Pred tekmo: Aluminij - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

5. marec 2017, ob 15.00: ALUMINIJ - KRŠKO

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 470 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske (popust): 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani so odlično krenili v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije, saj so z zmago ob Kamniški Bistrici storili pomemben korak v lovu na izognitev zadnjemu, desetemu mestu. Da je bil vložek v obračunu z Radomljami zares velik, so po zadnjem sodniškem žvižgu potrdili tudi osrednji akterji dvoboja, ki je ponudil dva različna polčasa. V prvem so prevladovali gostitelji, ki pa so bili za neizkoriščene priložnosti kaznovani v nadaljevanju srečanja, ko so se razigrali tudi Kidričani in se po treh zadetkih v domači mreži veselili najvišje zmage v letošnji sezoni. Z enakim izidom, na svoji zelenici, je Aluminij v uvodni fazi prvenstva ugnal že Krško, prav Posavci pa v Kidričevo prihajajo v nedeljo. Varovance trenerja Slobodana Gruborja, ki se je slovenski javnosti predstavil z visoko zmago, čaka še druga pomembna preizkušnja, še druga zaporedna zmaga pa bi rdečim že prinesla skok na osmo mesto lestvice.

Slobodan Grubor, trener Aluminija: »Imeli smo teden dni priprav na tekmo s Krškim, ki je prav tako zelo pomembna. Zanima me zgolj vsaka naslednja preizkušnja in tako bomo delovali tudi v bodoče.«

Lovro Bizjak, napadalec Aluminija: »Občutki po vrnitvi na igrišča so odlični. Gremo s tekme v tekmo in mislim, da nas čaka odlično nadaljevanje sezone. Naslednja tekma bo prav tako zelo pomembna, vendar ne bomo prehitevali dogodkov. V srečanje bomo šli tako kot proti Radomljam in s ponovitvijo takšne predstave lahko premagamo tudi Krško.«

Kdo je vroč?

Tudi Aluminij se lahko pohvali z bogatim zastopstvom na seznamu reprezentance do 21 let. Kidričani bodo tako kot Goričani in Ankarančani na pregledna treninga v NNC Brdo poslali kar četverico svojih nogometašev, ob Luki Janžekoviču, Toniju Rogini in Blažu Kramerju se bo na Gorenjsko odpravil tudi Matic Vrbanec. Kapetan kidričevskega prvoligaša je v sobotnem derbiju dna lestvice predstavljal gonilo silo rdečih, saj je bil aktivno vpleten v vse tri zadetke gostov. Najprej je podal za gol Josipa Zeba, ki je s petimi zadetki najučinkovitejši obrambni igralec lige. Derrick Mensah se je prvoligaškega prvenca razveselil po predložku Vrbanca in izbiti žogi, Vrbanec pa je dobro predstavo v 81. minuti kronal še z zadetkom, prav tako krstnim v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

V Kidričevem so zimski premor izkoristili tudi za pričetek gradnje infrastrukturne pridobitve, ki bi ponudila nekaj dodatnega ugodja ljubiteljem okroglega usnja. Obiskovalci domačih tekem Aluminija bodo morali še malce potrpeti, saj so nizke temperature in zamrznjena tla izvajalcem del preprečila, da bi bila gradnja tribune z nadstreškom zaključena že do nedeljskega dvoboja s Krškim. Gradbena dela po izboljšanju vremenskih pogojev znova potekajo nemoteno, v vodstvu Aluminija pa si želijo, da bi lahko gledalce pod streho namestili že v začetku aprila, ko v goste prihaja Olimpija.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani v uvodni preizkušnji nadaljevanja sezone niso uspeli prekiniti niza, ki traja že sedem krogov. Posavci so se četrte in hkrati tudi zadnje zmage razveselili v 15. krogu prvenstva, ko so v knežjem mestu presenetili Celjane. Petrovičevi varovanci so po gostovanju v Celju zbrali kar pet neodločenih izidov, blizu remija pa so bili tudi v nedeljskem obračunu z Gorico, ki pa je z golom Roka Grudine dve minuti pred koncem srečanja prišla do vseh treh točk. Filipa Dangubića in soigralce po porazu čaka izjemno pomembno gostovanje v Kidričevem, kjer si posavska četa ne sme privoščiti nove ničle, saj bi z njo zdrsnila na deveto mesto, za Aluminij. Kidričani so avgustovski spopad na svojem igrišču dobili s 3:0, dvoboj v posavski prestolnici pa je postregel s pravo dramo. Gledalci so v drugem polčasu videli dve gostujoči izključitvi, z vrhuncem dvoboja pa je postregel sodniški dodatek, v katerem sta se mreži zatresli kar dvakrat. V 92. minuti je domače v vodstvo z 2:1 popeljal Nermin Haljeta, v zaključnih sekundah pa je poraz Aluminija preprečil Josip Zeba.

Kdo je vroč?

V nedeljski tekmi z Gorico sta se v začetni enajsterici Krškega predstavila dva novinca, krilna napadalca Tonći Mujan in Nikola Gatarić. Dvojec se je že v prvem polčasu znašel v nekaj obetavnih situacijah, za dvig ritma pa je domači strateg Petrovič poskrbel tudi z zamenjavami. Med tistimi, ki so priložnost za igro dobili v nadaljevanju srečanja, je bil tudi Martin Kramarič, Belokranjec pa je bil vpleten tudi v akcijo za izenačujoči zadetek, saj je po njegovem udarcu in nekoliko slabšem posredovanju Grege Sorčana v polno meril Ibrahim Mensah.

Ali ste vedeli?

Nedeljski spopad Aluminija in Krškega bi lahko ponudil tudi dvoboj dveh rojakov, ki imata za nameček še identičen priimek. Ibrahim Arafat, ki se je Krškemu pridružil pred pričetkom letošnje sezone, in zimski prišlek v Kidričevo Derrick Ediyaa nista v sorodu, kar pa niti ne čudi, saj je Mensah izjemno pogost priimek Gancev, znan pa je tudi v nogometnih krogih. V ganski izbrani vrsti je v preteklosti zaigralo že nekaj Mensahov, med katerimi je verjetno najbolj znan John Mensah, ki je v preteklosti igral za Olympique Lyon in Sunderland, v izbrani vrsti pa je nosil tudi kapetanski trak.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi v Kidričevem
    V 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Kidričevem domači Aluminij in Krško razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA