Pred tekmo: Aluminij - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

20. november 2016, ob 14.00: ALUMINIJ - DOMŽALE

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 538 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske (popust): 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Francesco Tahiraj

Nogometaši Aluminija bodo po pokalnem gostovanju Olimpije in ligaškem dvoboju z Mariborom, ki je v Kidričevem iztržil neodločen izid brez zadetkov, pričakali še Domžalčane. Kidričani se v dvoboj z najučinkovitejšo ekipo prvenstva podajajo s serijo štirih tekem neporaženosti, saj so po zmagi nad Radomljami remizirali s Krškim, Mariborom in Rudarjem. Dvoboj z Velenjčani ni postregel z zadetki, z že šestim remijem sezone pa so varovanci trenerja Bojana Špehonja ohranili deset točk naskoka pred Radomljami, po zaslugi slednjih pa se ni povečal zaostanek za Krškim, ki dva kroga pred zaključkom prve polovice letošnje sezone rdečim beži za tri točke. Domači bodo v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije ob poškodovanem Lovru Bizjaku znova pogrešali Francesca Tahiraja, kako bo Albančeva odsotnost vplivala na razplet nedeljskega popoldanskega dvoboja?

Dejan Petrovič, vezist Aluminija: »Čas reprezentančnega premora smo izkoristili za zadnje priprave na zaključne tekme jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije. Zbrano smo nadaljevali s trdim delom, ki ga opravljamo že celotno sezono. Kljub temu, da nas čaka težak razpored, verjamemo, da se lahko približamo ekipam na višjih mestih lestvice. Smo dokaj mlada ekipa, zato smo v preteklosti poskušali nadoknaditi manko izkušenj. Vendar pa te nabiramo s tekme v tekmo in iz treninga v trening. Z Domžalami smo že igrali v gosteh, sedaj sledi tekma na domačem terenu. Veselimo se naših navijačev in novega izziva.«

Kdo je vroč?

Kidričani so na reprezentančni premor odšli s tremi zaporednimi remiji, še drugič zapored pa so ostali brez doseženega zadetka. Medtem ko Štajerci na zadetek čakajo 180 minut, pa se lahko s podobno dolgim nizom pohvali tudi obrambni del moštva. Aluminij je na zadnjih dveh tekmah zaklenil svoja vrata, del zaslug za ta dosežek pa pripada tudi Luki Janžekoviču, ki se je v 15. prvoligaškem nastopu še šestič razveselil nedotaknjene mreže, s čimer se je izenačil z leto mlajšim Rokom Vodiškom. Od najstniških vratarjev je v tem pogledu uspešnejši zgolj Jasmin Handanović, ki je sedemkrat zaklenil vrata Maribora.

Ali ste vedeli?

Matic Vrbanec je ob Kristianu Lipovcu edini v letošnji zasedbi, ki je za Aluminij zaigral že v prvoligaški sezoni 2012/13. Medtem ko je Lipovac, ki je v letošnji sezoni zaigral zgolj proti Radomljam, v krstni sezoni zbral štiri nastope, je Vrbanec zaigral na dveh tekmah. Danes 20-letni vezist, s šestimi podajami tudi prvi asistent lige, je ognjeni krst doživel 11. aprila 2013, ko so Kidričani z 2:0 izgubili v Novi Gorici. Vrbanec je v 89. minuti zamenjal Roberta Kureža. Slednji je s 3.196 minutami še vedno vodilni na večni klubski prvoligaški lestvici, Vrbanec pa se je po tekmi z Rudarjem prebil na deseto mesto lestvice. Za Aluminij je zbral 1.452 minut.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Rumena zasedba je po porazu v ljubljanskih Stožicah odgovorila z novim visokim slavjem in s petimi doseženimi zadetki izenačila najvišjo zmago letošnjega prvenstva. Po Radomljah in Krškemu so Domžalčani po zaslugi Marka Alvirja, ki je trikrat ugnal Grego Sorčana, napolnili tudi novogoriško mrežo. Dvoboj s primorskim prvoligašem je bil nekaj posebnega tudi za Slobodana Vuka, saj se je robustni napadalec ob dveh podajah proslavil še z zadetkom, s katerim se je na prvem mestu večne prvoligaške lestvice domžalskih strelcev izenačil z Zlatanom Ljubijankićem. Napadalca sta v domžalskem dresu zabila 35 zadetkov, Vuk pa bo imel v nedeljskem popoldnevu prvo priložnost, da se zavihti pred svojega predhodnika in sam zasede vrh razvrstitve. V prvem letošnjem dvoboju Domžal in Aluminija Vuk ni sodeloval z zadetkom, ob debiju trenerja Simona Rožmana sta za domače slavje v drugme polčasu poskrbela že omenjeni Marko Alvir in Žan Majer.

