30.11.2017 | 2. SNL
Pred premorom še Radomlje in Mura

Štirinajsterica drugoligašev že uživa v tekmovalnem premoru, zadnja jesenska preizkušnja pa v nedeljo čaka še nogometaše Radomelj in Mure. Četrta in vodilna ekipa 2. SNL bi se morali udariti že v prejšnjem tednu, ko pa je dvoboj prestavila bolezen v vrstah gostiteljev.

 

Nedelja, ob 12.30: KALCER RADOMLJE - MURA
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved nastopa: Žiga Kous (Mura)
Neposredni prenos: Sportklub

V Radomljah bomo nekoliko kasneje, kot je bilo načrtovano sprva, spremljali derbi 17. kroga drugoligaškega prvenstva. Vrste gostiteljev srečanja je sredi minulega tedna razredčila bolezen, ki je v posteljo položila kar sedmerico nogometašev, med njimi tudi nekaj pomembnih članov začetne enajsteric. Anel Hajrić in soigralci so zdaj že okrevali ter so nared za nedeljski spopad z vodilnim moštvom 2. SNL. V taboru črno-belih je bilo v prejšnjem tednu že vse pripravljeno na zadnjo jesensko preizkušnjo, Ante Šimundža pa je moral po odložitvi obveznosti nekoliko prilagoditi plan dela.

Mura bo jesenski del prvenstva sklenila na vrhu lestvice, od razpleta nedeljskega dvoboja pa bo odvisno, s kakšno razliko pred zasledovalci se bodo Prekmurci podali v tekmovalni premor. Ptujčani, ki so si pred tedni vnovič zagotovili naziv prvega zasledovalca Mure, so se z zmago v Vipolžah približali na štiri točke zaostanka, ki pa lahko v nedeljo vnovič naraste. Privrženci Mure si seveda želijo najvišje možne prednosti, a bodo svojo vlogo v tem scenariju odigrali tudi Radomljani, ki bi se z zmago tretji Nafti približali na vsega točko. Toliko sicer za lanskoletnim prvoligašem zaostaja tudi peti Jadran.

Rumeni so enega od zgolj treh porazov doživeli prav v Fazaneriji, ko so za hrbtom Davida Adama končali kar štirje zadetki. Luka Bobičanec je v zaključku prvega polčasa priigral pomembno prednost, v nadaljevanju srečanja pa sta visoko zmago potrdila še Arpad Vaš in Amadej Maroša, Bobičanec pa je dodal še en zadetek. Hrvaški krilni nogometaš je z 11 goli najučinkovitejši nogometaš črno-belih, najmočnejšega konkurenta pa ima prav v vrstah tokratnega nasprotnika. Enajstkrat je v polno meril tudi Anel Hajrić, ki se zelo dobro pozna z nekaj sedanjimi nogometaši. Primorec je v dresu Maribora B igral z Nikom Lorbkom, Žanom Karničnikom in Rokom Sirkom.

Radomljani so po porazu v Murski Soboti sestavili serijo šestih zmag, vse do sosedskega derbija z Dobljani pa kar deset krogov niso okusili grenkobe poraza. Mura je bil neporažena še tekmo dlje, kot edino to jesen pa so črno-bele ukanili Novomeščani. Po domačem porazu z Dolenjci so se Prekmurci vrnili v zmagovite tirnice, nanizali štiri zmage v nizu in povišali naskok pred zasledovalci. Le visoko poraz bi Muri preprečil, da bi se med zimo ponašala tudi z nazivom najtrdnejše obrambe prvenstva. Že zdaj pa lahko v prekmurski prestolnici z gotovostjo trdijo, da se bodo lahko med zimo pohvalili z najuspešnejšim napadom. Muraši so zabili 45 golov, Radomljani pa imajo s 34 zadetki tretji najnevarnejši napad. Bašićeva četa je nekoliko skromnejša v fazi obrambe, saj je prejela 21 golov, soboška zadnja vrsta je klonila vsega desetkrat.

O razdelitvi točk bosta morda odločala tudi najučinkovitejša napadalca lige, bo imel več razlogov za veselje Luka Bobičanec in Anel Hajrić?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2024 | Prva liga Telemach
    Brez zadetkov v Murski Soboti
    Nogometaši Mure in Kalcerja Radomelj so se v 23. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Radomlje
    Čeprav Mura med tednom ni odigrala tekme s Koprom, pa so za črno-belimi pestri dnevi. Sobočani so dobili novega trenerja, Tončija Žlogarja pa bo Prekmurce prvič vodil na tekmi proti Radomljam.
  • 07.02.2024 | Prva liga Telemach
    Dobrovoljc znova za Radomlje
    Gaber Dobrovoljc ni več nogometaš Mure. Izkušeni branilec bo po sporazumni prekinitvi sodelovanja s Sobočani spomladi znova igral za Radomlje, ki jim je pomagal že v drugi polovici sezone 2022/23. Z mlinarji je sklenil enoinpolletni dogovor.
  • 30.01.2024 | Prva liga Telemach
    Iz Radomelj v Mursko Soboto
    Sandi Nuhanović, ki je za Radomlje v vseh tekmovanjih odigral 154 tekem, bo nogometno pot nadaljeval v dresu Mure. Petindvajsetletni vezist se je s Sobočani dogovoril za dveletno pogodbo.
  • 29.10.2023 | Prva liga Telemach
    Radomljani do točke v sodnikovem dodatku
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Mure so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 27.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Mura
    Radomlje so se v Kidričevem Aluminiju maščevale za poraz na domači zelenici, v nedeljskem popoldnevu pa bodo ob Kamniški Bistrici gostili Muro. Kdo bo boljši v Športnem parku Domžale?
  • 19.08.2023 | Prva liga Telemach
    Radomlje do zmage v prekmurju
    Nogometaši Mure so v 5. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju iz Radomelj z 0:2 (0:2).
  • 18.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Radomlje
    Črno-bela krivulja se je v prejšnjem krogu obrnila navzgor, Radomljani pa še čakajo na prve točke. Bodo do njih prišli v Murski Soboti?
  • 15.04.2023 | Prva liga Telemach
    Radomlje do točke pri Muri
    Nogometaši Mure in Kalcerja Radomelj so se v tekmi 31. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 13.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Radomlje
    Mura na zadnjih dveh tekmah ni izkoristila priložnosti, da bi se vključila v boj za tretje mesto, črno-bele pa v soboto čaka obračun z Radomljami, ki v nadaljevanju prvenstva pridno nabirajo točke.

DELI NA