Pred tekmo: Aluminij - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

ALUMINIJ - BRAVO

18. maj 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

ALUMINIJ

Prepoved igranja: /

Aluminij je v dvoboju z Muro podaljšal pozitivno serijo, rdeči pa po novem remiju ostajajo na varnem osmem mestu ligaške razpredelnice. Po nedeljski rapsodiji Celjanov se je prednost resda zmanjšala, a kot poudarja trener Oskar Drobne, ima zasedba Aluminija vajeti še vedno v svojih rokah. V "šumi" bodo storili vse, da bo tako ostalo tudi po torkovi tekmi, ko na Štajersko prihaja Bravo. Ljubljančani si formalno še niso potrdili obstanka, pred Celjem imajo pet točk naskoka, zato lahko pričakujemo zanimiv spopad. Kidričani bi lahko z nekaj pomoči Gorice, ki bo v sredo gostila Celje, obstanek potrdili že v torek, v nasprotnem primeru bodo o svojem položaju odločali na sobotni tekmi v Domžalah.

Oskar Drobne, trener Aluminija: "Smo v dobri seriji, ki jo bomo skušali nadaljevati tudi jutri. Moramo se držati svojega cilja in svojih principov, da osvojimo nove točke. Smo v dobri poziciji, z novo odgovorno, borbeno predstavo, pa si želimo nadaljevati s pozitivno serijo. Še vedno odločamo sami o svoji usodi, kar je pred jutrišnjim srečanjem najpomembnejše."

Kdo je vroč?

Nogometaši v rdeči opravi so na sobotni tekmi odlično zaustavili soboški napad. Prekmurci si pod žarometi niso pripravili veliko zrelih priložnosti, sprožili so zgolj štiri udarce, Luka Janžekovič je moral posredovati zgolj enkrat. Kljub temu se lahko čuvaj kidriške mreže pohvali, da je še 13. zaklenil svoja vrata. Pred vratarjem Aluminija sta zgolj Matko Obradović in Žiga Frelih, za nameček pa je 24-letnik nepremagan na treh zaporednih tekmah. Mreža Aluminija je nedotaknjena 290 minut, še impresivnejši pa je podatek, da Kidričani na 15 spomladanskih preizkušnjah desetkrat niso prejeli zadetka.

Ali ste vedeli?

Sezona resda še ni končana, lahko pa Kidričane hrabri podatek, da so spomladi druga najuspešnejša ekipa Prve lige Telekom Slovenije. Po zimskem premoru so več točk nabrali zgolj Domžalčani (29), s 24 točkami pa sledijo Olimpija, Mura in tudi Aluminij. Varovanci Oskarja Drobneta, ki je pred koncem jesenskega dela sezone zamenjal Slobodana Gruborja, se lahko pohvalijo, da so spomladi dvakrat odščipnili točko Olimpiji, premagali Domžale ter remizirali z Mariborom in nazadnje še Muro. V nadaljevanju prvenstva so najskromnejši Koprčani, ki so osvojili zgolj 12 točk.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Mitja Križan in Mustafa Nukić

Bravo v soboto ni izkoristil priložnosti, da tudi matematično potrdi novo sezono v Prvi ligi Telekom Slovenije. Ljubljančani so v spopadu s Taborom iztržili remi, s petimi točkami zaloge pa dva kroga pred koncem prvenstva ostajajo v dosegu devetih Celjanov. Bravo bo sezono zaključil z mestnim derbijem, še prej pa zasedba iz Šiške gostuje v Kidričevem. Moštvo Dejana Grabića lahko vse skrbi že s točko, v primeru poraza bi morali v prestolnici čakati vsaj na razplet sredine tekme v Novi Gorici, v skrajni mižnosti pa bi o devetem mestu odločal zadnji krog. Torkov remi bi Ljubljančanom zadostoval tudi v primeru dveh zmag Celjanov, saj imajo grofje v primeru enakega števila točk slabše razmerje v medsebojnih tekmah z Bravom in Aluminijem. Računic je torej še veliko, ljubljanska enačba pa je sila enostavna: v Kidričevem vknjižiti zmago.

Dejan Grabić, trener Brava: "Letošnje prvenstvo je noro zanimivo. Vsa moštva so imela težavo s kontinuiteto dobrih rezultatov v serijah. Tako imamo velik boj zgoraj za naslov prvaka in Evropo ter spodaj za obstanek oziroma izognitev devetemu mestu. Aluminij dobro poznamo. Pričakujemo, da nas bodo čakali na sredini igrišča v postavitvi 1:5:2:3, nam prepustili posest in čakali našo napako, našo tvegano podajo za morebiten protinapad. V tem so dobri. Pripravljeni smo tudi na morebiten presing in velik boj za druge žoge v obe smeri. Nam bi zmaga prinesla veliko, točka pa matematično zagotovitev obstanka. Želimo biti maksimalno tekmovalni, odgovorni in agresivni."

Kdo je vroč?

Dejan Grabić je po tekmi s Taborom svoje varovance pohvalil za odziv po izključitvi Mitje Križana, ki v Kidričevem nima pravice nastopa. Šiškarji bodo na štajerski zelenici pogrešali tudi Mustafo Nukića, saj je prvi asistent lige prejel deveti rumeni karton. V napadu bo tako še več odvisno od Milana Tučića, ki pa je spomladi že dokazal, da lahko prevzame breme. Ljubljančan je zadel tudi na zadnji tekmi Brava, po štirih tekmah strelskega posta pa se je podpisal pod osmi goli sezone. Ker se je v Šiško vrnil pozimi, je jasno, da je vse zadetek dosegel spomladi, ko mu z enakim izkupičkom sledi zgolj Jan Mlakar.

Ali ste vedeli?

Darjan Šuštar, pomočnik Dejana Grabića, je zaradi poškodbe ahilove tetive že zaključil sezono. Ljubljančani so se energičnega trenerja pogrešali že na sobotni tekmi, ki so jo prvič sklenili zgolj z deseterico igralcev. Mitja Križan je v letošnji sezoni prvi član Brava, ki je srečanje sklenil z izključitvijo, zanimivo pa je, da je bil Mariborčan izključen tudi na zadnji tekmi pred selitvijo v Belgijo. Vmes je bil pri šišenskem prvoligašu izključen le še David Brekalo. Največ rdečih kartonov so v letošnji sezoni nabrali nogometaši Olimpije - šest -, z enim manj sledijo Sežanci.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij suveren proti Bravu
    Nogometaši Aluminija so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo s 3:0 (2:0).

DELI NA