Žan Majer, vezist Domžal: »Aluminij je zelo organizirana in disciplinirana ekipa. Na domačem terenu so izjemno neugodni. Tudi na prvi tekmi ob Kamniški Bistrici smo imeli nekaj težav, čeprav smo tekmo dobro in uspešno pripeljali do konca. Vodili smo skoraj celotno tekmo, na koncu srečanja pa smo zadeli še drugič. Morda je bilo videti preprosto, vendar ni bilo. Dobro se pripravljamo na tekmo. Poznamo njihove pozitivne stvari, ki jih ni malo, poznamo pa tudi njihove slabosti. V tekmo gremo s pozitivno energijo.«

Dejan Milić, vratar Domžal: »To so najtežje tekme. Dobro vemo, kako se je Maribor mučil na njihovem igrišču, ki bo enako zahtevno tudi za nas. Vsaka tekma je pomembna, zato je najpomembneje, da ohranimo razmišljanje s tekme v tekmo. Osredotočeni moramo biti le na vsebino na igrišču. Želje trenerja moramo še naprej uspešno prenašati na igrišče in tako tudi rezultat ne bo izostal.«

Kdo je vroč?

Marko Alvir je v dvoboju z Gorico znova močno opomnil nase. Zagrebčan, ki se je v ospredje domžalskega moštva prebil šele v letošnji sezoni, po tem ko je že pred tedni presegel lanskoletnih 752 prvoligaških minut, se je v obračunu s sinje-modrimi razveselil kar treh zadetkov, s katerimi je bil med najbolj zaslužnimi za deveto zmago Domžalčanov. S t.i. »hat-trickom« je 22-letni vezist, ki pa je v uvodnih krogih prvenstva igral tudi na položaju bočnega branilca, hitro skočil na drugo mesto ligaške lestvice strelcev, za rojakom Dominikom Glavino pa zaostaja le še za gol.

Ali ste vedeli?

Kidričani so v dosedanjem poteku prvenstva vknjižili že šest neodločenih izidov, kar je največ ob Krškemu. V nasprotju z Aluminijem pa se lahko z najmanj remiji pohvalijo prav Domžalčani, tako kot Olimpija in Celje so se rumeni s tekmecem zgolj dvakrat razšli brez zmagovalca. Domžalčani so si točke razdelili že v uvodu sezone, v drugem in tretjem krogu Prve lige Telekom Slovenije, najprej v dvoboju s Krškim, ki se je razpletel z rezultatom 1:1, z 2:2 pa se je zaključilo srečanje z Mariborom, ki je ob Kamniški Bistrici ob polčasu že vodil z 0:2. Pri dvakratnih državnih prvakih se tako lahko pohvalijo, da so se delitvi točkovnega plena izognili na zadnjih 13 tekmah, kar je najdaljši tovrstni niz letošnje sezone.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani z novo zmago bližje vrhu
    Nogometaši Domžal so v tekmi 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem premagali Aluminij s 4:0 (1:0).

DELI NA