Pred tekmo: Aluminij - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

ALUMINIJ - MURA

5. december 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Kidričani so na Obalo prileteli na krilih pomembne zmage proti Gorici. Preobrat v režiji Alena Kranjca je nekoliko obnovil načeto štajersko samozavest, hkrati pa rdeče-bele »odtrgal« od dna lestvice. Da so varovanci Slobodana Gruborja motivirani, je bilo povsem jasno tudi v Kopru. Bonifika je bila v prvem polčasu priča popolni dominaciji gostov, videli smo tudi več lepih priložnosti, ki pa jih šumarji niso znali izkoristiti. Kazen je prišla tik pred odhodom na odmor, izid pa se do konca srečanja ni več spremenil. Aluminij se je domov še enkrat več vrnil praznih rok, čeprav bi si, roko na srce, zaslužil več. Bo pravici zadoščeno ta konec tedna, ko v šumo prihajajo Prekmurci?

Marcel Čermak, vezist NK Aluminij:  "V Kidričevo prihaja dober nasprotnik, tekma bo zelo težka. Če bomo igrali tako kot proti Kopru, imamo možnosti za zmago."

Kdo je vroč?

Štajerci so na Obali nanizali cel kup priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Še najbližje izenačenju so prišli v 57. minuti, a je Mihael Klepač po predložku Jureta Matjašiča nastreljal domačega vratarja. Alena Krajnca, junaka prejšnjega konca tedna (zadetka za preobrat proti Goričanom sta bila njegova), v Kopru ni bilo v rdeče-belem kadru. Kdo bo odgovornost prevzel v soboto?

Ali ste vedeli?

Zaradi zasneženih cest so Kidričani na Primorsko potovali cele štiri ure, »muk« pa si s soigralci ni delil Alen Krajnc. Petindvajsetletnik je namreč pred odhodom začutil bolečine v kolenu – prav tistem kolenu, ki mu je preglavice povzročalo na začetku aktualne sezone. Slobodan Grubor je vezista raje pustil doma, njegovo mesto na igrišču pa je v Kopru zasedel Jure Matjašič.

MURA

Prepoved nastopa: /

Sneg, ki je v sredo prekril soboško zelenico, ni dopuščal lepe nogometne igre. Mura si je želela zmage, se borila, Šiškarji pa gostiteljem niso ostali dolžni. Eni in drugi so si sicer priigrali nekaj priložnosti, tudi teh pa je bilo vedno manj – teren je terjal svoj davek. »Zimska pravljica« v Murski Soboti se je končala z (realnim) remijem, varovanci Anteja Šimundže pa že pogledujejo v prihodnost. Tokrat jih čaka gostovanje pri Aluminiju, ki se zadnje čase kaže v vse boljši luči. Črno-beli se bodo kakopak zadovoljili le z zmago, a vse kaže, da bo pot do treh točk znova trnova ...

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Teren bo zahteven, nasprotnik pa bo kaznoval vsako našo napako. Morali bomo biti pragmatični, Kidričane bomo poskušali onemogočiti. Ne razmišljamo o stvareh, na katere nimamo vpliva. Jutri bo ključ do zmage želja."

Kdo je vroč?

Ante Šimundža je sredi tedna nekoliko presenetil in v črno-belo začetno enajsterico uvrstil dva mlada upa. Od prve minute je bil na igrišču 19-letni Luka Marič, ki  v zadnjem času resda dobiva precej priložnosti, na drugem krilu pa je začel komaj 18-letni Vito Štrakl. Prvi je bil na igrišču do sredine drugega dela, ko ga je zamenjal Andrija Filipović, drugi pa je po odmoru svoje mesto prepustil Kaiu Cipotu.

Ali ste vedeli?

Čeprav pred začetkom srečanja s Šiškarji na Ravnici še ni snežilo, je bela odeja hitro prekrila Fazanerijo in otežila razmere za igro. Sredi prvega polčasa je klasično belo žogo (to so nogometaši, predvsem pa gledalci, vedno težje razločevali) pričakovano zamenjala njena rumena sestrična. Na ostalih tekmah 15. kroga podobnih težav z vremenom ni bilo - z izjemo sežansko-celjskega dvoboja, ki pa je bil tako preložen na poznejši termin.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura po preobratu ugnala Aluminij
    Nogometaši Aluminija so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 1:2 (1:0).

DELI NA