Pred tekmo: Aluminij - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

ALUMINIJ - MARIBOR

3. marec 2019, ob 15.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 395 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno
- polsezonska vstopnica: 35 evrov

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Nedeljski spored prvoligaških preizkušenj bodo v Kidričevem odprli nogometaši Aluminija in Maribora. Štajerski spopad je v preteklosti ponudil že veliko dobrega nogometa, tako je bilo tudi poleti, ko so gledalci v Kidričevem videli kar sedem zadetkov, zanesljive zmage pa so se veselili gostje. Tako Kidričani kot Mariborčani bodo v nedeljo motivirani, da popravijo izkupiček iz prvega kroga nadaljevanja sezone, ko sta tokratna tekmeca zaostala za pričakovanji svojih pristašev. Mariborčani so v derbiju z Muro izvlekli točko, Kidričani so se z gostovanja v Kranju vrnili praznih rok. Pozimi prenovljena zasedba Oliverja Bogatinova je sicer dobro odprla dvoboj s Triglavom, a so bili Štajerci v nadaljevanju prvega polčasa kaznovani za neizkoriščene priložnosti. Rdeči so po zaslugi domžalske zmage izgubili tudi tretje mesto, Aluminiju pa so se povsem približali tudi Celjani.

Kdo je vroč?

Nogometaši Aluminija so po uvodni pomladanski preizkušnji odigrali pripravljalno srečanje z drugoligašem iz Rogaške Slatine. Oliver Bogatinov je z izjemo Luke Janžekoviča, ki je predčasno sklenil dvoboj s Triglavom, priložnost za igro namenil vsem nogometašem, dvoboj pa so v korist Kidričanov odločili Damir Grgić, Matija Vrbanec in Ivan Kontek. Prav Vrbanec bo v nedeljo ena najpomembnejših figur domače ekipe, saj kljub mladosti premore že nekaj prvoligaških izkušenj. Lahko Vrbanec s soigralci ponovi dosežek Mure izpred enega tedna?

Ali ste vedeli?

Enaindvajseti krog Prve lige Telekom Slovenije je bil med najbolj bogatimi z zadetki v zadnjih letih. Mreže so se tresle kar 25-krat. S šestimi zadetki so bili najučinkovitejši Domžalčani, zgolj Kidričani pa pomladi niso odprli z golom. Kidričani po strelski suši v Kranju niso več tretje najučinkovitejše moštvo lige, po strelskem razcvetu so se pred Štajerce prebili že omenjeni Domžalčani. »Šumari« so jesen sklenili s 35 zadetki, a so pozimi, kot smo že zapisali, izgubili najboljša strelca. Francesco Tahiraj je dosegel devet, Rok Kidrič pa šest zadetkov, dvojcu pa s tremi goli sledita Alen Krajnc in Nikola Leko.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so nogometno pomlad odprli z neodločenim izidom. Mura je s številnimi vijolicami na igrišču in klopi še tretjič to sezono prekrižala načrte vodilni ekipi prvenstva. Štajerci tudi v tretjem poizkusu niso našli recepta za soboški skalp, izkupiček treh dvobojev z Muro pa znaša zgolj dve točki. Vijoličasti so se v preteklosti opekli tudi z nedeljskim nasprotnikom, ki pa so ga v prvem delu sezone premagali na obeh tekmah. Aktualni podprvak se s podobnim načrtom v Kidričevo odpravlja tudi v nedeljo, ko bo lahko Darko Milanič računal tudi na Luko Zahovića. Devetkratni strelec je dvoboj z Muro spremljal na tribuni, kjer pa so se mu zaradi zdravstvenih težav pridružili še številni člani Maribora. Milanič je že pred tekmo napovedal, da bo zaradi poškodb pogrešal Mlakarja, Bajdeta in Vrhovca, v zadnjem trenutku pa sta odpadla še Šuler ter Milec. Se bo kateri od njih vrnil v Kidričevem?

Kdo je vroč?

V mariborskem taboru so zadnje sekunde pred pričetkom obračuna z Muro izkoristili za podelitev tradicionalnega priznanja za Vijol’čnega bojevnika. Nagrada, ki jo podeljujejo navijači Maribora, je romala v roke novega prejemnika. Po Kubici, Mezgi, Džiniću, Handanoviću in Tavaresu, ki je lani priznanje osvojil že šestič, je pristaše vijoličastih najbolj prepričal Saša Ivković. Srb s hrvaškim potnim listom se je v dobrem letu uveljavil kot eden najboljših osrednjih branilcev v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki se odlično znajde tudi pred golom nasprotnika.

Ali ste vedeli?

Poškodbe so pred prvo pomladansko preizkušnjo pošteno zdesetkale igralske kader vijolic, zato je Darko Milanič na klop posadil tudi tri mladince. Med trojico najizkušenejši Žan Kolmanič je že v prvem polčasu zamenjal poškodovanega Mitjo Vilerja, Aljoša Matko je tekmo spremljal s klopi, ognjeni krst pred več kot desettisočglavo množico pa je dočakal Nino Žugelj. Osemnajstletni Slovenjgradčan ne skriva, da je za vijolice navijal že kot otrok, sicer pa gre za enega od številnih članov Dravograda, ki so se kot mladi upi preselili v Ljudski vrt. Ofenzivni vezist je po uradnem debiju razkril še eno zanimivost, Marko Šuler je namreč bratranec njegovega očeta. Kdaj bo s svojim sorodnikom delil prostor na zelenici?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor dosegel pomembno, a težko prigarano zmago
    Nogometaši Aluminija so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:1 (0:0).

DELI NA