Pred tekmo: Aluminij - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

ALUMINIJ - KRŠKO

25. april 2018, ob 17.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni park NK Aluminij, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 454 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani in Krčani se bodo v razmaku štirih dni kar dvakrat udarili za nove točke Prve lige Telekom Slovenije. Nogometaši osmega in sedmega kluba državnega prvenstva se bodo v zaostali tekmi 20. kroga najprej udarili na Dravskem polju, kjer se Posavci še niso veselili zmage. Zeleni so iz treh gostovanj v Kidričevem prinesli zgolj točko, poletni obračun preobratov in šestih zadetkov pa je pripadel gostiteljem. Rdeči so z golom Ibrahima Arafata dobili prvi polčas, gostje pa so imeli v svojih vrstah razpoloženega Miljana Škrbića, ki je z goloma v 57. in 63. minuti poskrbel za preobrat gostov. A sledilo je zaključnih deset minut srečanja, ki so ga s tremi goli zaznamovali Kidričani. Vedran Mesec, Marko Nunić in Marko Krajcer, ki je zatresel mrežo svojega kluba, so poskrbeli, da so točke ostale doma. Krčani so konec septembra poraz maščevali na domačem igrišču, že v uvodni fazi tekme pa sta zadela Uroš Jovanović in Marin Jurina. Kdo bo uspešnejši v sredo, bodo Kidričani znižali zaostanek?

Kdo je vroč?

Ibrahim Mensah bo imel v sredo dodaten motiv za dokazovanje. Ganec se je v Kidričevo preselil po enoletni krški epizodi, pristaše Aluminija pa je navdušil v nadaljevanju sezone. Hitronogi napadalec, ki se je v domovini kalil v akademiji nizozemskega Feyenoorda, je v prvi tekmi po zimskem premoru zadel v obračunu z Ankarančani, konec marca pa se je izkazal s »hat-trickom« v mreži Triglava. Uspešne predstave je potrdil tudi z goloma v pokalnem spopadu z Gorico, v polno pa je meril tudi v Velenju. Triindvajsetletnik je tako že presegel lanskoletni izkupiček petih golov.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Aluminija bodo v sredo skušali zmanjšati zaostanek za sedmim mestom lestvice, ki jim trenutno beži za sedem točk. Kidričani sicer spadajo med gostoljubnejša moštva, saj so na svojem igrišču zbrali 12 točk, manj so jih zgolj Kranjčani in Ankarančani. Rdeči so sicer precej boljši v prvih polčasih domačih tekem, ko bi vknjižili kar 22, v drugi polovici tekme pa le deset točk. A tokrat se moštvu Oliverja Bogatinova vsaj na papirju nasmiha lepa priložnost, saj bo »šumare« napadla najskromnejša gostujoča ekipa. Posavci so s sedmih gostovanj prinesli vsega osem točk, ene od dveh zmag pa so se veselili tudi v Ljudskem vrtu.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Josip Balić

Pred Krčani je ponovitev scenarija iz minulega tedna. Posavci so se dvakrat pomerili z Gorico in iztržili polovični izkupiček. Zeleni po domačem slavju – zmago je priigral Josip Balić, ki v sredo ne bo smel nastopiti – niso uspeli prekiniti novogoriškega uroka. Bodo uspešnejši v Kidričevem? Krško tako v Novi Gorici kot Kidričevem še čaka na krstno prvoligaško slavje, kar polovica dvobojev z Aluminijem pa ni postregla z zmagovalcev. Le-tega so pozdravili gledalci v Novi Gorici, kjer so se točk veselili gostitelji, na domačem igrišču pa so bili v sosedskem spopadu z Mariborom neuspešni tudi rdeči. Marko Zalokar in Luka Janžekovič sta izza svojega hrbta pobrala po dve žogi, za odtenek trdnejša pa je obramba Posavcev. Krčani so prejeli dva zadetka manj kot Kidričani, ki so tudi pred golom nasprotnika skromnejši za dva doseženega gola – Posavci so bili natančni 31-krat. Kdo bo bolj meril v zaostalem srečanju?

Kdo je vroč?

Sobotno gostovanje v Novi Gorici sta poleg poškodovanih Ahčina, Perića in Jovanovića ter kaznovanih Volariča in Šturma izpustila tudi izkušena Marco Da Silva in Aleksandr Kulinitš. Bivši mladi reprezentant Estonije se je hitro uveljavil v obrambni vrsti Posavcev, saj je minulo soboto izpustil šele prvo srečanje po selitvi v Slovenijo. Petindvajsetletnih se je v osmih nastopih že vpisal v statistiko, saj je pred dnevi zadel v zaostali tekmi s Triglavom, v 23. krogu prvenstva, ko so na Gubcu gostovali Ankarančani, pa je podal za gol Vekića.

Ali ste vedeli?

Alen Šćulac je bil v minulem letu eden osrednjih tvorcev dekanske pravljice. Dekančani so z ekipo, ki jo je sestavljajo predvsem fantje iz okoliških krajev, jeseni zasedli šesto mesto. Šestinštiridesetletnik je pozimi sprejel vabilo Krčanov in se po dobrih treh letih vrnil na prvoligaški oder. Šćulac je kot trener že deloval na klopi Kopra, ki ga je vodil večji del sezone 2014/15, v koprskem dresu pa je zbral tudi dobršen del prvoligaških nastopov. Robustni branilec je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral kar 297 tekem, v sezonah 2003/04 in 2004/05 pa je slačilnico Bonifike delil tudi z Oliverom Bogatinov. Kdo bo boljši v prvem trenerskem obračunu nekdanjih soigralcev?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Na zaostali tekmi brez zmagovalca
    Nogometaši Aluminija in Krškega so se v zaostali tekmi 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA