Pred tekmo: Aluminij - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

18. september 2016, ob 16.00: ALUMINIJ - OLIMPIJA

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 400 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Za Kidričani je naporen teden. Po petkovem gostovanju v Domžalah, kjer so v zaključnih minutah ostali brez točke, so varovanci trenerja Bojana Špehonje gostovali na koprski Bonifiki. Čeprav je kidričevska zasedba zaigrala v nekoliko premešani enajsterici, Koprčani niso uspeli streti odpora žilavih Štajercev, ki so se po več kot 120 minutah igre veselili napredovanja v četrtfinale Pokala Slovenije. Zmagovalca so odločili streli z beli točke, pri katerih so bili možje v rdeče-beli opravi natančnejši od domačih nogometašev. V drugi polovici septembra čakajo Aluminij tri srečanja pred domačimi gledalci, v vsega dobrem tednu bodo v Kidričevem gostovali Koper in Gorica, kot prva pa na Štajersko prihaja Olimpija, ki se je v preteklosti v Kidričevem že opekla.

Anton Rogina, vezist Aluminija: »Vzdušje v ekipi je po včerajšnjem zmagoslavju v Kopru odlično. Do nedelje se bomo dobro pripravili na Olimpijo, ki je aktualni državni prvak. Zavedamo se, da so favoriti. Zavedamo pa se tudi, da je naša ekipa že dokazala, da lahko igramo z moštvi na vrhu lestvice in jih na koncu tudi premagamo. Mislim, da nas čaka dobra tekma. Fantje bomo motivirani maksimalno, k čemur pa prispeva tudi dejstvo, da bo tekma deležna televizijskega prenosa.«

Kdo je vroč?

Luka Janžekovič je bil eden od junakov sredinega napredovanja na koprski Bonifiki. Nadarjeni vratar je že v rednem delu srečanja zaustavil najstrožjo kazen Senijada Ibričić, v zadnji, peti seriji izvajanja udarcev z bele točke pa je prebral namero še enega bivšega reprezentanta Bosne in Hercegovine in se po strelu Zlatana Muslimovića veselil prestižne zmage.

Ali ste vedeli?

Olimpija je imela še pred lansko sezono precej težav z gostovanji na novomeškem Portovalu, nič kaj lepši pa ni spomin na tekme v Kidričevem. Zmaji so gostovanja pri Aluminiju obakrat zapuščali brez točk. Prvo srečanje nedeljskih tekmecev sta odločila Robert Kurež in Klemen Bingo, ki sta izničila gol Filipa Valenčiča, Kurež pa je v polno meril tudi v drugi tekmi, na kateri se je s topovskim udarcem proslavil Denis Topolovec, ki se je pred začetkom letošnje sezone poslovil od aktivnega igranja.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so imeli za gostovanje v Kidričevem več časa, saj so s pokalnimi obveznostmi opravili že v minulem tednu. Zmaji so ob debiju Luke Elsnerja z goloma Blessinga Elekeja in Leona Benka ugnali Turnišče ter sem med prvimi prebili v četrtfinale Pokala Slovenije. Po gostovanju v Prekmurju je zeleno-bele čakal derbi osmega kroga, saj so v Stožicah gostovali Goričani, ki jih je porazil nekdanji gojenec. Etien Velikonja je v izdihljajih srečanja izkoristil enajstmetrovko in Olimpijo s peto zmago sezone vrnil na vrh prvoligaške razpredelnice. Ljubljančani zahteven spored treh preizkušenj v dobrem tednu pričenjajo v Kidričevem, kjer doslej še niso vknjižili niti točke. V primerjavi z uvodnima tekmama bo lahko Elsner znova računal tudi na Roka Kronavetra, ki je okreval po lažji poškodbi.

Luka Elsner, trener Olimpije: »Moštvo Aluminija je vse prej kot naiven nasprotnik, kar je ne nazadnje potrdil z zmagama proti Mariboru in Kopru. Poleg odličnega gibanja v obrambnem delu igre imajo nekaj zelo agilnih nogometašev, ki so ob prehodih v hitre protinapade sposobni kaznovati napake nasprotnika. Predvsem pa imajo jasno idejo, kako priti do želenega učinka. Naša glavna naloga bo ustvariti določen prostor v sicer zgoščeni obrambni postavitvi tekmeca in obenem poskrbeti za ustrezen odziv po izgubljeni žogi. V mnogih segmentih igre nas čaka precej težja naloga, kot proti Gorici prejšnjo nedeljo.«

Rok Kronaveter, vezist Olimpije: »V nogometu so presenečenja vselej možna, vendar smo dovolj izkušeni in zreli, da se bomo znali ustrezno odzvati na vsak poskus nasprotnika. Brez dvoma gre za nevarno moštvo, toda kakovost je krepko na naši strani. Ob ustreznem pristopu, veliki energiji in želji pričakujem, da bomo osvojili nove tri točke. Jasno pa je, da nam ne bo lahko.«

Kdo je vroč?

Andraž Kirm spada med nogometaše, ki so po prihodu Luke Elsnerja zadihali s polnimi pljuči. Sprememba taktične postavitve je dobro vplivala tudi na krilnega nogometaša, saj se je Ljubljančan z leve strani igrišča preselil ob desno stransko črto. Reprezentant Slovenije je že v Turnišču podal za oba zadetka Olimpije, z nekaj odličnimi podajami, predvsem pa tekom in borbenostjo, pa se je izkazal tudi v dvoboju z Gorico. V tekmi s Primorci je oddal pet ključnih podaj, vse pa so našle svojega naslovnika.

Ali ste vedeli?

V nedeljo se bosta v Kidričevem udarili ekipi, ki sta v minulem, osmem krogu Prve lige Telekom Slovenije sprožili najmanj oziroma največ strelov. Ljubljančani so v obračunu z Gorico sprožili kar 27 udarcev, devet v okvir goriških vrat, kar je bilo pet več od poskusov Aluminija. Kidričani so namreč v Domžalah sprožili vsega štiri strele, kar je sicer precej manj od sezonskega povprečja. Aluminij v povprečju na tekmo proti vratom tekmeca pošlje 13 udarcev, Olimpija pa 17.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija z zmago ostaja prva
    Nogometaši Olimpije so v tekmi 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem premagali domači Aluminij s 3:0 (1:0).

DELI NA