Pred tekmo: Aluminij - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

ALUMINIJ - MARIBOR

2. november 2020, ob 20:15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Mihael Klepač

Kidričani ostajajo zvesti sami sebi. Rdeče-bela krivulja niha iz tedna v teden, najprej navzgor, potem navzdol in spet navzgor. Najvišje se je povzpela pred dvema tednoma, ko so varovanci Slobodana Gruborja slavili na Fazaneriji, se na pokalnem obračunu s Koprom (po 120 minutah je pripadel Primorcem) obrnila v nasprotno smer in v Šiški obstala nekje na sredini. Remi v Ljubljani je bil glede na prikazano še najrealnejši rezultat, ne eni ne drugi pa zaradi delitve točk ne bodo nič slabše spali. Toliko bolj bodo Štajerci o končnem izidu razmišljali v ponedeljek, ko v goste prihaja Maribor. Šumarji se namreč nahajajo povsem pri dnu lestvice, točko manj pa ima na računu le zadnja Gorica ...

Nemanja Jakšić, branilec NK Aluminij: “Ritem je zahteven, v ponedeljek nas čaka Maribor. Pričakujemo, da bomo odigrali najboljšo tekmo dosedanjega dela sezone in da bodo tri točke ostale doma.“

Kdo je vroč?

Jure Matjašič je bil med boljšimi na igrišču tudi v Spodnji Šiški. Nizkorasli krilni napadalec je v uri igre navdušil z nekaj lepimi potezami in nevarnim strelom, v 70. minuti pa je podal za izenačujoči zadetek. Njegovo podajo s strani je izkoristil rezervist Roko Prša, Matjašič pa tako ostaja najnevarnejši posameznik rdeče-belih. Bo ogrozil tudi vrata vijoličastih?

Ali ste vedeli?

Aluminij je v prejšnjem krogu »počival«. Tekma z Domžalčani je bila zaradi velikega števila okužb v rumenih vrstah prestavljena, Ravbarji pa ne bodo odigrali niti tekme z Bravom, ki bi bila sicer na sporedu v ponedeljek popoldne. Zgodba, ki jo v zadnjih tednih spremljamo ob Kamniški Bistrici je Kidričanom dobro znana, novi koronavirus je v šumi namreč razsajal na začetku letošnje sezone.

MARIBOR

Prepoved nastopa: Amir Dervišević

Mariborska statistika po prvi četrtini prvoligaškega tekmovanja deluje sila povprečno. Vijoličasti so  v devetih krogih nabrali tri zmage, štiri remije in dva poraza, skupno torej 13 točk. Te zadoščajo za četrto mesto na prvenstveni razpredelnici, a gre visoko uvrstitev najtrofejnejšega slovenskega kluba pripisati predvsem številnim spodrsljajem konkurentov. Četa Maura Camoranesija nujno potrebuje zmage in z njimi točke – prvo v tej sezoni so vpisali ravno proti Aluminiju. Takrat so slavili brez truda, v ponedeljek pa ne bo šlo tako zlahka. Rdeče-beli resda ne blestijo, so si pa v dosedanjem delu prvenstva na domačih tleh vselej priborili vsaj točko. Bo Maribor iz sosednjega Kidričevega kot prvi odnesel vse tri?

Jan Repas, napadalec NK Maribor: “Dobro je, da si tekme sledijo v tako kratkem času. Spodrsljaji se dogajajo tudi drugim ekipam, toda mi smo Maribor, zato moramo pokazati več. Še bolj si moramo želeti, da zabijemo gol, iskati moramo vsako možnost, da prebijemo obrambne postavitve tekmecev. Aluminiju je odpadla vmesna tekma, imeli bodo več časa za pripravo. Toda razmišljamo le o sebi. Potrebujemo serijo zmag, kar seveda ni preprosto. Posvetiti se je treba delu in se truditi po najboljših močeh, potem se bo tudi sreča kdaj obrnila na našo stran.“

Kdo je vroč?

Jan Repas je na Fazaneriji prvič po prihodu v Maribor za vijoličaste odigral vseh 90 minut. Od prvega sodnikovega žvižga je zaigral že ob Kamniški Bistrici in se celo vpisal med strelce, tokrat pa je bil 23-letnik precej slabše razpoložen. Enako velja za njegove soigralce, ki jim v četrtek niti enkrat ni uspelo prebiti črno-belega zidu. Kdo bo odgovornost prevzel v Kidričevem?

Ali ste vedeli?

Mariborčani na Fazaneriji prvič v sezoni niso uspeli vsaj enkrat zatresti nasprotnikove mreže. Zanimivo, glede na to da je govora o strelsko najuspešnejši ekipi lige. Doslej so vijoličasti zabili 17 golov, s 14 sta na drugem mestu Tabor in Mura, 13 jih ima na računu večni tekmec iz Ljubljane. Bodo štajerski topovi v šumi znova mirovali ali bodo varovanci Maura Camoranesija vendarle izboljšali svojo statistiko?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor do treh točk v Kidričevem
    Nogometaši Maribora so na gostovanju v Kidričevem v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 3:1 (2:0).

DELI NA