Pred tekmo: Aluminij - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

ALUMINIJ - BRAVO

20. oktober 2019, ob 16:30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 600 sedežev (povprečen obisk: 733 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 7 evrov
- ženske: 4 evre
- otroci do 14. leta: brezplačno

ALUMINIJ

Potem, ko se je po malodane šokantnem porazu proti Triglavu in neatraktivnem remiju s Celjani zdelo, da bo Aluminij naposled le obupal in zdrsnil v sivino povprečja, so v Velenju Kidričani zopet navdušili. Znova so bili pravi – kompaktni, pragmatični, suvereni. Tega morda ne razkriva končni rezultat (končalo se je z "le" 2 proti 1), a Rudar tisto nedeljo ni imel pravih možnosti. Slobodan Grubor in druščina so s polnim izkupičkom skočili na tretje mesto na lestvici in se točkovno izenačili z drugouvrščenimi Mariborčani. Ta konec tedna bi se z nekaj sreče lahko vrnili tudi na sam vrh prvenstvene razpredelnice, še prej pa bo v Kidričevem moral pasti Bravo.

Mihael Klepač, napadalec NK Aluminij: "Nisem igral proti Bravu prvič, saj še nisem bil član Aluminija, ne vem veliko o njih. Sicer smo gledale tekme, delali analize, zdi se mi, da so bistveno boljši v gosteh, kot doma, tako da bomo v tekmo šli z maksimalnim spoštovanjem do njih, a mi imamo svojo računico, da tri točke ostanejo  v Kidričevem."

Kdo je vroč?

Tekmo v Velenju sta v korist rdeče-belih odločila Tilen Pečnik in Mihael Klepač. Nogometaša sta sicer priložnost dobila šele v drugem polčasu, oba pa sta trenerjevo zaupanje upravičila takoj po prihodu na igrišče. Pečnika je v 64. minuti v ogenj poslal Matic Vrbanec, Klepaču je pet minut kasneje za zmagoviti zadetek podal Jure Matjašič.

Ali ste vedeli?

Prav Klepač je znova zablestel tudi na pokalnem obračunu s Koprom. Dvaindvajsetletni napadalec je v  73. minuti zabil edini gol na tekmi in srečanje odločil v korist svoje ekipe. V Kidričevem je tako padel mariborski krvnik, povratna tekma, ki bo odločala o potniku v polfinale, pa rdeče-bele čaka konec meseca. Bo minimalna prednost dovolj za napredovanje?

BRAVO

Šiškarji se v prvenstvu še naprej "držijo" sistema toplo-hladno. Po gladkem porazu na mestnem derbiju so dodobra namučili Muro, nato znova razočarali in klonili proti sonovincu iz Sežane, pred reprezentančnim premorom pa so skoraj nadigrali Celjane. Ljubljančani zabijajo kot po tekočem traku (rumeni topovi so nazadnje mirovali pred dvema mesecema, ko so svojo mrežo nedotaknjeno ohranile Domžale), največja težava šišenske čete pa tiči nekje drugje. Poleg že omenjene nestanovitnosti Dejanu Grabiću lase sivi pomanjkanje taktične discipline, ki bi v nedeljo proti obrambno naravnanemu Aluminiju lahko odigrala ključno vlogo.

Dejan Grabić, trener NK Bravo: "Osredotočeni smo predvsem na sebe. Pokazali smo že, da znamo igrati na visokem nivoju, potrebujemo le še kontinuiteto."

Kdo je vroč?

Celjsko mrežo je že takoj na začetku srečanja načel Luka Žinko. Izkušeni vezist je v 3. minuti izkoristil slabo izbijanje gostujočega vratarja in okroglo usnje poslal v nebranjen gol. Sledilo je kar nekaj obetavih situacij v kazenskem prostoru grofov, a jih šiškarji niso znali izkoristiti, v 80. minuti pa je bil naposled le učinkovit Mustafa Nukić. Osemindvajsetletnika je s predložkom z desne strani lepo zaposlil Milan Đajić.  

Ali ste vedeli?

Luka Žinko, strelec prvega zadetka na dvoboju z grofi, se najbolje počuti na sredini igrišča, odlično pa se znajde tudi na položaju osrednjega branilca. Šestintridesetletnik v tej sezoni preizkuša tudi svoje trenerske sposobnosti – pri šišenskem klubu namreč vzporedno z igranjem v članski konkurenci vodi še selekcijo U11. "Glavni cilj ostaja treniranje članske ekipe," pravi priljubljeni "Žine".

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pet golov v mreži Brava
    Nogometaši Aluminija so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo s 5:1 (2:0).

DELI NA