Pred tekmo: Aluminij - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

2. april 2017, ob 16.00: ALUMINIJ - OLIMPIJA

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 433 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske (popust): 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani so morali po uspešnem vstopu v nadaljevanje sezone, ko so v boju za prvoligaški obstanek ugnali Radomlje in Rudar ter remizirali s Krškim, priznati še drugi poraz. Po Mariborčanih so bili od čete trenerja Slobodana Gruborja boljši še Domžalčani, ki pa so do zmage in treh točk prišli dve minuti pred koncem sredinega srečanja, ko je Luko Janžekoviča z natančno izvedenim prostim strelom premagal Jure Balkovec. Nogometaši Aluminija niso imeli veliko časa za objokovanje, saj jih že v nedeljo čaka nova zahtevna preizkušnja. Na Štajersko prihaja Olimpija, s katero so se rdeči jeseni pomerili kar štirikrat, a vselej tudi izgubili. V obeh pokalnih tekmah so Kidričani obakrat zatresli ljubljansko mrežo, v Prvi ligi Telekom Slovenije pa na prvi zadetek še čakajo, je zanj napočil čas v nedeljo?

Sanin Muminović, vezist Aluminija: »Čaka nas še ena težka tekma, a igramo na domačem terenu, na katerem moramo zbirati točke, se odmakniti s predzadnjega mesta ter dohiteti klube, ki so pred nami na lestvici. Drugega nam ne preostane.«

Kdo je vroč?

Lovro Bizjak je zaradi poškodbe kolena izpustil dobršen del jesenskega dela prvenstva, med zimskim pripravljalnim obdobjem pa se je vrnil na nogometne zelenice in v pripravah ujel dobro strelsko formo. Nekdanji član Šmartnega je jeseni dosegel dva zadetka, s katerima je Aluminiju v obračunu z Radomljami priigral prvo točko po povratku med najboljše klube v državi, v nadaljevanju pa Prve lige Telekom Slovenije pa je bil natančen že trikrat. 23-letni nogometaš, ki je moral zaradi prepovedi igranja izpustiti tekmo z Rudarjem, je v polno meril v zadnjih treh nastopih, v tekmah s Krškim, Mariborom in Domžalami.

Ali ste vedeli?

Kot zadnji med deseterico prvoligašev so v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije z bele točke zadeli tudi Kidričani. V tekmi z Domžalami je bil ob koncu prvega polčasa zanesljiv izvajalec najstrožje kazni že omenjeni Lovro Bizjak. Ob Aluminiju, ki je v 62 prvoligaških tekmah izvedel štiri najstrožje kazni, so na gol z bele točke najdlje čakali še Velenjčani, ki so si prvi zadetek iz enajstmetrovke priigrali v tekmi z Gorico. Prav Goričani so imeli v dosedanjem delu sezone največ dela z izvajanjem kazenskih udarcev, izvedli so jih že deset, od tega devet Miran Burgić, ki je bil natančen osemkrat.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Tudi v petem poizkusu ni šlo. Olimpija bo prisiljena prvo spomladansko zmago napasti v Kidričevem, po tem ko so bili v sredo od varovancev Marijana Pušnika boljši še Goričani. Primorci so ljubljanski zasedbi zadali četrti poraz v nadaljevanju prvenstva, s katerim so Ljubljančani zaostanek za vodilnim Mariborom povečali na 12 točk. Za nameček za ovratnik zmajev s točko manj pritiskajo tudi Domžalčani, ki bodo tekmo v Celju odigrali že v soboto. Zmaga nad Aluminijem bi nogometašem Olimpije koristila predvsem v psihološkem smislu, saj zeleno-bele že v sredo čaka prva polfinalna tekma Pokala Slovenije proti Mariboru. Zmaji imajo s Kidričani dobre izkušnje, saj so, kot že zapisano, dobili vse štiri jesenske obračune, oba ligaška z izidom 3:0. Olimpija se je v Kidričevem dvakrat opekla v krstni prvoligaški sezoni Aluminija, tokrat pa bodo Ljubljančani naredili vse, da se po dolgem čakanju vrnejo v zmagovalne tirnice.

Kenan Bajrić, vezist Olimpije: »Kaznovani smo za vsako najmanjšo napako. Trudimo se, pridemo do priložnosti, potem pa naredimo majhno napako in je konec. Moramo prespati zadevo, jutri pa se resno pogovoriti. V nedeljo igra samo zmaga, ker tako ne gre več naprej.«

Kdo je vroč?

Marijan Pušnik še vedno pogreša razpoloženega nogometaša, ki bi v slogu Luke Zahovića ali Dominika Glavine mreže nasprotnikov polnil v seriji. Po odhodu Mihe Zajca, ki je pred selitvijo v italijanski Empoli dosegel šest ligaških zadetkov, status prvega strelca pripada Leonu Benku. Hrvaški napadalec je bil natančen šestkrat, enega od golov pa je dosegel tudi v septembrskem gostovanju v Kidričevem, ko je potrdil zmago s 3:0. Morda se bo odprlo tudi Blessingu Elekeju, ki se je v sredini tekmi z nekdanjim klubom razveselil četrtega ligaškega zadetka, prvega po šestih mesecih čakanja.

Ali ste vedeli?

Olimpija na 15. zmago sezone čaka že dolgih šest krogov. Ljubljančani so nazadnje 4. decembra z 1:4 ugnali Radomljane, v zadnjih šestih tekmah pa so v točkovno bero dodali vsega dva remija. Zmaji so nazadnje tako dolgo na zmago čakali v sezoni 2013/14, ki so jo z 42 točkami končali na sedmem mestu. Ljubljanski prvoligaš se je v drugem delu sezone nekajkrat znašel v zmagovalnem postu, najdaljši je bil tisti med 23. in 28. krogom, ko so zeleno-beli po zmagi v derbiju z Mariborom remizirali s Celjem, Triglavom, Gorico in Domžalami ter izgubili z Zavrčem in Rudarjem. Po vmesni zmagi nad Koprom je Ljubljančane doletela še serija petih zaporednih porazov.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Preobrat Aluminija za nov poraz Olimpije
    Nogometaši Aluminija so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 2:1 (0:1).

DELI NA