Pred tekmo: Aluminij - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

ALUMINIJ - CELJE

27. junij 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 582 gledalcev)

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

V 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije bomo videli kar tri spopade sosedov na ligaški razpredelnici. V Kidričevem se bosta za nove točke udarila četrti Aluminij in tretje Celje. V moštvu rdečih po nedeljski zmagi v Kranju znova dihajo nekoliko lažje, tri točke so povrnile del samozavesti, ki jo je odnesel niz porazov. Če gre sklepati po tekmi na Gorenjskem, se je prebudil tudi napad, v prvi vrsti Ante Živković, ki je orle sklatil s tremi zadetki. Ekipo Slobodana Gruborja v soboto čaka nov test zrelosti, saj v letošnji sezoni še niso našli recepta za skalp Celja. Prva spopada sta se končala z delitvijo točk, uvodno tekmo nadaljevanja sezone pa so dobili rumeno-modri. Kdo bo boljši v sobotnem spopadu štajerskih tekmecev?

David Flakus Bosilj, napadalec Aluminija: "Mislim, da smo vsi potrebovali takšno zmago in dobro tekmo. Zmaga v Kranju je vodilo za naprej. Zanimajo nas samo tekme, ki nas čakajo. Zagotovo je veliko lažje, ko zmagaš tekmo in greš naprej s pozitivnim rezultatom."

Kdo je vroč?

Ante Živković je bil s tremi goli prvi junak nedeljske zmage v gorenjski prestolnici. Dalmatinec v napadu rdečih se je prvič v članski karieri veselil “hat-tricka”, s skupno desetimi goli pa je tudi prvi strelec kluba. Sedemindvajsetletnik se lahko pohvali z najbolj plodno sezono v karieri. Na šibeniškem Šubićevcu vzgojeni napadalec je večino kariere preživel v drugi hrvaški ligi, najučinkovitejši pa je bil v sezoni 2015/16, ko je za matični Šibenik dosegel osem zadetkov.

Ali ste vedeli?

Živković se je s strelsko eksplozijo v Kranju zavihtel pred Nikolo Leka, ki je bil z devetimi goli dolgo prvi strelec Aluminija. Hrvat se je z gorenjskim trojčkom povzpel vse do šestega mesta klubske lestvice strelcev v Prvi ligi Telekom Slovenije. Šibenčan je z desetimi zadetki ujel Roka Kidriča in Ibrahima Mensaha, v aktualni zasedbi pa sta pred njim dva nogometaša. Že omenjeni Leko je v rdeči opravi dosegel 12 zadetkov, še enega več pa je zabil Matic Vrbanec. Na vrhu lestvice s 16 goli kraljuje Francesco Tahiraj.


CELJE

Prepoved nastopa: Ivan Božić

Celjski nalet se je po odmevni zmagi v ljubljanskih Stožicah zaustavil v Murski Soboti. Mura je našla recept, kako prebiti obrambni zid pred odličnim Matjažom Rozmanom, grofje pa se po porazu v Fazaneriji še niso povsem pobrali. Zadnji obračun s Taborom se je končal z delitvijo točk, zasedba iz knežjega mesta pa je vsaj za krog ali dva izgubila stik z vodilnima Olimpijo in Mariborom. Z zmago v Kidričevem bi se varovanci Dušana Kosiča vrnili v bitko za naslov državnega prvaka, še posebej, če derbi ne bi dal zmagovalca. Celjani se na derbi zagotovo ne bodo pretirano ozirali, še posebej zaradi dejstva, ker se bosta velika tekmeca udarila dan kasneje. Mitja Lotrič in soigralci bodo skušali v Kidričevem vknjižiti še 15. zmago sezone, ki so jo neuspešno napadali na zadnjih dveh tekmah.

Kdo je vroč?

Celjani bodo v Kidričevem pogrešali Ivana Božića, ki je z devetimi goli tretji strelec ekipe. Kosič bo moral luknjo zakrpati z enim od rezervistov, še pomembnejšo vlogo pa bi lahko dobil Luka Kerin. Posavski napadalec je v letošnji sezoni nekajkrat že opozoril nase, na tekmi s Taborom pa se je podpisal pod izenačujoči zadetek rumeno-modrih. Nekdanji up Interja je dosegel šesti gol sezone, ob strelskem izkupičku pa ne smemo zanemariti še drugega statističnega podatka. S sedmimi podajami je namreč peti asistent prvenstva.

Ali ste vedeli?

Med nogometaše, ki so se razveselili podaljšanja letošnjega prvenstva, lahko uvrstimo tudi Nina Pungarška. Otrok celjskega kluba je izpustil večji del sezone, saj je pred poškodbo zadnjič zaigral v četrtem krogu, dokončno pa je okreval med tekmovalnim premorom. Kosič ga je v igro poslal na vseh štirih tekmah nadaljevanja tekmovanja, v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije pa je vknjižil jubilejen stoti nastop v celjskem dresu. V prvoligaški konkurenci je odigral 94 srečanj, celjske barve pa je še šestkrat branil v Pokalu Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij s porazom proti Celju
    Nogometaši Aluminija so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:2 (0:2).

DELI NA