Pred tekmo: Aluminij - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

ALUMINIJ - MURA

15. maj 2019, ob 19.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 394 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonska vstopnica: 70 evrov

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Luka Koblar in Kruno Ivančić

Zanimiv obračun se v sredinem popoldnevu obeta tudi na Štajerskem. Aluminij, ki se je s porazom v Velenju oddaljil ob četrtega mesta in preboja v kvalifikacije UEFA Evropsko ligo, gosti peto Muro, ki lovi četrte Celjane. Prekmurci so v letošnji sezoni dobili vse tri spopade s Štajerci, se v Kidričevem razveselili prve gostujoče zmage v Prvi ligi Telekom Slovenije, kdo bo uspešnejši v sredo? Glede na zadnje rezultate so v prednosti Prekmurci, ki so neporaženi na zadnjih štirih preizkušnjah, Kidričani pa so po odmevnem remiju v Ljudskem vrtu izgubili tekmi z Domžalami in Rudarjem. Moštvo Oliverja Bogatinova po zimskih kadrovskih spremembah spomladi močno niha, saj rdeči v nadaljevanju prvenstva še niso povezali dveh zmag. Kidričani so izgubili stik s četrtim mestom, ki kot zadnje prinaša uvrstitev v Evropo. Lahko v zadnjih štirih krogih nadoknadijo izgubljeno?

Kdo je vroč?

Oliver Bogatinov je na Šaleškem izgubil Luko Koblarja in Kruno Ivančića, ki sta tekmo z rdečim kartonom sklenila predčasno. Knapi so znali izkoristit številčno prednost, rezultatsko katastrofo v Velenju pa je preprečil Luka Janžekovič. Čuvaj kidričevske mreže se je izkazal z nekaj odličnimi posredovanji, a to ni bilo dovolj, da bi preprečil poraz svoje zasedbe. Otrok Aluminija bo tudi v sredo pomembno orožje Kidričanov, ki v lovu na evropsko vozovnico še niso vrgli puške v koruzo, a za želeni scenarij potrebujejo tudi pomoč tekmecev.

Ali ste vedeli?

Kidričani so v Šaleški dolini doživeli 15. poraz v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije. Oliver Bogatinov je ob visokem zaostanku svojega moštva izkoristil priložnost, da krstne prvoligaške minute nameni mlademu upu mladinske šole rdečih. V Velenju se je na prvoligaški sceni predstavil napadalec David Flakus Bosilj. Sicer še mladinec Aluminija je pozimi z vodstvom kluba sklenil profesionalno pogodbo, sedemnajstletni nogometaš je rdečim obljubil zvestobo do konca leta 2021.

 

MURA:

Prepoved nastopa: /

Precej bolje kot Kidričani so se v minulem krogu odrezali nogometaši Mure. Prekmurci so se v Krškem veselili polnega izkupička, z 12. zmago sezone pa so ostali za petami četrtih Celjanov. Končnica letošnjega prvenstva ne ponuja veliko časa za počitek in regeneracijo, črno-bele pa čakajo še štiri pomembne preizkušnje. Ekipa Anteja Šimundže se bo po Aluminiju udarila še z Gorico in Olimpijo, ob idealnem razpletu pa bi lahko bitko za evropsko vozovnico odločil zaključni spopad sezone s Celjem. Mura mora za takšen scenarij nadaljevati z zbiranjem točk, za Prekmurce pa v Kidričevem šteje zgolj zmaga. Z uspehom na štajerskih tleh bi se Mura znebila enega od tekmecev za četrto mesto, v primeru mariborske zmage v Celju pa bi se črno-beli spet povzpeli na četrto mesto. Se bo sreda izšla po željah Prekmurcev?

Kdo je vroč?

Ante Šimundža pred gostovanjem pri nekdanjem delodajalcu nima težav s kaznovanimi nogometaši, več preglavic pa povzročajo poškodbe. Tekmo v Krškem je s tribune spremljal prvi vratar Matko Obradović, Alen Kozar je zaradi lažje poškodbe kolena obsedel na klopi. Odsotnost kapetana se na sredini igrišča ni pretirano poznala, saj se je z novo dobro izkazal Nik Lorbek. Mariborčan v črno-belem dresu se je spet vpisal med strelce, na zadnjih treh tekmah pa je dvema goloma dodal še podajo.

Ali ste vedeli?

Tudi pri Muri so 32. krog Prve lige Telekom Slovenije izkoristili za to, da so priložnost za debi v članski konkurenci ponudili mlademu upu kluba. Na Gubcu je krstne minute v prvoligaški konkurenci okusil Žiga Laci, sicer še mladinec črno-belih. Visokorasli mladenič iz Dobrovnika se najbolje znajde v osrčju obrambne vrste, kar je eden od adutov Prekmurca, saj Šimundža trenutno razpolaga zgolj z dvema osrednjima branilcema, Maticem Maruškom in Aleksandrom Boškovićem.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij poražen proti Muri
    Nogometaši Aluminija so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 0:1 (0:0).

DELI NA