Pred tekmo: Aluminij - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

ALUMINIJ - OLIMPIJA

18. avgust 2019, ob 20.15

Neposredni prenos: Planet

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 300 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonska vstopnica: 70 evrov

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Stanley Amuzie

Zaključno dejanje petega kroga Prve lige Telekom Slovenije bo odigrano v Kidričevem. Aluminij čaka še drugi zaporedni obračun z ljubljanskim prvoligašem, Kidričani bodo po Bravu, ki so ga premagali z zadetkom Luke Štora, napadli še Olimpijo. Zmaji s 13 točkami držijo vrh lestvice, za ovratnik pa jim z dvema točkama manj dihajo prav Štajerci. Kidričani so s tremi zmagami in dvema remijema prijetno presenečenje začetka sezone. Rdeči so, tako kot lanskoletno poletje, znova odlično zakorakali v novo sezono, odlično odprtje prvenstva pa je že poskrbelo za prvo spremembo. Luka Štor, ki si s štirimi zadetki deli vrh ligaške lestvice strelcev, je Kidričevo zamenjal za nemški Dresden. Slobodan Grubor nima veliko časa, da najde zamenjavo za vročega Primorca, kdo bo vstopil v njegove čevlje?

Nikola Leko, vezist Aluminija: »Zagotovo nas v nedeljo čaka izjemno zahtevna naloga. Kot v vsako drugo tekmo gremo tudi tokrat na zmago, da tri točke ostanejo v Kidričevem.«

Kdo je vroč?

Luka Štor je bil prvo ime kidričevskega poletja, nekdanji up Gorice in Maribora se je v štirih krogih izkazal s štirimi zadetki in bil med najbolj zaslužnimi za uspešen vstop Aluminija v novo sezono. Kidričani so brez hitrega napadalca zaigrali že na pokalni tekmi v Odrancih, domačega tretjeligaša so premagali z 1:3. Dvakrat je v polno meril Nikola Leko, ki je bil v minuli sezoni usoden tudi za Olimpijo, pred dnevi pa je zadel tudi na otvoritveni tekmi sezone v Sežani.

Ali ste vedeli?

V Kidričevem so po selitvi Luke Štora v Dynamo iz Dresdna potrdili, da gre za največji prestop v zgodovini kluba. Svetlolasi mladenič se bo, potem ko se je v dresu Aluminija uveljavil na prvoligaškem zemljevidu, skušal dokazati še v drugi nemški ligi. Dynamo sicer spada med največje vzhodno-nemške klube, v nekdanji državi je osvojil osem naslovov državnega prvaka.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Bo Olimpija niz dobrih predstav podaljšala tudi v Kidričevem? Ljubljančani vztrajajo na vrhu lestvice, ob štirih zmagah in remiju pa so najučinkovitejše moštvo Prve lige Telekom Slovenije. Varovanci Safeta Hadžića so v mreže tekmecev pospravili 13 zadetkov, dobro formo pa so potrdili tudi v Velenju. Zeleno-beli so se z gostovanja v Šaleški dolini vrnili z novim kompletom točk, zanesljivo zmago pa so potrdili Luka Menalo, Ante Vukušić in Endri Çekiçi. Hadžića lahko veseli raznovrstnost v fazi napada, saj se je med strelce vpisalo že šest nogometašev.

Nejc Vidmar, vratar Olimpije: »V prvenstvu nam zaenkrat kaže dobro, igra je prava, vendar pa se ne smemo zadovoljiti s tem. Na treningih delamo dobro in na vsakem je prava borba. Imamo večjo konkurenco za mesta v ekipi kot v pretekli sezoni, kar je dobro za nas, upam, da bomo tako nadaljevali. V nedeljo bomo igrali na zmago, vemo pa, da nas bo tam čakala maksimalno motivirana ekipa in ne bo nam lahko.«

Kdo je vroč?

Hadžića lahko veseli raznovrstnost v fazi napada, saj se je med strelce vpisalo že šest nogometašev. Ljubljančani so imeli to poletje srečno roko pri izbiri novincev, Ante Vukušić se s štirimi goli nahaja na prvem mestu ligaške lestvice strelcev. Dalmatinec se je izkazal tudi z dvema podajama, v tem trenutku pa spada med najučinkovitejše nogometaše državnega prvenstva. Nekdaj veliki up Hajduka se lahko zanese na pomoč Menala, Suljića, Savića, Çekiçija in ostalih, kar Hrvatu zagotovo olajša nalogo.

Ali ste vedeli?

Nedeljski večer bo ponudil spopad najboljšega napada in najtrdnejše obrambe. Kidričani so na petih tekmah klonili zgolj dvakrat, Luko Janžekoviča sta premagala Tilen Mlakar in Rijad Kobiljar. Štajersko obrambo v nedeljo čaka zahtevna preizkušnja, Ljubljančani so, čeprav v Mariboru niso zadeli, zabili že 13 golov. Če izvzamemo derbi v Ljudskem vrtu, so zmaji v povprečju zabili več kot tri gole na tekmo.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij presenetil Olimpijo za prevzem vodstva
    Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljansko Olimpijo z 1:0 (0:0).

DELI NA