Pred tekmo: Aluminij - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

ALUMINIJ - OLIMPIJA

20. september 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Slab rezultat na gostovanju pri Taboru je nekoliko pokvaril dober vtis, ki so ga rdeče-beli pustili na tekmi s Celjem. Sežančanom do živega niso prišli niti z igralcem več – Dino Stančić je sredi prvega dela »poskrbel«, da so imeli varovanci Slobodana Gruborja številčno prednost celih 61. minut. Po izključitvi smo na Krasu videli štiri zadetke, nekoliko presenetljivo pa so se trije znašli v mreži Aluminija. Ta ima po treh krogih tako na računu remi in dva poraza, že v nedeljo pa v šumo prihaja ljubljanska Olimpija. Bodo Štajerci izkoristili težke noge zmajev, ki so se pred dnevi z Zrinjskim iz Mostarja borili kar dve uri? Ne pozabimo, Kidričani so na začetku pretekle sezone štrene mešali prav favoritom ...

Aljaž Ploj, branilec NK Aluminij: »Pričakujemo težkega nasprotnika, a vemo, da je v četrtek Olimpija odigrala zahtevno tekmo. Ljubljanska zasedba je povsem prenovljena, nanjo pa se vseeno pripravljamo kot na vsakega drugega nasprotnika. Gremo na zmago, naredili bomo vse, da bomo uspešni.«

Kdo je vroč?

Kidričani so v Sežani pot do vrat češenj našli le enkrat. V prvem polčasu je poskusa Tilna Pečnika in Davida Flakusa Bosilja zaustavil domači vratar, edini zadetek so Štajerci nato dosegli v 77. minuti. Takrat so si gostje izmenjali nekaj kratkih podaj na levi strani igrišča, žogo pa je v prazno mrežo potisnil Filip Kukuličić. Za Črnogorca je bil to sploh prvi gol v rdeče-belem dresu, bo v nedeljo dosegel še drugega?

Ali ste vedeli?

Aluminij in Olimpija sta v pretekli sezoni spisala sila zanimivo statistiko. Tako eni kot drugi so po enkrat slavili doma in v gosteh, oboji so na štirih medsebojnih obračunih torej vpisali dve zmagi in dva poraza. Kidričani so bili dvakrat boljši z 1:0, zmaji pa so slavili s 3:1 in 2:1. Kdo bo rezultatsko tehtnico v nedeljo prevesil na svojo stran?

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Zmaji so med tednom končali svojo evropsko pot. Poraz proti Zrinjskemu jih ni stal le sanj o Evropski ligi, po 120 minutah so izgubili tudi zvrhano mero energije. To bodo še kako potrebovali v nadaljevanju domačega prvenstva, ki so ga otvorili z dvema remijema. Ljubljanska rezultatska slika spominja na tisto izpred nekaj mesecev, ko so v končnici tekmovanja z medlimi predstavami lovoriko prepustili Celjanom. Zadnjo prvenstveno zmago je četa iz prestolnice vpisala na začetku julija, vmes pa nanizala dva poraza in štiri remije. Krvavo priborjeno slavje proti Vikingurju, ki je prekinilo črni niz Ljubljančanov, bo hitro utonilo v pozabo, svojim navijačem pa lahko varovanci Dina Skenderja spomin osvežijo ta konec tedna, ko je na sporedu gostovanje v šumi.

Matic Fink, branilec NK Olimpija: "Četrtkov poraz boli, seveda boli. Ampak sedaj nam ne preostane drugega, kot da se osredotočimo na slovensko prvenstvo. V nedeljo ne šteje nič drugega kot zmaga. Poskušali se bomo čim boljše pripraviti na nedeljsko tekmo in osvojiti vse tri točke. Vemo, da so za nas gostovanja v Kidričevem vedno zahtevna, saj se za Olimpijo vedno dodatno potrudijo. Tam vedno damo vse od sebe in tako tudi napredujemo. Vem, da naši navijači verjamejo v nas in da nam bodo vedno dodali tisto potrebno energijo za uspešno predstavo."

Kdo je vroč?

Endri Cekici ostaja edini strelec ljubljanske Olimpije v letošnji prvoligaški sezoni. Albanec je bil pred reprezentančnim premorom v Kopru natančen z bele pike, v nedeljo in v četrtek pa ga ni bilo v kadru zmajev. Pretekli konec tedna je Matku Obradoviću še največ preglavic povzročil močan strel Enrika Ostrca, pred tem Radivoju Bosiću ni uspelo izkoristiti napake črno-bele obrambe in vpisati krstnega zadetka za Ljubljančane. Bo tokrat drugače?

Ali ste vedeli?

Na četrtkovi tekmi z Zrinjskim sta se med strelce prvič vpisala dva novinca v zelenem. Najprej se je v 19. minuti veselil Đorđe Ivanović, ki je pred prihodom v Slovenijo igral za beograjski Partizan, debi za zmaje pa je dočakal že na prvenstvenem obračunu z Muro. Po hercegovskem izenačenju je v 81. minuti svojo novo staro ekipo v vodstvo znova popeljal Andres Vombergar, a bravure argentinskega Slovenca niso preprečile ljubljanskega poraza.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij presenetil Olimpijo
    Nogometaši Aluminija so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 1:0 (0:0).

DELI NA