25.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Aluminij - Bravo

Prva liga Telemach, 11. krog

ALUMINIJ - BRAVO

26. september 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14 let: brezplačen vstop
- PCT pogoj

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: Tin Martić

Nedeljsko nogometno dogajanje bosta odprli ekipi, ki sta v razmaku nekaj dni slavili na Bonifiki. Aluminij po skalpu Kopra pričakuje Bravo, ki je bil po slavju na Primorskem uspešnejši še od Radomelj. Kidričani so v Kopru znova dvignili svojo samozavest, potem ko so jo s štirimi zadetki za hrbtom Luke Janžekoviča načeli Sežanci. Štajerci so z drugo zmago sezone ujeli Celjane in Domžalčane, predvsem pa so si dokazali, da se lahko ob dobrem dnevu dobro kosajo tudi s tekmeci iz zgornje polovice ligaške razpredelnice. To so pred dnevi na svoji koži spoznali Mariborčani, lahko v nedeljskem popoldnevu še nogometaši Brava? Statistika je na strani rdečih, ki so izgubili zgolj eno od devetih medsebojnih tekem.

Oskar Drobne, trener NK Aluminij: "Upam, da se bomo sestavili in bo na razpolago čimveč igralcev.. Želimo si nadaljevati pozitivno zgodbo. Potrebno bo nadgraditi točke osvojene proti Kopru z domačimi točkami. Vsaka tekma je zgodba zase. Vedno igramo dobro proti ekipam, ki so v vrhu, igrali smo dobro tako proti Mariboru, kot nazadnje proti Kopru, zakaj ne bi proti Bravu. Gre za specifično ekipo, ki igra zelo pragmatično, enostavno. Poskušali se bomo najbolje pripraviti, da jih nekako prebijemo, da povežemo dva, tri pozitivne rezultate, kar nas bi dvignilo na lestvici in pripeljalo v mirnejše vode."

Kdo je vroč?

Že omenjeni Luka Janžekovič je bil osrednji junak velike zmage Kidričanov. Otrok in zdaj kapetan Aluminija je med vratnicama rdečih blestel že v prvem polčasu, izkazal pa se je tudi v uvodnih sekundah nadaljevanja tekme. Rdeči so po njegovi obrambi hitro zabili dva zadetka za preobrat, v nadaljevanju dvoboja pa vodstva niso več izpustili iz rok. Bo vratar blestel tudi v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Kidričani so za zmago plačali precejšenj davek. Aljaž Krefl je obračun s Koprom po poškodbi rame zaključil že v prvem polčasu, Oskar Drobne pa je ob koncu srečanja izgubil še Tina Martića. Hrvaški branilec je po ostrem posredovanju prejel neposredni rdeči karton, zato bo moral strateg Aluminija pred tekmo z Bravom poiskati nove rešitve v zadnji vrsti. Ob dejstvu, da je rezervno klop Bonifike zasedlo zgolj pet nogometašev, nima pretirane izbire.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Bravo je v desetem krogu Prve lige Telemach prav s pomočjo Aluminija ujel vodilne Koprčane. Moštvo iz Šiške z mestnim konkurentom iz Stožic sestavlja trojček na vrhu lestvice, z nekaj sreče pa bi se lahko v nedeljo zavihteli povsem na vrh. Ljubljančani bodo v Kidričevem napadali tretjo zaporedno zmago, potem ko so uspeh v Kopru potrdili v Domžalah. Četa Dejana Grabića je ob Kamniški Bistrici na kolena spravila Radomlje in se oddolžila za brezzobo predstavo ob odprtju prvenstva, ko na domačem igrišču ni našla prave rešitve za obrambno postavitev rumeno-črnih. Čeprav Bravo ne velja za pretirano učinkovito ekipo, pa je prav čvrsta obramba ključ do uspešnih rezultatov Ljubljančanov.

Kdo je vroč?

Na zelenici ob Kamniški Bistrici se je z dvema zadetkoma izkazal Sandi Ogrinec. Nekdanji član Maribora je v letošnji sezoni eden od pomembnejših adutov Dejana Grabića, ki svetlolasega nogometaša postavlja bliže golu nasprotnika, kot smo bili vajeni v preteklosti. Nov položaj po osnovni izobrazbi osrednjemu vezistu očitno ustreza, saj se je z dobro predsatvo izkazal že ob pokalnem napredovanju v Novi Gorici, v šestem krogu prvenstva pa je zatresel tudi mrežo Olimpije.

Ali ste vedeli?

Osemintridesetletni Luka Žinko je v letošnji sezoni najstarejši igralec Prve lige Telemach. Izkušeni vezist sicer ni več v prvem planu Dejana Grabića, kljub temu pa se lahko pohvali s sedmimi ligaškimi nastopi. Če bo zaigral tudi v Kidričevem, bo v svojo statistiko vpisal 300. nastop med slovensko nogometno elito. Nogometaš številnih slovenskih klubov z izkušnjami iz Francije, Kitajske, Cipra in Azerbajdžana se je v zadnjih letih ustalil v Šiški in pri Bravu pričel tudi trenersko službo.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2021 | Prva liga Telemach
    Bravo z zmago pri Aluminiju na vrh lestvice
    Nogometaši Aluminija so v 11. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu z 0:1 (0:0).

DELI NA