Pred tekmo: Aluminij - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

ALUMINIJ - DOMŽALE

4. maj 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 400 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Elvir Maloku

Ni časa za počitek! Prva liga Telekom Slovenije se v ostrem ritmu že v soboto nadaljuje s tekmami 31. kroga. V Kidričevem se bosta udarila tekmeca za evropsko vozovnico. Nogometaši Aluminija po točki iz Ljudskega vrta gostijo Domžale, ki jih Kidričani v prvoligaški druščini še niso premagali. Enajst od skupno 15 spopadov je pripadlo dvakratnemu državnemu prvaku, ekipa sedanjega stratega Oliverja Bogatinova je v tem času osvojila vsega štiri točke, zadnjo jeseni. Oktobrski dvoboj v Kidričevem ni postregel z zadetki, mreži pa sta se tresli ob Kamniški Bistrici. »Šumari« so Domžale obakrat zapuščali s tremi prejetimi zadetki, rdeči so v letošnji sezoni v gol rumenih pospravili vsega zadetek. Na prvi tekmi letošnjega prvenstva je bil natančen Ibrahim Mensah, ki se po poletni selitvi na Norveško ni naigral, od marca pa je brez kluba. Bodo Kidričani našli recept za prvi domžalski skalp?

Kdo je vroč?

Oliver Bogatinov bo v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije pogrešal Elvirja Malokuja, ki v zadnjih tednih kaže dobro formo. Stratega Kidričanov lahko veselijo tudi uspešne predstave mladega Luke Štora. Svetlolasi Ajdovec se je veselil tudi Ljudskem vrtu, kjer je potrdil »zakon bivšega«, na zadnjih osmih tekmah pa se je petkrat vpisal med strelce. Primorec je spomladi prvo orožje v napadu Aluminija, nekdanji up vijolic pa je zakrpal luknjo po odhodu Francesca Tahiraja in Roka Kidriča. Kidričani bodo v lovu na Evropo v napadu potrebovali še kakšno orožje, kdo se bo pridružil Primorcu?

Ali ste vedeli?

Kidričani so bili v Ljudskem vrtu blizu presenečenja, saj so Mariborčani izenačili šele v končnici tekme. Rdeči so na koncu na svoj račun dodali 41. točko sezone, četrti Celjani imajo dve več, Domžalčani bežijo za šest točk. Razlike na lestvici šest krogov pred koncem prvenstva napovedujejo še oster boj za dve vstopnici v kvalifikacije UEFA Evropske lige, za katero se poleg Kidričanov, Celjanov in Domžalčanov borijo tudi nogometaši Mure. Ob tem velja dodati, da se Aluminij in NŠ Mura še ne moreta pohvaliti z mednarodnim nastopom.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčane po dvoboju z Muro čaka še drugi zaporedni obračun s konkurentom za mesta, ki peljejo v kvalifikacija UEFA Evropske lige. Rumeni v dvoboj s štajerskim prvoligašem vstopajo s prednostjo štirih točk pred četrtim Celjem, nespremenjena pa je razlika do Aluminija in Mure. Prekmurci so ob Kamniški Bistrici lovili zmago, s katero bi se približali sredinemu gostitelju, odprt spopad pa je postregel z dvema evrogoloma in delitvijo točk. Simon Rožman je po zadnjem sodniškem žvižgu priznal, da je bil remi glede na videno najbolj pravičen razplet. S točko so bili tudi zaradi položaja na lestvici bolj zadovoljni v domačem taboru. Mura ni uspela znižati zaostanka, podoben izziv pa v soboto čaka tudi Kidričane, ki bodo na domačem igrišču napadali šest točk zaostanka, Domžalčani pa, kot že zapisano, na tekmah z Aluminijem še ne poznajo poraza. Kdo bo storil nov korak do Evrope?

Simon Rožman, trener Domžal: »Pomembno je, da v spomladanskem delu v naši igri držimo konstanto v igri, kar bo tudi v evropskih tekmovanjih močno pomembno. Nihanja niso dobrodošla, saj je četveroboj za Evropo še vedno odprt. Do konca je še veliko tekem in na koncu se bo veselilo moštvo, ki bo v zaključku sezone pokazalo največjo kontinuiteto igre in vsebine na igrišču ter si posledično zaslužilo visoko mesto na lestvici. Po zadnjih tekmah imamo tudi mi dobro izhodišče za preostanek sezone in boj za Evropo.«

Kdo je vroč?

Tonći Mujan se je na praznično sredo podpisal pod enega najlepših zadetkov pomladi. Dalmatinec se je izkazal z natančnim in močnim udarcem, s soigralci pa se je veselil petega gola sezone. Hrvat resda ni prvi zvezdnik rumenih, a v senci Senijada Ibričića, Adama Gnezda Čerine, Shamarja Nicholsona in ostalih potrjuje, da je izjemno pomemben akter v igri Domžal. To nenazadnje potrjuje tudi statistika, saj v Šibeniku rojeni nogometaš v letošnjem prvenstvu še ni izpustil tekme. V tem pogledu je zgolj en od štirih nogometašev s takšnih dosežkom.

Ali ste vedeli?

Moštvo Simona Rožmana je po sedmih točkah na zadnjih treh preizkušnjah na dobri poti, da si tudi letos zagotovi evropske preizkušnje. Če Aluminij in NŠ Mura še nimata izkušenj z evropskimi tekmovanji, tega ne moremo zapisati za Domžalčane, ki to pomlad lovijo peti zaporedni nastop v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Prvi četveroboju bo pomemben dejavnik tudi širina kadra, najširši izbor nogometašev pa premorejo prav rumeni. »Ravbarji« so se v mednarodni konkurenci predstavili v desetih sezonah, se bodo poleti še 11.?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani suvereni pri Aluminiju
    Nogometaši Aluminija so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:3 (0:1).

DELI NA