Pred tekmo: Aluminij - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

ALUMINIJ - CB24 TABOR SEŽANA

22. november 2020, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Potem ko so bili pred tedni nedorasli Celjanom, so rdeče-beli orožje položili tudi proti Domžalam. V prvem polčasu zaostale tekme devetega kroga smo spremljali dvoboj dveh nerazpoloženih ekip, drugi del pa je minil v znaku rumene barve. Srečanje dna lestvice je posledično pripadlo ravbarjem, ki so se s tremi točkami oddaljili od Kidričanov. Ti so ob remiju Gorice padli na zadnje mesto, voda pa jim po enajstih odigranih tekmah že močno teče v grlo. Tokrat bodo doma pričakali sežanski Tabor, ki na gostovanjih ne blesti, a tudi šuma ni ravno neosvojljiva trdnjava. Bo vendarle pripomogla k boljši predstavi varovancev Slobodana Gruborja?

David Flakus Bosilj, napadalec NK Aluminij: „Tabor je dober nasprotnik. Izkoristiti moramo svoje priložnosti in pokazati, da smo čvrsti. Z agresivno igro lahko osvojimo tri točke.“

Kdo je vroč?

Pred tednom dni je svojo ekipo v vodstvo popeljal David Flakus Bosilj. Mladenič je bil v 43. minuti na pravem mestu ob predložku Jureta Matjašiča in okroglo usnje potisnil za hrbet gostujočega vratarja. Za komaj 18-letnega napadalca je bil to prvi zadetek v tej sezoni, skupno četrti v Prvi ligi Telekom Slovenije. Bo v nedeljo nevaren tudi za sežanska vrata?

Ali ste vedeli?

Tako Kidričani kot tudi Domžalčani pred tednom dni niso nastopili v polni zasedbi. Slobodan Grubor je pogrešal Aljaža Ploja, Dejan Djuranović pa Tamarja Svetlina. Branilec in vezist sta se te dni namreč udejstvovala v slovenski mladinski reprezentanci, z izbrano vrsto sta se spoprijela z vrstniki iz Nemčije (1:1) in Rusije (2:2). Ploj je prvo tekmo odigral v celoti, drugo pa končal v 79. minuti, ko ga je zamenjal Žan Kolmanič.

TABOR

Prepoved nastopa: Marko Ristić

Stadion Rajko Štolfa v tej sezoni ostaja zaščitni znak sežanskega kluba. Tabor na svoji zelenici še ni klonil, je pa pred reprezentančnim premorom Muri dopustil, da domov kot prva odnese točko. Zanjo so morali varovanci Anteja Šimundže sicer drago plačati, kraška trdovratnost jih je na koncu stala celo prvega mesta. Na drugi strani so Sežančani (ne nepričakovano) v zadnjih tednih po lestvici zdrsnili nekoliko navzdol, a ohranjajo stik z vrhom. V nedeljo jih čaka pot na Štajersko, nasproti pa jim bo stal razglašeni Aluminij. V prid Kidričanom govori le dejstvo, da so gostovanja šibka točka varovancev Gorana Stankovića. Se bodo ti tokrat predstavili v drugačni luči?

Kdo je vroč?

Ob remiju s Prekmurci je priložnost za igro dobil tudi 19-letni Jakoslav Stanković. Sežanski strateg je mladeniča v igro poslal tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom, časa za kakšen vidnejši vtis pa je bilo tako premalo. Stanković, ki se najbolje znajde na položaju obrambno naravnanega vezista, je sicer produkt mladinske šole kranjskega Triglava, pred prihodom na Kras pa je branil barve Olimpije.

Ali ste vedeli?

Če se Kraševci doma znajdejo odlično, pa so v gosteh doslej pisali povsem drugačno zgodbo. Med reprezentančnim premorom so klonili v Kopru in seriji, ki se je začela sredi septembra, dodali še šesti zaporedni poraz. Za češnje so bili doslej usodni Domžale, Celje, Radomlje, Gorica in, še enkrat, Koper. Kanarčki so rdeče-črno kri namreč prelili tako na prvenstveni kot tudi na pripravljalni tekmi. Se bo slab niz končal v Kidričevem?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 22.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij in Tabor brez zadetkov
    Nogometaši Aluminija in CB 24 Tabora Sežane so se v 12. krogu Prve Telekom Slovenije razšli brez golov.

DELI NA