Pred tekmo: Aluminij - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

ALUMINIJ - OLIMPIJA

3. marec 2020, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 709 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Peklenski spored uvodnega dela nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije se bo po prostem ponedeljku nadaljeval s torkovo tekmo Aluminija in Olimpije. Kidričani in Ljubljančani se bodo udarili za vrh lestvice. Torkova tekmeca ločita vsega dve točki, med vodilnimi “zmaji” in “šumari” pa se za nameček nahajajo še Mariborčani. Medtem ko Ljubljančani še čakajo na prvo slavje v nadaljevanju prvenstva, v pomlad s prepričljivo igro niso vstopili niti varovanci Slobodana Gruborja. Kidričani so po porazu v Celju sicer ugnali Rudar, ki je v sodniškem dodatku klonil po golu Anteja Živkovića, sobotno gostovanje v Šiški pa je postreglo z delitvijo točk. Štajerci so streljali s slepimi naboji, bodo učinkovitejši v obračunu s še enim ljubljanskim klubom?

Nik Marinšek, vezist Aluminija: "Gledati moramo naprej, igramo s prvouvrščeno ekipo prvenstvene lestvice. Dobro delo iz treningov moramo prenesti v jutrišnjo tekmo, zmanjšati število izgubljenih žog ter z borbeno predstavo narediti vse, da točke ostanejo na Kidričevem. Zagotovo nas čaka težka tekma, a naredili bomo vse za uspeh, da se čim prej vrnemo na pota stare forme."

Kdo je vroč?

Kidričani so se lahko v končnici jesenskega dela sezone pohvalili tudi z učinkovitim napadom, otvoritev nogometne pomladi pa ponuja nekoliko drugačno sliko. Rdeči so  270 minutah igre dosegli zgolj en zadetek, pod katerega se je v končnici srečanja z Rudarjem podpisal že omenjeni Ante Živković. Med spomladanske dolžnike za zdaj spada tudi Nikola Leko, ki je poleti odločil prvo tekmo Aluminija in Olimpije.

Ali ste vedeli?

Štajerci so po porazu v knežjem mestu, kjer so prejeli dva zadetka, zakrpali luknje v obrambi. Matija Kovačić je na dvakrat zaklenil svoja vrata, zato Slobodan Grubor vsaj za zdaj ne obžaluje dejstva, da ne računa več na Ilijo Martinovića. Črnogorcu bo namreč po koncu sezone potekla pogodbe, branilski par pa zdaj sestavljata Kontek in Pantalon. Za nameček se je, potem ko je zaradi prepovedi igranja izpustil tekmo s Celjem, na desno stran obrambne vrste vrnil Nemanja Jakšić, ki je v Ljubljani nosil tudi kapetanski trak. Srečanje v Šiški je bilo za Srba jubilejno stoto prvoligaško v dresu Aluminija.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Luka Menalo

V ljubljanskem taboru zagotovo niso zadovoljni z vstopom v drugi del državnega prvenstva. Če so bili pri Olimpiji po remiju v Ljudskem vrtu še veseli dejstva, da so z remijem ohranili prednost pred Mariborom, sta naslednji preizkušnji poskrbeli za več slabe volje. Kranjčani so med tednom Stožice utišali z dvema goloma, krizo Ljubljančanov pa so podaljšali tudi Velenjčani. Dvoboj vodilne in zadnje ekipe Prve lige Telekom Slovenije ni postregel z zmagovalcem, na srečo “zmajev” pa sta brez zmage ostala tudi najbližja zasledovalca iz Štajerske. Olimpija ima pred Mariborom še točko zaloge, v torek pa lahko znova povečejo prednost pred Aluminijem, ki mu bežijo za dve točki. Se bodo Ljubljančani na zahtevnem gostovanju v Kidričevem otresli vsaj enega zasledovalca?

Safet Hadžić, trener Olimpije: "Ne smemo pozabiti, da je prvenstvo dolgo, zato je potrebno dvigniti glave in iti v naslednje tekme. Nenazadnje napadamo naslov."

Miral Samardžić, branilec Olimpije: "Ohranjamo dobro vzdušje v ekipi, ne glede na rezultate. Vsaka tekma je težka, to kaže tudi pet remijev v preteklem krogu. Vsak lahko premaga vsakega. Kljub temu gremo na Kidričevo po tri točke. Na igrišču bomo dali svoj maksimum in potem bomo videli kakšen bo izplen. Aluminij je kompaktna ekipa, a čas je da začnemo igrati našo igro."

Kdo je vroč?

Hadžić je v Velenju spočil Luko Menala, ki ima težave s kolenom. Posojeni član Dinama je odigral zadnjo četrtino srečanja, a Ljubljančani tudi po njegovem vstopu niso strpli odpora velenjske obrambe, za nameček pa bo po četrtem rumenem kartonu izpustil gostovanje v Kidričevem. Med najbolj aktivne zmaje lahko uvrstimo Stefana Savića, ki pa je v prvem polčasu zapravil lepo prednost za povišanje prednosti. Pri strelu ni bil niti Ante Vukušić, ki je jeseni v Ljubljani dvakrat zatresel mrežo Aluminija. Bo uspešen tudi v Kidričevem?

Ali ste vedeli?

V Šaleški dolini sta branilski par prvič to pomlad sestavljala Miral Samardžić in Macky Bagnack, ki je po izključitvi na zadnji jesenski tekmi izpustil obračuna z Mariborom in Triglavom. Je pa moral Safet Hadžić zaradi poškodbe Maria Jurčevića poiskati novo rešitev na položaju levega bočnega branilca. Priložnost za igro je dobil mladinec Michael Pavlović, ki je po Primorcu Matiji Burinu drugi predstavnik generacije 2001 z ligaškim nastopom v članskem dresu Olimpije.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.03.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija dobila derbi za vrh
    Nogometaši Aluminija so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (0:2).

DELI NA