21.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Celje

Prva liga Telemach, 14. krog

ALUMINIJ - CELJE

23. september 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop
- PCT pogoj

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: Roko Prša

Pred spopadom Mure in Aluminija smo pričakovali vse kaj drugega kot spektakel s petimi zadetki. Razgibano dogajanje se je začelo že v tretji minuti z avtogolom Nkame. Podoba varovancev Oskarja Drobneta tudi po izenačenju ni bila obetavna, dolgo časa so »viseli«, zato pa je kakšnih 1500 gledalcev s še toliko večjo osuplostjo pospremilo zadetek za vodstvo – ne črno, ampak rdeče-belih. Kljub temu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo in domačini so se razveselili najprej izenačenja, na koncu pa (ne neupravičene) zmage. Šumarji so se v bližnje Kidričevo vrnili praznih rok, točke pa bodo znova lovili ta konec tedna. Bodo tokrat uspešni?

Klemen Bolha, vezist NK Aluminij: "Narediti moramo vse, da točke ostanejo doma. Vemo, kaj hočemo, na treningih delamo zares dobro, moramo biti nagrajeni. Na zadnjih dveh tekmah smo vodili, a nam je na koncu zmanjkalo sreče, skupaj smo osvojili le točko. Mislim, da je sedaj pravi čas, da pokažemo, kdo smo, in doma osvojimo prepotrebne tri točke."

Kdo je vroč?

Za tri točke se je morala Mura pretekli konec tedna pošteno namučiti. Za to je med drugimi zaslužen tudi Armin Djerlek, prvi strelec šumarjev v tej sezoni. Mladi Srb si je laskavi naziv prislužil s štirimi doseženimi zadetki, zadnjega je pospravil prav v črno-belo mrežo. Prelomna je bila 28. minuta, ko je spretno prišel do strela v domačem kazenskem prostoru. Bo v soboto vpisal tretji gol na prav toliko tekmah?

Ali ste vedeli?

Verjetno največji osmoljenec soboško-kidriškega spopada je Chinwendu Johan Nkama. Nigerijec, ki bo barve Aluminija branil do konca letošnje sezone, je v 3. minuti srečanja nespretno posredoval ob predložku Lotriča in žogo v loku poslal prek nemočnega Luke Janžekoviča. Gre sicer za nogometaša sredine igrišča, ki je že leta 2017 postal član Lugana. Kot posojen nogometaš se je odtlej udejstvoval pri Ankaranu, Postojni in Gorici.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Privržencem celjskega kluba je dih zastal po nekaj sekundah obračuna z Bravom, nekaj trenutkov zatem pa so se že držali za glavo. Ester Sokler je obšel gostujočega vratarja, imel pred seboj prazno mrežo, a nastreljal Matijo Kavčiča, ki se je še pravi čas postavil na golovo črto. Ljubljančani, ki se v tej sezoni ponašajo s praktično neprebojno obrambo, si takšnih napak ne privoščijo pogosto. In res, dolgo časa se je zdelo, da so varovanci Simona Sešlarja zapravili edino priložnost na tekmi, nato pa se jim je tik pred koncem ponudila še ena. Pograbili so jo z obema rokama in z njo tri točke, ki so jim prišle še kako prav. Kakšen pa bo sobotni izkupiček?

Kdo je vroč?

Da smo tudi na zadnjem srečanju 13. kroga vendarle videli zadetek, je poskrbel Žan Zaletel. Solidno obrambno predstavo je na najboljši možen način nadgradil v 81. minuti. Božić je s podajo iz kota našel Žana Medveda, ta je nastreljal Josipovića, odbito žogo pa je v mrežo, ki je bila pred tem nedotaknjena kar 451 minut, pospravil celjski kapetan. Za Zaletela je to drugi zadetek v letošnji sezoni, bo tokrat dopolnil »hat-trick«?

Ali ste vedeli?

Za Simona Sešlarja, novopečenega stratega grofov, je bila zmaga proti Bravu še posebej pomembna. Bila je namreč njegova prva, odkar je septembra sedel na knežjo klop. Debitiral je namreč z remijem proti Taboru, točko pa je osvojil tudi teden dni zatem na Obali (obakrat je bilo, zanimivo, 2:2). Sešlar se je v slovenskem nogometnem prostoru sicer proslavil v dresih Maribora in Celja, zbral pa je tudi 19 nastopov za izbrano vrsto.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.10.2021 | Prva liga Telemach
    Minimalna zmaga Celja nad Aluminijem
    Nogometaši Aluminija so v 14. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:1).

DELI NA