Pred tekmo: Aluminij - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

ALUMINIJ - RUDAR VELENJE

17. marec 2018, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 486 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Nedelja bo pred reprezentančnim premorom ponudila še dve prvoligaški preizkušnji, prva se bo ob 17. uri pričela v Kidričevem. Aluminij bo po treh zaporednih porazih iskal prvo točko v nadaljevanju prvenstva, naslednja ovira »šumarov« bo velenjski Rudar. Velenjčani se v Kidričevo odpravljajo po dveh zaporednih zmagah, s katerima so se oddaljili od zadnjega Krškega, medtem ko je spomladanska realnost Kidričanov precej drugačna. Moštvu Oliverja Bogatinova se na uvodnih tekmah nadaljevanja prvenstva pošteno poznajo zimski odhodi, saj rdeči kot edini v 270 minutah nogometa še niso zatresli mreže nasprotnika. Ob tem imajo Štajerci precej težav tudi v fazi obrambe, kjer Bogatinov poleg Erika Glihe pogreša še drugega bočnega branilca, poškodovanega Nemanjo Jakšića. Kidričani so v Kranju in Domžalah prejeli po tri zadetke, se bodo v nedeljo predstavili s trdnejšo obrambo in učinkovitejšim napadom?

Kdo je vroč?

Kdo bo prebudil kidričevsko zasedbo? Z najbogatejšimi izkušnjami se lahko pohvalijo Lucas Mario Horvat, Tadej Trdina in Jure Matjašič, ki pa vsaj za zdaj še ni uspel obuti čevljev Francesca Tahiraja, ki je z dvema goloma odločil poletni spopad z Rudarjem. Prav Matjašič je bil pozimi pripeljan kot nekakšna zamenjava za novega člana Hajduka, vendar Štajerec še išče pravo formo. Nekdanjemu članu Domžal ob Kamniški Bistrici ni manjkalo motiva, a kaj ko je s soigralci hitro klonil v uvodu obeh polčasov.

Ali ste vedeli?

Kidričani in Velenjčani so se pred tedni pomerili že ob koncu priprav na nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije. Pripravljalno srečanje v Kidričevem so z izidom 2:0 dobili nogometaši Rudarja, v generalki pred prvo ligaško preizkušnjo sta bila uspešna Milan Tučić in Žiga Škoflek, sicer nekdanji član Aluminija. Vojničan je mrežo nekdanjega delodajalca zatresel že jeseni, ko je bil Rudar na domači zelenici boljši z izidom 3:2, Škoflek pa se je v 55. minuti podpisal pod tretji zadetek knapov.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Rudarja so se po visokem porazu ob Kamniški Bistrici pobrali z dvema zmagama. Uspeh na tekmah z Muro in Aluminijem, ki se na lestvici nahajata višje od Velenjčanov, sta bila izrednega pomena, saj so se knapi s šestimi točkami oddaljili od zadnjih Krčanov. Velenjčani dnu lestvice bežijo za osem točk, po dveh zaporednih zmagah pa nekoliko lažje diha tudi Marijan Pušnik, ki svojo četo v miru pripravlja na gostovanje v Kidričevem. Zeleno-črni bodo na Dravskem polju pred novim izzivom, saj Kidričani v nadaljevanju prvenstva ne blestijo, Velenjčanom pa se ponuja priložnost za tretjo zmago v nizu. Knapi so v Kidričevem že sedaj uspešnejši od gostiteljev, saj so dobili štiri od sedmih prvoligaških obračunov, ob treh porazih pa niti en obračun ni postregel z delitvijo točk. Rudar je v Kidričevem dobil obe preizkušnji lanske sezone, poleti so bili boljši rdeči, kdo se bo veselil v nedeljo?

Kdo je vroč?

Dvoboj s Krškim je po odlično podaji Pušaverja odločil Milan Tučić, v spopadu z Muro je vloga prvega junaka pripadla zimskemu povratniku med knape. Aljaž Krefl je v drugem polčasu izkoristil luknjo v prekmurski obrambi in dvoboj odločil v korist Rudarja. Marijan Pušnik je nekdanjega člana Olimpije postavil višje na igrišču, kot smo vajeni ponavadi, saj je zaigral na položaju krilnega nogometaša. Odločitev Dravograjčana na klopi Rudarja se je pokazala kot zadetek v polno, bo Krefl v napadalnejši vlogi zaigral tudi v Kidričevem.

Ali ste vedeli?

Aljaž Krefl se je razveselil prvega zadetka po povratku v Šaleško dolino, skupno četrtega na tekmah v Prvi ligi Telekom Slovenije. Poseben jubilej pa je zabeležil tudi David Kašnik. Izkušeni branilec Rudarja je v nedeljo odigral 200. tekmo v prvoligaški konkurenci. Izkušeni Korošec je član velenjskega kluba že sedmo leto, v tem času pa je za zeleno-črne odigral 127 prvoligaških tekem. Nekdanji član Sheffield Wednesdayja se v nedeljo vrača v Kidričevo, kjer je igral pred selitvijo v Velenje, rdečim je v dobri polovici sezone pomagal na 17 srečanjih.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Visoka zmaga Aluminija nad Rudarjem
    Nogometaši Aluminija so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem premagali Rudar Velenje s 4:0 (1:0).

DELI NA