20.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Domžale

Prva liga Telemach, 6. krog

ALUMINIJ - DOMŽALE

20. avgust 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop
- sezonska vstopnica
- PCT pogoj

ALUMINIJ

Prepoved igranja: /

Šesti krog Prve lige Telemach bosta odprli ekipi, ki še čakata na prvo ligaško zmago. Kidričani so s štirimi remiji na petih tekmah nabralii štiri točke, po neodločenem izidu v dvoboju z Muro pa so se s točko vrnili tudi iz Celja. Obračun v knežjem mestu ni postregel z zadetki, četa Oskarja Drobneta pa je še tretjič to poletje v statistiko vknjižila rezultat 0:0. Štajerci so z enim zadetkom najmanj učinkovita ekipa lige, a imajo tudi drugo najtrdnejšo obrambo lige. Bo ta dobro delovala tudi v petek, ko v "šumo" prihajajo Domžalčani? Rumeni so na 24 medsebojnih tekmah v mrežo Aluminija pospravili 50 žog, na dveh letošnjih tekmah zgolj eno.

Oskar Drobne, trener NK Aluminij: "Na petih tekmah smo osvojili štiri točke, če zmagamo proti Domžalam, bo vse v redu, ne bo nihče govoril, da je kaj narobe. Prihajamo v priložnosti, a žoga enostavno noče v gol, vedno nam zmanjka nekaj športne sreče. Moramo biti bolj hrabri, še bolj izzivati športno srečo, da nam steče v napadu, da se končno veselimo treh točk."

Kdo je vroč?

Medtem ko Oskar Drobne še išče razigranega aduta v napadu, je lahko po petih tekmah precej bolj zadovoljen z igro v fazi obrambi. Luka Janžekovič je trikrat zaklenil svoja vrata, kar je v dosedanjem delu sezone uspelo le še Igorju Vekiću, a je Štajerec odigral tekmo manj od vratarja Brava. Kapetan Aluminija je namreč izpustil tekmo z Radomljami, ki so jo rdeči izgubili, znova pa se je med vratnici vrnil na tekmi z Muro. Štiriindvajsetletnik se je v Celju izkazal z nekaj obrambami, bo svojo mrežo zaklenil tudi v petkovem večeru?

Ali ste vedeli?

Težave Kidričanov z učinkovitostju pri zaključevanju akcij niso novovst, je pa Aluminij v zadnjem obdobju postal sinonim za trdnost zadnje vrste. Če upoštevamo odigrane tekme v letu 2021, se lahko Luka Janžekovič pohvali, da je ostal nepremagan na kar 14 od 21 ligaških preizkušnjah. Otrok kluba iz Kidričevega je s pomočjo soigralcev mrežo ohranil nedotaknjeno na dveh tretjinah vseh tekem v letošnjem letu.

 

DOMŽALE

Prepoved igranja: /

Domžale so se pred dnevi poslovile od evropskega odra, a to ni prebudilo rumene čete. Dvakratni državni prvaki, ki so v primerjavi z rdečimi odigrale dve tekmi manj, so pri dveh točkah, v Kidričevem pa se bodo pobirale po porazu z Bravom. Ljubljančani so ob Kamniški Bistrici slavili z izidom 0:2, napake domače obrambne vrste je dvakrat kaznoval Loren Maružin. Dejan Djuranović lahko ob utrujenosti po mednarodnih preizkušnjah nekaj razlogov za slabše rezultate išče tudi v izostanku Senijada Ibričića, ki se na Štajerskem vrača v kader rumenih. Ne gre dvomiti, da bo bosansko-hercegovski vezist pričel tekmo z Aluminijem, saj gre za dirigenta domžalske igre.

Enes Alić, branilec NK Domžale: "Pripravljeni smo in tako tudi pričakujemo tekmo v Kidričevem. Proti Bravu nismo odigrali najbolje. Igralci so bili utrujeni, jutri pa se nadejamo zmage in pričakujemo samo tri točke."

Kdo je vroč?

Enes Alić je v seriji skromnejših rezultatov rumenih ena od svetlih točk domžalskega kluba. Letošnji prišlek v domžalsko zasedbo se je izkazal že na nekaj srečanjih. V dvoboju z Rosenborgom je na tekmi v Trondheimu dosegel zadetek, na povratni preizkušnji pa se je znašel v vlogi asistenta. Krilni nogometaš dokazuje, da v minuli sezoni ni bil po naključju del najboljše enajsterice bosansko-hercegovskega prvenstva.

Ali ste vedeli?

Čeprav Gaber Dobrovoljc na sobotni tekmi z Bravom ni imel najboljšega dne, je na svoj račun vpisal 181. prvoligaško tekmo v dresu Domžal. Produkt mladinskega pogona rumenih je skupaj z Zenijem Husmanijem na četrtem mestu večne klubske lestvice ujel Nejca Vidmarja. Slobodan Vuk s 194 ligaškimi nastopi lovi drugega Juninha, ki je odigral tri tekme več, Luka Elsner pa je za Domžale zbral kar 227 ligaških nastopov.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.08.2021 | Prva liga Telemach
    Domžale v Kidričevem do prve zmage
    Domžalčani so se v Kidričevem razveselili prve ligaške zmage v letošnji sezoni. Pod edini zadetek na tekmi se je sredi prvega polčasa podpisal Senijad Ibričić, pri Aluminiju pa lahko vnovič objokujejo zapravljene priložnosti.

DELI NA