Pred tekmo: Aluminij - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 29. krog

17. april 2017, ob 16.00: ALUMINIJ - KOPER

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 471 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske (popust): 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Matic Vrbanec

Zaradi velikonočnih praznikov bo večina tekem 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije odigrana na praznični ponedeljek, tekmovalni spored pa bodo ob 16. uri odprli nogometaši Aluminija in Kopra. Kidričani tokratnega nasprotnika v sedmih ligaških tekmah še niso uspeli premagati, so se pa jeseni prav v Kopru razveselili uvrstitve v četrtfinale Pokala Slovenije. Tudi tokratna naloga ne bo nič lažja, saj bo kidričevski strateg Slobodan Grubor pogrešal Matica Vrbanca, ki je izjemno pomemben člen zvezne vrste Aluminija. Kapetan Kidričanov je v nedeljski tekmi z Gorico vknjižil še četrti rumeni karton v sezoni, a to njegovemu moštvu ni prineslo novih točk. Čeprav so rdeči povedli z golom Žige Škofleka, so Primorci v drugem polčasu prišli do preobrata in zmage.

Luka Janžekovič, vratar Aluminija: »Koper ni tako agresivna ekipa kot Gorica, a zaradi tega ne gremo v ponedeljkovo tekmo nič bolj lahkotno. Poskušali bomo prenesti prvi polčas iz prejšnje tekme na celotno srečanje s Koprom, kajti strinjamo se, da smo takrat igrali kvalitetno. Priprave potekajo osredotočeno in kot v vsako tekmo gremo po polni izkupiček treh točk.«

Kdo je vroč?

Aluminij je minulo nedeljo, ki je bila tudi v znamenju odprtja novozgrajene tribune, na svojem igrišču klonil prvič po 20. novembru, ko so se na Štajerskem veselili Domžalčani. Kidričanom tokrat ni pomagal niti nov zadetek Žige Škofleka, ki je spomladi ujel odlično formo in je v zadnjih štirih nastopih dosegel že tri zadetke. Vojničan je v krstni prvoligaški sezoni dosegel že osem zadetkov in tako pokazal, da plodni dosežki na drugoligaških zelenicah niso bili naključje. 22-letnik je v 2. SNL odigral 97 tekem in dosegel 32 zadetkov.

Ali ste vedeli?

Matic Vrbanec je eden od štirih nogometašev, ki so v letošnji izdaji Prve lige Telekom Slovenije zaigrali na vseh 28 tekmah. Kapetan Aluminija, ki je z desetimi asistencami tudi drugi podajalec prvenstva, bo v ponedeljek zaradi prepovedi igranja po izpolnjeni kvoti štirih rumenih kartonov izpadel iz te družbe, ki jo ob vezistu Kidričanov tvorijo še trije vratarji. Jasmin Handanović, Grega Sorčan in Marko Zalokar se lahko pohvalijo, da v letošnji sezoni niso izpustili niti ene minute.

 

KOPER:

Prepoved nastopa: /

Na vrnitev v zmagovalne tirnice čakajo tudi Koprčani, ki so se lahko vse do poraza s Krškim pohvalili s šest tekem dolgo serijo neporaženosti. Zadnje štiri kroge so kozlički neuspešno lovili deseto zmago sezone, so pa zato v dvoboju z Mariborom še desetič letos v točkovno bero dodali remi, še tretjega v zadnjih štirih preizkušnjah. Po Olimpiji in Gorici so Koprčani zaustavili tudi napade Maribora, saj so v tekmi z vodilno ekipo lige povedli z enajstmetrovko Senijada Ibričića, po gostujočem preobratu v režiji Sandija Križmana pa je za veliko točko zadel Sandi Križman.  Zdaj Primorce čaka dvoboj proti nasprotniku z dna lestvice. Kot že zapisano, četa trenerja Igorja Pamića proti Aluminiju v sedmih tekmah še ni izgubila, rumeni so jeseni dobili obe tekmi na Bonifiki, dvoboj v Kidričevem pa ni ponudil zadetkov.

Kdo je vroč?

Sandi Križman je bil v tekmi z Mariborom pomembno orožje v fazi napada, na domači polovici pa se je z nekaj posredovanji izkazal Marijan Antolović. Hrvaški čuvaj koprske mreže je v izdihljajih srečanja zaustavil nevaren udarec Luke Zahovića in tako vnovič pristavil pomemben delež k osvojeni točki. 27-letnik bo moral biti pozoren tudi v Kidričevem, saj so mladi Kidričani spomladi v primerjavi z jesenskim delom prvenstva tudi v napadu precej nevarnejši tekmec.

Ali ste vedeli?

V ponedeljkovem popoldnevu se bosta za nove točke udarili ekipi, ki imata gledano celotno sezono precej težav z realizacijo. Koprčani so v 28 krogih dosegli 29 zadetkov, Kidričani pa še dva manj. Od tokratnih nasprotnikov so skromnejši zgolj Radomljani, a velja opomniti, da nogometaši Aluminija v primerjavi s koprsko zasedbo spomladi lažje prihajajo do nasprotnih vrat. Koprčani so v sezoni zgolj na šestih tekmah dosegli več kot zgolj zadetek, a velja opomniti, da se je primorska mreža v sedmih tekmah z Aluminijem zatresla zgolj enkrat, pa še to v krstni prvoligaški sezoni rdečih.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Aluminijem in Koprom
    Nogometaši Aluminija in Kopra so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

DELI NA