Pred tekmo: Aluminij - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

ALUMINIJ - KOPER

13. oktober 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Obilno deževje je pred dnevi preprečilo, da bi se tekma Aluminija in Kopra odigrala do konca. Štajerci in Primorci se bodo znova srečali v torek. Aluminij sicer nadaljuje s toplo-hladnimi predstavami. Kidričani so po skalpu Olimpije pokleknili v Novi Gorici. Štajerci na severu Primorske niso uspeli ponoviti predstave, s katero so zrušili Olimpijo, v torek pa jih čaka nov obračun s primorskim tekmecem. V kidričevsko "šumo" prihaja ekipa Kopra, ki točke nabira v podobnem tempu kot Kidričani in prav tako še čaka na dve zaporedni zmagi. Nasprotnika sta se nazadnje merila aprila 2017, v Prvi ligi Telekom Slovenije pa sta se doslej srečala osemkrat. Kidričani še čakajo na prvo zmago, kanarčki pa so dobili štiri medsebojne dvoboje. Ob tem je zanimivo, da je žreb drugega kroga Pokala Pivovarna Union odločil, da se bosta Aluminij in Koper udarila tudi za četrtfinale pokala.

Kdo je vroč?

Slobodan Grubor v uvodu sezone še ni našel moža, ki bi moštvo s tekme v tekmo povlekel iz najtežjih trenutkov. Ob tem Rečan, ki živi na Celovcu, pogreša tudi razigranega napadalca, saj v ekipi Aluminija še ni nogometaša, ki bi se lahko pohvalil z dvema goloma. Kidričani imajo najskromnejši napad lige, za zdaj edina zadetka sta delo Filipa Kukuličića in Jureta Matjašića, ki spada med najizkušenejše člane ekipe. Je lahko prav junak dvoboja z Olimpijo tisti, ki bo kidričevsko barko popeljal višje na lestvici?

Ali ste vedeli?

Ni skrivnost, da je z odhodoma Dejana Petroviča in Matica Vrbanca v zvezni vrsti Aluminija zazevala velika luknja. Kidričani za zdaj še niso našli ustreznih rešitev, zato ne čudi, da so Štajerci zaključek septembra izkoristili za zadnje kadrovske popravke. Aluminiju sta se pridružila dva vezista, oba tujca, ki pa sta se že spoznala s slovenskimi zelenicami. Domžalčani so Aluminiju posodili Kima Dohyuna, ki je nase opozoril v dresu Krke, iz vrst Fužinarja pa se je v Kidričevo preselil Roko Prša. Hrvat se je Ravenčanom pridružil poleti, na osmih tekmah pa se je dvakrat vpisal med strelce.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so se med prvoligaše vrnili z visokoletečimi napovedmi, ki pa jih vsaj za zdaj še niso potrdili na zelenici. Kanarčki so na petih tekmah iztržili prav toliko točk, edine zmage pa so se razveselili v primorskem derbiju z Gorico, s katero so poskrbeli za tektonske premike v taboru rivala. Moštvo Mirana Srebrniča je pred in zatem remiziralo z ljubljanskima prvoligašema, Mura pa je bila v petem krogu previsoka ovira. Prekmurci so se na Bonifiki veselili že v uvodni minuti, Ivan Vargić pa je v nadaljevanju tekme klonil še dvakrat in drugi poraz v letošnji sezoni je bil neizbežen. Koprska četa bo vtis popravljala na Štajerskem, v Kidričevem, kjer pa so se štirje medsebojni dvoboji kar trikrat končali z delitvijo točk. Kakšen bo razplet zgodovinskega obračuna? Prvič je v sodniški ekipi tudi sodnica, gre za Stašo Špur, v preteklosti tudi nogometno reprezentantko Slovenije.

Kdo je vroč?

Dare Vršič je tudi v dvoboju z Muro dokazal, da kljub zrelim letom premore dovolj kakovosti, da vidno vlogo igra tudi na prvoligaških zelenicah. Nekdanji član črno-belih resda ni zatresel mreže Sobočanov, je pa Matka Obradovića po strelu prvega asistenca lige rešil okvir gola. Bivši reprezentant Slovenije je pri 36 letih gonilna sila koprske sredine igrišča, a Primorcem za zdaj nekoliko šepa realizacija. Se bo le-ta izboljšala s prihodom novih okrepitev?

Ali ste vedeli?

Tudi v Kopru v zaključku poletnega prestopnega roka niso sedeli križem rok. Miran Srebrnič bo lahko v nadaljevanju sezone računal še na trojico novih moči. Na Bonifiki so konec septembra še čakali na prihod Claudia Paula Spinellija, Argentinca z italijanskim državljanstvom je posodila Genoa. Z ekipo že nekaj časa trenira Bojan Knežević, ki je bil v minuli sezoni član Olimpije, Kopru pa ga je odstopil Dinamo. Po sedmih letih dokazovanja v Italiji se je na Bonifiko vrnil tudi Maks Barišić.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nogometaši Aluminija in Kopra so se v zaostali tekmi 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA