Pred tekmo: Aluminij - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

30. april 2017, ob 15.00: ALUMINIJ - KALCER RADOMLJE

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 467 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske (popust): 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Nemanja Jakšić

Praznično obarvani vikend bo tudi v nedeljo ponudil dve prvoligaški preizkušnji. Popoldne se bodo v Kidričevem v dvoboju dna lestvice udarili nogometaši Aluminija in Radomelj. Radomljani so po porazu z Gorico že ostali brez možnosti za obstanek v prvoligaški konkurenci, Kidričani pa še naprej lovijo osmo mesto in Krško, ki rdečim beži za vsega točko. V primeru ugodnega razpleta sobotnega srečanja v Novi Gorici, kjer bodo gostovali prav Posavci, imajo varovanci trenerja Slobodana Gruborja novo priložnost, da na tako močno želenem osmem mestu zamenjajo Krčane. Čeprav so Kidričani v zadnjih treh krogih vknjižili zgolj točko, je šlo Krčanom še slabše, z boljšim izkupičkom pa se lahko v taboru Aluminija pohvalijo tudi v tekmah z Radomljami, ki so jih po uvodnem remiju dvakrat premagali.

Vedran Mesec, vezist Aluminija: »Takšna srečanja znajo biti neugodna, saj gre nasprotnik vanj bolj sproščeno. Moštvo Radomelj je točkovno v velikem zaostanku od drugih klubov, a je še vedno v prvoligaškem društvu in se želi pokazati v najboljši luči. Mi pa moramo to tekmo zmagati, druge možnosti ni.«

Kdo je vroč?

Slobodan Grubor bo pred tekmo z Radomljami vnovič prisiljen v spremembe začetne enajsterice, saj bo obračun dna ligaške razpredelnice zagotovo izpustil kaznovani Nemanja Jakšić. Srbski bočni branilec bo na tribuni nasledil Matica Vrbanca, ki se po tekmi prisilnega premora vrača na igrišče. Prav kapetan Aluminija je pomemben adut kidričevske zvezne vrste, saj je v letošnji sezoni zbral že deset asistenc in tako zaostaja zgolj za Daretom Vršičem, ki je doslej 11-krat našel svoje soigralce. Ker Vršič tudi tokrat zaradi poškodbe še ne bo nared za nastop, ima mladi adut Aluminija možnost, da mariborskega vezista vsaj ujame.

Ali ste vedeli?

Radomljani vse od prvega kroga sezone niso zapustili zadnjega mesta lestvice Prve lige Telekom Slovenije, nekaj podobnega pa velja tudi za deveto mesto Aluminija. Kdričani, ki lovijo osmouvrščene Krčane, so deveto mesto zasedali po kar 28 od skupno 30 tekem sezone. Zgolj po šestem in sedmem krogu prvenstva se je zgodilo, da so rdeči svoje mesto prepustili Velenjčanom oziroma Celjanom, vse od osmega kroga pa do danes pa so Vrbanec in soigralci držali deveto pozicijo.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Radomljani so po porazu z Gorico ostali tudi brez teoretičnih možnosti po obstanku v prvoligaški konkurenci. Radomeljska barka se bo tako še drugič v treh letih ekspresno hitro poslovila od Prve lige Telekom Slovenije in se vrnila med drugoligaše. Že v petek, po obračunu in porazu z Goričani, pa so se mlinarji poslovili od domžalskega Športnega parka, saj bo domžalsko igrišče doživelo temeljito prenovo. Tako bodo Radomljani Celje in Koper gostili v domačem Športnem parku, z Mariborom pa se bodo udarili v soboški Fazaneriji. A še pred tem čaka četo trenerja Adnana Zildžovića gostovanje v Kidričevem, kjer bodo Aljaž Ivačič in soigralci skušali prvič v letošnji sezoni ugnati Aluminij, s katerim so po uvodnem neodločenem rezultatu doživeli dva boleča poraza in konkurentu za obstanek »dovolili«, da je pobegnil na varno razdaljo.

Kdo je vroč?

Radomljani lahko zadnjih pet tekem sezone, po tem ko so ostali brez teoretičnih možnosti za obstanek, odigrajo povsem neobremenjeni. Tako bodo imeli varovanci trenerja Adnana Zildžovića priložnost, da še močneje opozorijo nase. Med tiste, ki so minutažo dobro izkoriščali že v minulih tednih, lahko uvrstimo tudi Kristijana Šipka. Nekdanji up Olimpije je v krstni prvoligaški sezoni, po tem ko je radomeljski dres nosil že v drugo- in tretjeligaški konkurenci, odigral 26 tekem in se razveselil treh zadetkov. 21-letnik se je pod prvoligaški prvenec podpisal v tekmi z Rudarjem, nato pa dvakrat zatresel mrežo Gorice, nazadnje pred dobrim tednom, ko pa njegov udarec ni bil dovolj za nove točke Radomelj.

Ali ste vedeli?

Desete Radomlje in deveti Aluminij pet krogov pred zaključkom sezone loči 15 točk. V preteklosti se je že nekajkrat zgodilo, da je zadnjeuvrščeni ekipi delila zgolj točka razlike, a tudi letošnja prednost Kidričanov ni rekordna. Kar 34 točk je v sezoni 1995/96 ločilo deveti Korotan in deseto Izolo, ki se je od prvoligaške konkurence poslovila z zgolj osmimi točkami na svojem računu.  Še nekajkrat je bila razlika med zadnjo in predzadnjo ekipo višja od 20 točk, tudi pred dvema letoma, ko je Gorica Radomljam ob koncu sezone pobegnila za 21 točk.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij do pomembnih treh točk
    Nogometaši Aluminija so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje s 3:1 (3:0).

DELI NA