napadalec se je petega zadetka v sezoni veselil v 21. minuti, ko ga je po preigravanju s predložkom našel Aldair. Stančič je gostujočo mrežo zatresel tudi sredi drugega polčasa, a je bilo okroglo usnje pred tem že zunaj igrišča. Sta pa zato delo dokončala Christos Rovas - Grk je bil natančen z bele točke - in Antonio Azinović, ki je najvišje skočil po podaji iz kota.

Ali ste vedeli?

Sredina zmaga nad črno-belimi je bila malodane zgodovinska. Kraševci so Sobočane namreč nadigrali sploh prvič po več kot 20 letih. Nazadnje jim je to uspelo 30. julija 2000, ko je edini in na koncu odločilni zadetek zabil Uroš Stanič, na zelenici pa je bil takrat, zanimivo, tudi Igor Božič, trenutno eden izmed ključnih členov strokovnega vodstva Tabora. Kar osem od 11 tekem, ki so sledile, je nato pripadlo Prekmurcem.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tri točke za Tabor pri Aluminiju
    Nogometaši Aluminija so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 0:2 (0:2).

DELI NA