03.03.2014 | Ženska A
Pred prvo letošnjo tekmo: v BiH po zmago

Danes dopoldan se je zbrala slovenska ženska članska reprezentanca, ki bo v sredo, 5.3., v mestu Stanešiči pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegoviine. Tekma sodi v sklop priprav reprezentance na nadaljevanje kvalifikacij za SP 2015. Spomnimo pa, avgusta 2013 so se na Bledu zmage veselila gostje, 0:3 je bilo.

Test za igralke

»Upam, da ne bo kakih poškodb. Da bomo lahko kar se da dobro pripravljeni na nadaljevanje kvalifikacij,« pravi selektor Damir Rob, ki je imel kar nekaj težav pri sestavi reprezentance. Poškodbe in obveznosti igralk so naredile svoje, namesto Andreje Nikl se je kot zadnja članicam pridružila Larisa Šoronda.

Boljše nadaljevati, kot so končale

Anja Milenkovič
je kapetanka reprezentance, vesela pa je, da je zasedba vnovič zbrana.
»Občutki so spet dobri, tako kot vedno, ko se zbere reprezentanca. Nekaj časa nas ni bilo skupaj. Veselimo se nove akcije in treningov ter tekme. Želimo si, da bi boljše nadaljevale, kot smo končale leto 2013. Cilji so jasni, zanima nas nadgradnja igre. Žal nam nekaj igralk manjka, nekaj je poškodovanih.«

Sicer pa je tudi Milenkovičeva z enim očesom pri nadaljevanju kvalifikacij za SP 2015, Slovenija se bo aprila merila z Rusijo in Nemčijo. »To bosta dve pomembni tekmi. Z Nemkami smo že igrali, vemo, kaj pomenijo. Rusija je za nas še neznanka.«

Odločno v obračun

Tjaša Tibaut bo eno od pomembnih orožij selektorja Damirja Roba na tekmi proti BiH kot tudi v nadaljevanju kvalifikacij. Tibuatova igra v dresu ŽNK Teleing Pomurje, za njo so uspešne priprave, na gostovanju v BiH pa pričakuje novo zmago. »Prepričana sem, da lahko zmagamo. V tekmo gremo odločno, dale pa bomo vse od sebe!«Vrnitev Korošice

Po poškodbi se na zelenico vrača tudi vratarka Lucija Mori, ki bi rada svoj povratek kronala s sredino zmago. »Pričakovanja so velika. Želim si uspeha ter dobre igre. Z nami je nekaj mladih igralk upam, da se dobro ujamemo.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.09.2021 | Ženska A
  Z dobro igro sposobne kljubovati Franciji
  Slovenska ženska članska reprezentanca jutri, v torek, nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca se bodo ob 21. uri pomerile s Francijo. Tako Slovenija kot Francija sta z visoko zmago začeli kvalifikacije.
 • 19.09.2021 | Ženska A
  V pričakovanju navijačev in spektakla v Murski Soboti
  Ženska članska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Varovanke selektorja Boruta Jarca so v Estoniji slavile zmago s 4:0. V torek, 21.9., se kvalifikacije nadaljujejo, Slovenija pa v Murski Soboti ob 21. uri gosti Francijo.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  S suvereno zmago začele kvalifikacije
  Reprezentanca se vrača v Slovenijo, v torek, 21.9., pa jo čaka pravi spektakel v murskosoboški Fazaneriji, kjer ob 21. uri gosti Francijo, 5. reprezentanco na Fifini lestvici. Francozinje so takisto z visoko zmago (0:10) proti Grčiji začele tokratne kvalifikacije.
 • 17.09.2021 | Ženska A
  Resno in odgovorno z zavedanjem, da zmorejo
  S tekmo v Estoniji, obračun se začne ob 18. uri po slovenskem času, naša ženska članska reprezentanca začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 16.09.2021 | Ženska A
  Upravičiti vlogo favoritinj
  Slovenska izbrana vrsta začenja novo poglavje. »Reprezentanca je naredila velik korak naprej, napredovale smo tako na Fifini lestvici kot igralsko. Vemo pa, da pretekli rezultati nič ne štejejo, vstopamo v nov kvalifikacijski ciklus, kjer gremo od tekme do tekme. Moramo pa začeti zbirati točke, da bi dosegle naš zastavljeni cilj,« sklene Lara Prašnikar.
 • 14.09.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za spektakel s Francijo
  Slovenija igra v kvalifikacijski skupini I, kjer so ob Sloveniji še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija. Prvo ime skupine je prav torkov tekmec Francija, ki je dosedaj igrala na štirih svetovnih prvenstvih, najvišje pa je bila leta 2011 (4. mesto).
 • 13.09.2021 | Ženska A
  Za Slovenijo ni lahkih tekem
  Danes se je v Čatežu pri Brežicah zbrala ženska članska reprezentanca, ki v petek, 17. septembra, na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.
 • 12.09.2021 | Ženska A
  Zver, Predanič in Prašnikar vnovič v polno
  V ponedeljek, 13.9., se začenja reprezentančna akcija članic, ki jih 17.9. v Estoniji čaka prva tekma kvalifikacij za SP 2023. Pred zborom pa še pregled, kako so se v minulih dneh odrezale v tujini.
 • 08.09.2021 | Ženska A
  Prašnikar, Zver in Predanič v polno
  Teden sta obeležila tudi dva slovenska derbija: v Nemčiji sta si nasproti stali Sara Agrež in Adrijana Mori, v Italiji pa Kaja Eržen in Nina Kajzba. Po poškodbi s treningi začenja Timea Rojnik.
 • 03.09.2021 | Ženska A
  Znana seznam članic za začetek kvalifikacij za SP 2023
  Slovenska ženska reprezentanca 17. septembra na gostovanju pri Estoniji začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki ga bosta leta 2023 gostila Avstralija in Nova Zelandija. V prvem sklopu bo Slovenija doma gostila še Francijo, tekma bo v torek, 21.9., v Murski Soboti.

DELI NA