09.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Maribor

Prva liga Telemach, 26. krog

ALUMINIJ - MARIBOR

10. marec 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Emir Azemović, Nik Marinšek, Roko Prša

Aluminiju trda prede. Kidriška situacija že pred obračunom z Olimpijo ni bila kdo ve kako rožnata. Daleč od tega, v prestolnico so se Štajerci odpravili kot zadnja ekipa prvenstva, poleg slabih rezultatov pa je že nekaj časa podpovprečna tudi njihova podoba na zelenici. Toda tako visokega poraza, kot smo ga videli v Stožicah, kljub vsemu ni pričakoval nihče. Rdeče-beli niso niti enkrat samkrat sprožili proti domačim vratom, kaj šele dosegli zadetek, na drugi strani pa so iz svoje mreže pobrali šest žog. Šest kapelj čez rob, ki so s klopi odnesle Oskarja Drobneta. Taktirko je v roke vzel Robert Pevnik: se bo Celjan odrezal bolje od predhodnika?

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Verjamem, da bo motivacija v četrtek na najvišji možni ravni, takšna, kot mora biti na vsaki tekmi. Veliko moramo narediti na psihološkem vidiku, imamo kvaliteto, da lahko presenetimo tudi Maribor. Vodilno ekipo prvenstvene razpredelnice zelo spoštujem, so največji kandidati za osvojitev naslova prvakov, ampak mi se ne bomo predali vnaprej, narediti moramo vse, da jih presenetimo."

Kdo je vroč?

Težko bi rekli, da je kakšen Kidričan v Stožicah posebej navdušil. Udarna enajsterica, ki jo je Oskar Drobne poslal v ogenj, je bila skorajda povsem enaka kot proti Domžalam. Za edino spremembo se je zdaj že nekdanji strateg šumarjev odločil na krilnem položaju, kjer je od prve minute namesto Tomislava Turčina zaigral Jure Matjašič. Nizkorasli nogometaš ni mogel spremeniti poteka srečanja, bo tokrat uspešnejši?

Ali ste vedeli?

Na prvoligaške zelenice se vrača znan obraz. Robert Pevnik se je slovenski nogometni javnosti kot trener predstavil že pred leti: med drugim je s klopi vodil Domžale, Rudar, Muro, Radomlje, Celje in, nazadnje, Olimpijo. Ob bogatem življenjepisu ne čudi, da bo to že njegova druga epizoda v šumi. Kidričanom je pred tem poveljeval v sezoni 2013/14 in jim pomagal do končnega tretjega mesta. Kakšno zgodbo bo spisal v drugo?

MARIBOR

Prepoved nastopa: Ognjen Mudrinski

»Vemo, kaj se je zgodilo lani z Olimpijo, ki je imela že veliko prednost. Vmesni pogled na lestvico nas ne bo uspaval,« je pred dvobojem z Bravom zatrdil Ažbe Jug. In zaklel svojo ekipo. Mariboru se je, tako se zdi, zgodilo ravno to. Naproti živim, svežim Šiškarjem je v nedeljo deloval zaspano. Roko na srce, vijoličasti niso bili pravi niti nekaj dni poprej, pa so se z Obale vseeno vrnili s polnim izkupičkom. Kakorkoli, bitka za naslov prvaka je se je znova razplamtela. Vijoličasti se bodo na zmagovita pota skušali vrniti v četrtek, ponuja se jim priložnost v obliki razglašenega soseda iz kidriške šume. Jo bodo izkoristili in si povrnili zapravljeno prednost?

Radovan Karanović, trener NK Maribor: "Vemo, da so se pri Aluminiju zgodile določene spremembe, tako da nas čaka ekipa z novim trenerjem in posledično novim motivom. Pričakujem tekmece v drugačni luči, toda najbolj pomemben bo naš odziv. Vsaka naslednja tekma bo imela dodaten pomen, tako da za nas med pripravami ni razlike. Prav tako ne pri ciljih, želimo osvojiti nove tri točke."

Đorđe Ivanović, napadalec NK Maribor: "Čaka nas nov zahteven izziv, saj je pred nami že naslednja v nizu zaporednih tekem, na kateri pa gremo po zmago. Preostaja nam še čas za zaključne priprave, za dogovor o načrtu za tekmo. Se pa zvedamo, da bo Aluminij prav tako imel motiv, da popravi vtis po visokem porazu v Ljubljani."

Kdo je vroč?

Za žarek upanja in zelo vročo končnico je v 86. minuti poskrbel Đorđe Ivanović. Srbski napadalec, ki je še pred kratkim mreže tresel v dresu Olimpije, je do prvenca za novi klub prišel po petih prvenstvenih tekmah. Zadetek sam po sebi ni bil nič posebnega, je pa vseh pohval vredna filigranska podaja Nemanje Mitrovića, ki je prelomno akcijo začel globoko s svoje polovice. Kateri vijoličasti nogometaš bo razpoložen v četrtek?

Ali ste vedeli?

Marko Šuler, snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo, je v sredo dopolnil 39 let, prvo obletnico delovanja na trenutnem položaju pa je praznoval že pred kakšnima dvema tednoma. Nekdanji slovenski reprezentant in dolgoletni branilec Maribora je lanskega februarja stopil v čevlje Oliverja Bogatinova, sočasno pa je štajersko prestolnico zapustil glavni trener Mauro Camoranesi. Argentinca je takrat zamenjal Saša Gajser.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.03.2022 | Prva liga Telemach
    Tavares Mariboru priboril točko
    Nogometaši Aluminija in Maribora so se v 26. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 3:3 (1:2).

DELI NA