Pred tekmo: Aluminij - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

ALUMINIJ - CELJE

30. september 2019, ob 18:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 740 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Ivan Kontek, Alen Krajnc

Po dveh odločnih zmagah proti (trenutno sicer ne najboljšemu) Taboru se je zdelo, da so Kidričani prvi prvenstveni poraz hitro pozabili, in da bodo tudi proti Triglavu nadaljevali v enakem slogu. Prav to pa je bilo za Štajerce na koncu usodno – namreč, da so k obračunu s predzadnjimi Kranjčani pristopili na enak (ali pa vsaj podoben) način kot smo ga od rdeče-belih v tej sezoni že vajeni. Na prvem mestu je obrambna  disciplina, goli in vse ostalo pride kasneje.  Če seveda pride, in tokrat ni prišlo. V gorenjski prestolnici smo spremljali dvoboj dveh obramb, ki je po 90 minutah pripadel domačim. Bodo Kidričani proti Celju znova pravi ali jih je poraz v Kranju le vrgel iz zmagovitega ritma?

Ivan Kontek, branilec NK Aluminij: "Po neugodnem porazu proti Triglavu nas sedaj čaka tekma proti Celju na domačem terenu. Celjane dobro poznamo,  dobro smo jih analizirali, tako pričakujemo novo težko tekmo, na kar nakazuje že razpredelnica. Ampak gremo na zmago, kot v vsako tekmo pričakujemo tri točke, da pokažemo kvaliteto in da ostanemo v borbi za zgornji del prvenstvene razpredelnice."

Kdo je vroč?

Največji kidriški adut kljub vsemu še naprej ostaja zadnja vrsta na čelu z Ilijo Martinovićem in Ivanom Kontkom, za njima pa sta tako poškodovani Janžekovič kot njegova zamenjava Kovačić že večrat dokazala, da znata opravljati svoje delo. Pred tednom dni je nase znova opozoril Matic Vrbanec, v rdeče-beli vezni liniji pa ne zaostajata niti Jure Matjašič in Dejan Petrovič.

Ali ste vedeli?

Znan je nasprotnik Kidričanov v četrtfinalu Pokala Slovenije. Za polfinalno vstopnico se bodo udarili s koprskim drugoligašem, ki je bil v prejšnjem krogu usoden za Mariborčane. "Vemo, da je vsaka ekipa, ki je v četrtfinalu kvalitetna zato ni podcenjevanj. Dobili smo ekipo Kopra, ki je v prejšnjem krogu izločila NK Maribor in s tem še bolj opozorila nase. Zato bomo morali v obe tekmi kreniti motivirano in maksimalno skoncentrirano. Vsekakor pa premoremo dovolj kvalitete, da se uvrstimo v naslednji krog," je svoj pogled na žreb razložil Matic Vrbanec.

 

CELJE

Prepoved nastopa: Dušan Stojinović

Grofi so se po neprepričljivem porazu v Murski Soboti hitro pobrali in se z zmago proti Taboru spet vključili  v dirko za vrh. Na petem mestu še vedno krojijo zgornjo polovico prvenstvene razpredelnice, od prvouvrščenih Mariborčanov pa jih s tekmo manj loči le pet točk. Jasno je, da bo bitka za najvišja mesta letos še kako zanimiva, lestvico lahko Mitja Lotrič in druščina premešajo že v ponedeljek. V Kidričevem jih bo namreč pričakal Aluminij, ki zaenkrat še drži evropsko četrto mesto in dve točki prednosti pred tokratnimi tekmeci. Varovanci Dušana Kosiča za skok navzgor torej potrebujejo zmago, jim bo uspelo?

Dušan Kosič, trener NK Celje: "Aluminij je zaenkrat presenečenje prvenstva. So kompaktni, čvrsti, hitri, učinkoviti. Vse to nam daje energijo, da v Kidričevem poskusimo odigrati svojo najboljšo tekmo, le tako lahko upamo na uspeh."

Kdo je vroč?

Mitja Lotrič je z asistenco proti Taboru skočil na vrh prvenstvene lestvice podajalcev. V 21. minuti je celjski kapetan prodrl po levi strani in s podajo (že šesto v tej sezoni) zaposlil Ivana Božića, ki je bil

najspretnejši v kazenskem prostoru gostov. Petdeset igralnih minut kasneje se je med strelce še enkrat več vpisal kdo drug kot Dario Vizinger, ki je izkoristil dobro podajo Jakoba Novaka.

Ali ste vedeli?

Dušan Stojinović je v četrtek vpisal jubilejno petdeseto tekmo v celjskem dresu. Devetnajstletni osrednji branilec je v tej sezoni zaigral na vseh enajstih prvenstvenih srečanjih, na desetih je bil na igrišču tudi do zadnjega žvižga. V ponedeljek kljub zavidljivim številkam ne bo v celjskem kadru, saj je na obračunu s Kraševci še četrtič v sezoni videl rumeno, nastop proti šumarjem pa tako ne pride v poštev.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Brez golov v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija in Celja so se v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA