Pred tekmo: Aluminij - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

9. april 2017, ob 15.00: ALUMINIJ - GORICA

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 462 gledalcev)

Cena vstopnic:
- brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Aluminija so jeseni presenetili v Mariboru, pred dobrim tednom pa je v Kidričevem pred zasedbo trenerja Slobodana Gruborja pokleknila še zasedba aktualnega prvaka. Rdeči so v obračunu z Olimpijo uprizorili sanjski preobrat, za katerega sta bila z zadetkoma za hrbtom Roka Vodiška najbolj zaslužna Blaž Kramer in Žiga Škoflek. V nedeljskem popoldnevu se v Kidričevem obeta nov nogometni praznik, saj bodo namenu predali novozgrajeno tribuno, ki so jo dokončali v zgolj nekaj mesecih, pod svoje okrilje pa bo sprejela nekaj manj kot 600 gledalcev. Del praznika bodo nogometaši Gorice, ki so tako kot Kidričani odločno zakorakali v pomladanski del prvenstva in se lahko prav tako pohvalijo s skalpom zmajev. Primorci so se jeseni v Kidričevem že opekli, Štajerci pa so se z žilavo predstavo obakrat predstavili tudi v Novi Gorici. Kakšen bo razplet tokratnega praznika?

Alen Krajnc, napadalec Aluminija: »V nedeljo se srečamo z Gorico, ki je zelo kvaliteten in tekaško razpoložen nasprotnik. Vemo, da se bo na njih potrebno dobro pripraviti. Kljub temu pa se bolj osredotočamo nase in na kvaliteto naše igre. Iz tekme v tekmo iščemo možnosti za napredek in prostora zanj imamo še veliko. Motivacija v ekipi je na visokem nivoju, zavedamo pa se, da nam zmaga proti Olimpiji ne bo prinesla obstanka v prvi ligi.«

Kdo je vroč?

Kidričani spomladi pridno zbirajo točke in nadaljujejo lov na osmo mesto. Aluminij je v šestih tekmah na svoj račun dodal že deset točk, v primerjavi z jesenjo pa Gruborjeva četa pridno polni tudi nasprotnikove mreže. V šestih tekmah so bili Kidričani natančni že 11-krat, s čimer so skorajda že ujeli jesenski izkupiček 15 zadetkov. Ob Lovru Bizjaku in Žigi Škofleku, ki sta s petimi in sedmimi zadetki prva strelca ekipe, nase vse resneje opozarja tudi Blaž Kramer. Visokorasli Celjan je po zimskem premoru dosegel že dva zadetka, pred dnevi je s tretjim prvoligaškim golom pričel preobrat v tekmi z zmaji.

Ali ste vedeli?

V Kidričevem so pred otvoritvijo novozgrajene tribune, ki bo v primerjavi s prejšnjo gledalcem nudila precej več ugodja in tudi zavetja, poskrbeli še za eno presenečenje. Tekmo Aluminija in Gorice si bo namreč moč ogledati brezplačno, kar ob dejstvu, da bo svoj delež pristavilo tudi prijetno vreme, vabi k številčnemu obisku. Prvoligaški rekord kidričevskega Športnega objekta datira v krstno sezono Aluminija med najboljšimi klubi v državi. 15. septembra 2012 si je štajerski dvoboj Aluminija in Maribora ogledalo kar dva tisoč gledalcev.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Miha Gregorič in Matija Škarabot

Še bolje od Kidričanov so v pomlad zakorakali Goričani. Sinje-modri pridno nabirajo točke, s čimer so vsaj za zdaj v najboljšem položaju v lovu na četrto mesto, po spodrsljajih Domžal in Olimpije pa lahko goriške vrtnice potihoma sanjajo tudi o drugem mestu. Le-to devet krogov pred koncem sezone Primorcem beži za ulovljivih šest točk. So pa v taboru Gorice še nekoliko pozornejši na zasledovalce, saj Celjani z dvema točkama zaostanka sledijo tempu Primorcev, blizu pa so tudi Koprčani, ki so v sobotnem derbiju iztržili točko. Peto pomladansko zmago bodo Srebrničevi varovanci lovili v Kidričevem, kjer jeseni niso uspeli streti odpora gostiteljev. Miran Burgić in soigralci so bili uspešnejši na svojem igrišču, saj je Aluminij obe gostovanji na zahodu države zapuščal poražen. Kako bo tokrat?

Rok Grudina, vezist Gorice: »Zadovoljen sem s svojim napredkom, kar je najbolj pomembno. V krstni prvoligaški sezoni veliko igram, tako da sem zadovoljen. V Kidričevem bomo ciljali na novo zmago in tri točke.«

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič bo na Štajerskem pogrešal dva pomembna aduta. Zaradi prepovedi igranja bosta srečanje z Aluminijem prisiljena izpustiti prva bočna branilca Miha Gregorič in Matija Škarabot, zato bo goriški strateg znova prisiljen v nekaj rotacij v zadnji vrsti. Kot nadomestni rešitvi se nekdanjemu branilcu ponujata Jani Curk in Uroš Celcer, ki je po težavah z boleznijo osrednjih branilcev zadnji dve tekmi odigral v osrčju obrambe in pokazal, da lahko kljub izobrazbi bočnega branilca dostojno igra tudi na »nenaravni« poziciji.

Ali ste vedeli?

Miran Burgić se je v letošnji sezoni razveselil že 12 zadetkov, s čimer je dokazal, da je s svojimi izkušnjami pomemben člen mlade goriške zasedbe. Čeprav je prekaljeni napadalec kar osemkrat zadel z bele točke, je spomladi pristavil delež k točkovni beri Gorice. Le-ta spomladi zaostaja zgolj za Mariborom, ki je zbral 14 točk, Gorica pa zaostaja zgolj točko, z morebitno zmago pa bi jih ujeli Kidričani. Burgić, ki v zadnjih dveh tekmah sicer ni bil natančen, bo v obračunu z Aluminijem lovil novo okroglo številko, saj je v dresu Gorice doslej zabil 48 prvoligaških zadetkov.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Preobrat Gorice za novo zmago
    Nogometaši Gorice so v 28. krogu Prve Lige Telekom Slovenije v Kidričevem premagali Aluminij z 2:1 (0:1).

DELI NA