Pred tekmo: Aluminij - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

ALUMINIJ - KOPER

1. marec 2021, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Marcel Čermak in Haris Kadrić

Čeprav so Štajerci z remijem v Novi Gorici tekmeca v boju za obstanek zadržali na varni razdalji, je bila rdeče-bela točka nekoliko bolj grenka od sinje modre. Kidričani so bili podjetnejši tekmec, v drugem polčasu so 40 minut igrali tudi z igralcem več, a žoge niso znali pospraviti v goriško mrežo. Na kocki je bilo enostavno preveč, da bi si upali poseči po drznejših napadalnih manevrih. Popravni izpit jih čaka že v ponedeljek: pomerili se bodo s še eno primorsko zasedbo, a tokrat na domačem terenu. Kidriška trdnjava spomladi še ni padla: Celje se je domov vrnilo praznih rok, Olimpija je onkraj Trojan pustila dve točki. Kakšno zgodbo bo v "šumi" spisal Koper?

Kdo je vroč?

Prve nastope za Kidričane zbira Klemen Bolha. Na Primorskem je bil, potem ko je zamenjal Marcela Čermaka, na igrišču dobrih 20 minut, nekaj dni pred tem je proti Olimpiji tekmo začel v udarni enajsterici. Visokorasli vezist je v Kidričevo iz litovskega Žalgirisa prišel med zimskim prestopnim rokom, slovenski nogometni javnosti pa se je pred leti že predstavil v dresu Rudarja. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Luka Janžekovič in Emir Azemović bosta v ponedeljek najverjetneje vpisala 2000. prvoligaško minuto v tej sezoni. Dvojica je v dosedanjem delu sezone izpustila le eno srečanje, ostalih 22 pa odigrala v celoti. Vsak se lahko tako pohvali z natanko 1.980 igralnimi minutami, s 1.632 oziroma 1.622 pa jima sledita David Flakus Bosilj in Marcel Čermak. Slednji zaradi kaznovanosti tokrat ne bo zaigral, kakšna bo bera ostalih?

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Sredi tedna smo spet videli tisti jesenski, ambiciozni Koper, ki naskakuje mesta, ki vodijo v Evropo. Primorci, ki so na igrišče, zanimivo, tokrat pritekli v postavitvi s tremi branilci, so se s Prekmurci tepli za vsako žogo. Za trud so bili nagrajeni z zadetkom, na drugi strani pa so postregli s solidno obrambno predstavo. Minimalna zmaga, tri točke in obnovljena samozavest, to je izkupiček četrtkovega srečanja, že v ponedeljek pa varovance Rodolfa Vanolija čaka nova zahtevna preizkušnja. Na Štajerskem se bodo udarili s Kidričani, ki po premoru ne popuščajo. Oktobra se je končalo brez zmagovalca, decembra je slavil Koper. Kaj bo prinesel marec?

Kdo je vroč?

Za izbruh navdušenja je sredi prvega polčasa poskrbel Darko Mišić. Hrvaški branilec je bil v 35. minuti ob pravem času na pravem mestu in okroglo usnje pospravil v nebranjeno prekmursko mrežo. Za Mišića, ki se je Koprčanom sicer pridružil na začetku lanske sezone, je bil to krstni prvoligaški zadetek. Vodstvo svoje ekipe bi po odmoru z nekaj več zbranosti lahko podvojil prvi strelec Nardin Mulahusejnović, a je nastreljal gostujočega vratarja Matka Obradovića.

Ali ste vedeli?

Koprčani so ob svoji stoletnici pripravili razstavo "100 let nogometa v Kopru". Med prvimi obiskovalci sta bila župan Aleš Bržan ter Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije. "Zgodovina potrjuje, da je Koper pomembno nogometno središče, mesto, ki razume nogomet in ustvarja odlične pogoje za razvoj igralcev," je ob tej priložnosti povedal prvi mož NZS. Arhivske slike, ki vas bodo popeljale čez stoletno klubsko zgodovino, si lahko na Bonifiki do 15. marca ogledate tudi sami.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper zmagal po dolgem času
    Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Kopru z 0:1 (0:1).

DELI NA