Pred tekmo: Aluminij - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

ALUMINIJ - KRŠKO

7. april 2019, ob 19.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 463 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Lucas Mario Horvat in Ilija Martinović

Zaključna tekma 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo odigrana v Kidričevem. Aluminij bo brez pomoči kaznovanih Ilije Martinovića in Lucasa Maria Horvata napadel Krško, ki k »šumarjem« prihaja brez vratarja Marka Zalokarja in prvega strelca Marca Da Silve. Kdo se bo bolje znašel brez pomembnih članov začetne enajsterice? Tako za Kidričane kot Krčane velja, da v nadaljevanju sezone ne blestijo, rdeči so na petih tekmah zbrali tri točke, zeleni zgolj eno. Aluminij kljub temu ostaja v igri za evropsko vozovnico, saj tretje Domžale bežijo za vsega točko, četa Oliverja Bogatinova pa se bori tudi za pokalni finale. Po četrtkovi zmagi v Kidričevem bolje kaže Ljubljančanom, a se Kidričani ne predajajo. »Šumare« še pred povratno tekmo v Stožicah čakajo štiri ligaške preizkušnje, kakšen bo izplen nedeljskega dvoboja?

Kdo je vroč?

Kidričani so pred reprezentančnim premorom napolnili velenjsko mrežo in zdelo se je, da je strelski post prekinjen. A v Murski Soboti se je ponovil scenarij s prvih treh tekem nadaljevanja sezone. Nogometaši Aluminija še četrtič to pomlad niso našli poti do nasprotnikove mreže. Morda bo lažje po vrnitvi Nemanje Jakšića, ki je zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil vseh pet tekem, v četrtek pa se je vrnil na igrišče in hitro dokazal, da premore izredno nevaren predložek.

Ali ste vedeli?

Horvat in Martinović sta pomembna člena začetne enajsterice. Črnogorski branilec je odigral 18 tekem, Argentinec slovenskih korenin še tri več, zato je jasno, da bo Bogatinov v nedeljo pred zahtevnim izzivom. Kdo bo zakrpal luknji? Na sredini igrišča bo moral še več bremena prevzeti Sanin Muminović, ki se je v letošnji sezoni vrnil v Kidričevo, v Murski Soboti pa je odigral 48 prvoligaško tekmo v dresu Aluminija. V Srebrenici rojeni vezist je s tem dosežkom ujel Josipa Zebo, z njim pa si deli osmo mesto prvoligaške klubske lestvice. Z 78 nastopi vodi Nemanja Jakšić.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Marko Zalokar in Marco Da Silva

So Krčani s porazom proti Triglavu že zapravili zadnjo možnost za obstanek v prvoligaški konkurenci? Posavci za devetim Rudarjem zaostajajo devet točk, v dveh tretjinah prvenstva so jih nabrali 16, zato obeti niso najbolj rožnati. Matematični izračun razkriva, da je Krško v dosedanjem delu prvenstva za vsako osvojeno točko potrebovalo poldrugo tekmo, a na Gubcu puške zagotovo še niso vrgli v koruzo. Četi Andreja Panadića se priložnost za popravni izpit ponuja že v nedeljo, saj v nadaljevanju sezone ne blestijo niti Kidričani, vendar ob tem drži, da se Krčani na petih prvoligaških tekmah v Kidričevem še niso veselili. Oteževalna naloga gostov bo tudi dejstvo, da bo novi krški strateg pogrešal izkušena člana začetne enajsterice, Marka Zalokarja in Marca Da Silva, s petimi zadetki prvega strelca ekipe. Lahko Krčani kljub temu osvojijo vse ti točke in pritisnejo na Velenjčane?

Kdo je vroč?

Kdo bo prebudil krški spanec? Posavci v nadaljevanju sezone še čakajo na prvo zmago, ki so jo nazadnje okusili ob koncu prve polovice prvenstva, ko so na Gubcu z 1:0 premagali Gorico. Dvoboj s Primorcev je odločil Dalibor Volaš, ki je eden od dolžnikov letošnje sezone, saj so Krčani od njega najverjetneje pričakovali več kot štiri dosežene zadetke. Ankarančan sicer pogreša konkretnejšo podporo s strani soigralcev, Krško pa je z zgolj 17 doseženimi zadetki najskromnejše moštvo lige.

Ali ste vedeli?

Marco Da Silva se bo v kader vrnil že v sredo, ko bo Krško gostilo Maribor. Krčani se bodo morali dlje časa znajti brez Marka Zalokarja, ki ga je po nedeljski izključitvi doletela kazen treh tekem prepovedi igranja. Krško mrežo bo najverjetneje branil Žiga Frelih, ki je v letošnji sezoni vknjižil dva prvoligaška nastopa, oba po rdečem kartonu Zalokarja. Idrijčan je prvoligaški krst preživel v lanski sezoni, najmlajši med trojico bratov Frelih pa ni prvi predstavnik svoje družine na Gubcu. Boštjan je Krškemu pomagal v drugoligaški konkurenci.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij in Krško brez zmagovalca
    Nogometaši Aluminija in Krškega so se v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA