Pred tekmo: Aluminij - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

10. december 2016, ob 12.00: ALUMINIJ - CELJE

Stadion: Športni park Kidričevo,  kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 500 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske (popust): 4 evre
- otroci do 12. leta: brezplačno
- zbiranje prehranskih izdelkov za socialno ogrožene

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Aluminij spada med moštva, ki bodo zimski tekmovalni premor zagrabila z obema rokama. Kidričanom v zadnjih tednih ne gre po željah, saj je seriji štirih tekem neporaženosti, ki so jo varovanci trenerja Bojana Špehonje pričeli z zmago nad Radomljami ter nadaljevali z neodločenimi izidi v tekmah s Krškim, Mariborom in Rudarjem, sledil niz štirih zaporednih porazov. Luka Janžekovič in soigralci so po visokih porazih z Domžalčani, Ljubljančani in Goričani poraženi zapuščali tudi Koper, kjer so sicer klonili po golu v zaključnih minutah srečanja. Kidričane še naprej še naprej teži neučinkovitost pred nasprotnim golom, saj Blaž Kramer, Žiga Škoflek in ekipa 13. zadetek sezone brez uspeha lovijo že šest tekem, strelski post pa tako traja že devet ur. Ga bodo rdeči prekinili v zadnji tekmi jeseni, ko v goste prihajajo Celjani?

Žiga Škoflek, napadalec Aluminija: »Bliža se zimski premor, vendar pa motivacija in osredotočenost še vedno ostajata na visokem nivoju, tudi zaradi tega, ker želimo popraviti rezultate zadnjih tekem. Celje je zelo čvrsta ekipa, ki se zna dobro postaviti v obrambi in je kakovostna tudi v napadu. V soboto nas čaka tekma na domačem igrišču, pred našimi navijači. Upamo, da se bodo zbrali v čim večjem številu, saj nam to poda dodaten zagon.«

Kdo je vroč?

Josip Zeba je s štirimi zadetki še vedno prvi strelec Aluminija, obenem pa tudi zadnji nogometaš zasedbe Bojana Špehonje, ki je zatresel nasprotno mrežo. Izkušeni hrvaški branilec je v izdihljajih dvoboja s Krškim zadel za pomembno točko, s katero so Kidričani ohranili razliko do Posavcev. Slednji krog pred koncem jesenskega dela prvenstva bežijo za šest točk, medtem ko so se zadnji Radomljani po krstni zmagi sezone približali na sedem točk zaostanka.

Ali ste vedeli?

Kidričani so v dobrem tednu odigrali kar tri gostujoča srečanja, ob gostovanjih v Ljubljani, Novi Gorici in Kopru pa nabrali zajeten kos kilometrine. Pred zimskim premorom se letošnji povratnik med prvoligaško konkurenco vrača na domačo zelenico, na kateri bo v deseti tekmi naskakoval še tretjo zmago pred domačimi gledalci. V Kidričevem sta padla oba soseda, po Krškem še Radomlje. Slednje so tudi zadnji klub, ki so ga Kidričani premagali, za tretjo zmago sezone je v 13. krogu dvakrat v polno meril Žiga Škoflek.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Janez Pišek

Medtem ko je Aluminij sredi serije štiri porazov, tudi Celjanom v zadnjih krogih v rezultatskem smislu ne kaže najbolje. Grofje so v zgoščenem sporedu po savinjsko-šaleškem dvoboju v treh tekmah vknjižili zgolj točko, v šestih krogih so zbrali štiri. Posledično zasedba, ki domuje v knežjem mestu, ni izkoristila nekaj spodrsljajev Domžalčanov, ki s prednostjo devetih točk še vedno trdno zasedajo tretje mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Celjani bodo tako v dvoboju s Kidričani, proti katerim v šestih medsebojnih tekmah še niso izgubili, potrjevali četrto mesto, ki bi bilo v primeru novega neuspeha v nevarnosti, saj se lahko Gorica prav tako pohvali s 27 točkami, Koprčani imajo zgolj eno manj, Velenjčani pa za sosedi zaostajajo za eno zmago. Deveto zmago sezone bodo grofje lovili brez Janeza Piška.

Igor Jovićević, trener Celja: »Aluminij igra boljše, kot kažejo rezultati. Ves teden smo se pripravljali na Kidričane, tako da poznamo njihove dobre lastnosti in tudi pomanjkljivosti, v katerih bomo iskali naše priložnosti. V zadnjih dneh smo žal imeli tudi zdravstvene težave, igralci prebolevajo viroze, problemi pa so bili tudi z zamrznjenimi igrišči, tako kot verjetno tudi pri ostalih ekipah v Sloveniji.«

Goran Cvijanović, vezist Celja: »Pričakujemo težko tekmo. V Kidričevem je igrišče lahko neugodno, pa tudi Aluminij je doma veliko bolj nevaren nasprotnik kot v gosteh. V vsakem primeru pa si želimo končati jesenski del prvenstva na najlepši možni način ter ostati na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Pričakujemo zmago, da gremo zatem veseli na počitnice.«

Kdo je vroč?

Celjani v šestih tekmah z Aluminijem še niso izgubili, Kidričani so ob petih porazih doslej prišli zgolj do točke. Tudi obe srečanji v letošnji sezoni sta se končali s slavjem rumeno-modrih. V Kidričevem so gledalci videli kar šest zadetkov, štiri v domači mreži, dvoboj v knežjem mestu pa je z golom ob koncu prvega polčasa odločil Matej Podlogar. Slednji je podal tudi za dva od štirih zadetkov Celjanov v Kidričevem. Kakšna bo vloga Ljubljančana na zadnji jesenski tekmi?

Ali ste vedeli?

Dalibor Volaš se je, podobno kot Luka Zahović, na slovenske zelenice vrnil v sedmem krogu Prve lige Telekom Slovenije, v štajerskem derbiju Celja in Maribora. Medtem ko je Zahović zadel že ob debiju, je Ankarančan v celjskem dresu prvič v polno meril v drugem nastopu, ko je dvakrat zatresel mrežo Rudarja. Primorski napadalec spada med najučinkovitejše napadalce prvenstva, saj se v zadnjem jesenskem krogu podaja v lov na Zahovića, Vuka in Alvirja, ki z osmimi zadetki zasedajo drugo mesto ligaške lestvice strelcev. Volaš, ki je jeseni dosegel sedem golov, s skupno 78 zadetka spada med najbolj učinkovite nogometaše, ki se po zelenicah Prve lige Telekom Slovenije podijo v letošnji sezoni, do preboja med najboljšo deseterico strelcev, ki jo zaključuje Ante Šimundža, mu manjka še devet zadetkov.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.12.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij po preobratu ugnal Celjane
    Nogometaši Aluminija so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:1 (0:0).

DELI NA