Pred tekmo: Aluminij - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

ALUMINIJ - MURA

5. junij 2020, ob 19.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 679 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Mihael Klepač

Klubi Prve lige Telekom Slovenije se bodo po skorajda trimesečnem premoru znova udarili za točke. Uvodni dvoboj po obdobju koronavirusa bosta v Kidričevem odigrala nasprotnika v polfinalu Pokala Slovenije, Aluminij in Mura. Petkovo srečanje v državnem prvenstvu bo tako tudi zadnja generalka pred torkovo odločitvijo o prvem udeležencu finala pokalnega tekmovanja. Kidričani in Sobočani se bodo na Brdu pri Kranju udarili za veliki finale. Že petkovo srečanje pa bo pokazalo, kdo bo polfinale pričakal v boljši formi. V državnem prvenstvu je pred prekinitvijo tekmovanja bolje kazalo rdečim, ki so jeseni dobili tudi oba dvoboja letošnje sezone. Varovanci Slobodana Gruborja so bili z 2:0 boljši na domači zelenici, v poslastici šestih zadetkov pa so kot prvi v aktualni sezoni odnesli zmago tudi iz Fazanerije. Kdo bo uspešnejši v petek?

Ivan Kontek, branilec Aluminija: "Mi se bomo prilagodili, a bo težko, v tekmo moramo iti stoodstotno in zdržati do konca. Poznamo Muro, dvakrat v letošnji sezoni smo jih že premagali, igramo doma in moramo pokazati, kdo smo na domačem terenu. Vsako tekmo gremo na zmago, tako bo tudi zdaj."

Kdo je vroč?

Slobodan Grubor v petek ne bo smel računati na poškodovanega Nikolo Leka in Mihaela Klepača, ki je bil osrednji junak jesenskega slavja v Murski Soboti. Hrvat je zadel tudi na zadnji tekmi pred prekinitvijo prvenstva, ko je Aluminij slavil v Domžalah, a si je ob golu prislužil tudi izključitev. Jeseni se je v Fazaneriji z dvema goloma izkazal tudi Ante Živković, ki je s sedmimi goli tretji strelec ekipe.

Ali ste vedeli?

Kidričani so v fazi napada v veliki meri odvisni od učinkovitosti hrvaškega tria. Ante Živković in Mihael Klepač na klubski lestvici strelcev sledita rojaku Nikoli Leku, ki je bil uspešen devetkrat. Trojica Hrvatov je v aktualnem prvenstvu dosegla 24 od skupno 44 ligaških zadetkov Aluminija. Četrti na klubski lestvici je kapetan Matic Vrbanec, ki je petim zadetkom dodal še sedem asistenc. Kidričani se lahko pohvalijo z desetimi različni strelci, enim manj kot Mura.



MURA

Prepoved nastopa: /

Kidričani so se od igrišč poslovili z zmago, Sobočani pa so pred izbruhom koronavirusa nanizali serijo štirih tekem brez zmage. Pred prekinitvijo prvenstva je četa Anteja Šimundže izgubila v Ljubljani, še pred tem remizirala z Rudarjem in Triglavom, niz brez zmage pa se je pričel z domačim porazom proti Mariboru. Prekmurci so po zaslugi manj plodnega niza nekoliko zaostali za tekmeci izpod vrha lestvice Peti Maribor beži za pet točk, še dve več so zbrali Kidričani in Celjani. Tako ne čudi, da v taboru črno-belih veliko stavijo tudi na pokalno tekmovanje, ki ga v nogometnem žargonu velikokrat nazivajo kot bližnjico do Evrope. Če gre sklepati po pripravljalnih tekmah, je trimesečni premor bolje koristil Muri kot Aluminiju. Štajerci so namreč tesno izgubili z Olimpijo in Domžalami, Sobočani pa nadaljevanje sezone pričakujejo z dvema zmagama v žepu. Črno-beli so bili boljši od Rudarja in Doba.

Matic Maruško, branilec Mure: "Bili smo že zelo nestrpni in v pričakovanju prve tekme. Veselimo se nadaljevanja prvenstva. Verjamem, da smo se dobro pripravili. Vsaka tekma je zgodba zase, pripravljamo se na vsako posebej. Ne glede na to, kaj se je dogajalo v preteklosti, je jutri nov dan in nova priložnost za dober rezultat."

Kdo je vroč?

Aluminiju še vedno pripada naziv najtrdnejše obrambe, zato bo zanimivo videti, kako se bo z rdečim zidom spopadel prekmurski napad. Slednji ne spada med najučinkovitejši, bi ga pa lahko tudi po zaslugi nogometnih vragolij Nina Koutra označili za izjemno iznajdljivega. Kouter je pred meseci, na tekmi z Domžalčani, navdušil s t.i. rabono, na pripravljelnem srečanju z Dobom pa je udaril kar s sredine igrišča. Otrok Fazanerije je v letošnji sezoni dosegel dva zadetka, še dvakrat je bil uspešen v Pokalu Slovenije. Ob tem je zanimiv tudi podatek, da je vse štiri gole pospravil v domžalsko mrežo.

Ali ste vedeli?

Mura se v zaključek letošnjega prvenstva podaja brez štirih tujcev. Po izteku pogodbe sta se od Murske Sobote poslovila Dean Šafarić in nekoliko presenetljivo tudi Andrija Bubnjar, vodstvo kluba pa je pogodbo prekinilo s Fejsalom Mulićem in Aleksandrom Bogdanovićem. Se je pa v gol po poškodbi vrnil Matko Obradović, medtem ko kapetan Alen Kozar še ni nared za nastope. Povratnika na zelenice so pred dnevi pozdravili tudi Kidričani, izkušeni Lucas Mario Horvat je po poškodbi kolena pripravljen za tekmovalne napore.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura slavila v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 1:3 (0:1).

DELI NA