Pred tekmo: Aluminij - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

ALUMINIJ - DOMŽALE

14. november 2020, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Mihael Klepač

Knežje mesto Kidričanom ne leži. To so rdeče-beli znova dokazali pred reprezentančnim premorom, ko so se z enajstega celjskega gostovanja še šestič domov vrnili sklonjenih glav, desetič brez vseh treh točk. Aktualni prvak je četo Slobodana Gruborja odpravil brez večjih težav, v gostujočo mrežo je pospravil kar štiri žoge – dovolj za nove skrbi v kidriškem taboru. Po spodrsljaju na Areni Z'dežele se šumarji namreč nahajajo povsem na dnu lestvice, pa čeprav s tekmo manj od predzadnje Gorice. Cone izpada se lahko rešijo le z zmago nad Domžalčani, ki na Štajersko prihajajo v soboto. Do sedaj se je sreča večkrat nasmehnila rumenim, bo tako tudi tokrat?

Kdo je vroč?

Vse več priložnosti dobiva komaj 20-letni Juš Štusej, perspektivni vezist, ki je v šumo prišel iz Celja. Prav proti nekdanjemu delodajalcu je pred reprezentančnim premorom vpisal največ minut v rdeče-belem dresu. Slobodan Grubor ga je v igro namesto Jureta Matjašiča poslal v 76. minuti, a mladenič ni mogel preprečiti poraza svoje ekipe. Bo nekdanji član Maribora zaigral tudi v soboto?

Ali ste vedeli?

Zgodovina medsebojnih srečanj kidriške in domžalske ekipe je odločno na strani ravbarjev. Tokratna nasprotnika sta do sedaj odigrala okroglih dvajset tekem, od tega jih je kar trinajst pripadlo dvakratnim državnim prvakom, pet se jih je končalo brez zmagovalca, Štajerci pa so slavili zgolj na dveh. Ob tem velja izpostaviti še, da se rumeni v Kidričevem znajdejo vsaj tako dobro kot na domačih tleh.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Znova so presenetili in postregli z všečno predstavo, a je niso znali nadgraditi z rezultatom. V zadnjih tednih vse preveč znan rumeni scenarij, ki je reprizo doživel tudi v Ljudskem vrtu. Takrat še močno oslabljena četa Dejana Djuranovića je na Štajerskem dvakrat vodila, na koncu pa premoč vendarle priznala domačinu. In ostala praznih rok, čeprav bi si glede na prikazano zaslužila več. Podobno velja tudi za septembrski spopad z Olimpijo in oktobrskega z Muro, a morajo v Domžalah na vse skupaj karseda hitro pozabiti. Ta konec tedna rumeno družino namreč čaka tekma z rdeče-belimi, v obračunu spodnjega dela lestvice pa bo štela le zmaga in z njo prepotrebne tri točke.

Janez Pišek, vezist NK Domžale: “V Kidričevo odhajamo z jasnim ciljem. Želimo si dobre predstave in vseh treh točk. Všečnosti je bilo v uvodnih tekmah dovolj. Sedaj je potrebno začeti zmagovati in se pomakniti po lestvici navzgor, tega si želimo vsi. Aluminij goji poseben slog igre in velja za zelo neugodnega nasprotnika. Na dnu razpredelnice so zgolj zaradi razlike v zadetkih, vendar mi razmišljamo o sebi in o načinu, kako priti do pomembne gostujoče zmage. Na poraz v Ljudskem vrtu, kjer smo lahko videli praktično vse, namreč želimo pravilno odgovoriti,”

Kdo je vroč?

Dva meseca po septembrskem strelskem pohodu je Dario Kolobarić udaril na Štajerskem. Domačo mrežo je načel v 12. minuti, ko ga je z odličnim predložkom našel Sven Šoštarič Karič. Ta se je med strelce v drugem polčasu vpisal tudi sam, vmes pa se je prvič po maju lanskega leta veselil še Tonči Mujan. Bravure domžalskih nogometašev niso zadostovale za točke, bo tokrat drugače?

Ali ste vedeli?

Po dolgem času bodo Domžalčani na zelenico pritekli v kolikor toliko neokrnjeni zasedbi. Rumena družina je »prebolela« novi koronavirus, na Štajerskem bo pogrešala le Tamarja Svetlina (z mlado izbrano vrsto ga v torek čaka prijateljska tekma z Rusijo), Mattias Kait bo manjkal zaradi udarca v glavo, Nick Perc pa zaradi poškodbe stegenske mišice. Na drugi strani se je v četrtek po nekajmesečnem počitku soigralcem na treningu pridružil Arnel Jakupović.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Slavje Domžal v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v zaostali tekmi 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili z Domžalami z 1:2 (1:0).

DELI NA