24.11.2021 | 1. SFL
Pred kamerami vlogo favorita prepuščajo Ptujčanom

Tokratni petek ne prinaša le štirih krasnih tekem, ampak tudi tekmo meseca. Kamere bodo tokrat na Ptuju, kjer se bosta pomerila drugouvrščena Litija in četrtouvrščena Hiša daril Ptuj. Obračun boste lahko spremljali na spletni strani futsal.si.

1.SFL, 11. krog, 26.11.
FC Hiša daril Ptuj – FC Litija (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)
FK Dobrepolje – Siliko Vrhnika (20.00)
ŠD Mlinše – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)

Od zadnjega poraza več kot dva meseca

Najbolj trofejni slovenski futsal klub prihaja v najstarejše slovensko s serijo sedmih tekem brez poraza. Varovanci trenerja Andreja Dobovičnika so v 1. SFL nanizali šest tekem brez poraza (pet zmag in remi), temu pa dodali še napredovanje v četrtfinale pokala Terme Olimia.

»Dobro smo, pred nami je še ena tekma, potem pa premor, ki ga bomo izkoristili za dober trening, dela je še veliko,« pove trener Dobovičnik, ki z ekipo igra zadnjo letošnjo ligaško tekmo. Obračun 12. kroga proti Dobovcu so zavoljo evropske preizkušnje in lige prvakov Dobovca prestavili na 11.1. 2022, v 13. krogu pa so Litijani pač prosti zavoljo neparnega števila klubov v 1. SFL.

Napredek v igri

»Dosti dela je še pred nami. Zaenkrat sem zadovoljen s točkovno bero, malce pa se naše delo pozna tudi v sami igri. Moramo vedeti, da smo se poleti zbrali z vseh vetrov. Prišla sta dva nova brazilska igralca, v Litijo se je vrnil Igor Osredkar, vsak je prinesel nekaj svojega. Zdaj smo nekako koncept osvojili, je pa pred nami veliko dela,« nadaljuje Dobovičnik, ki na tem mestu pohvali zadnjo predstavo proti Oplastu.

»Všeč mi je, ker smo dvakrat zapored končali tekmo brez prejetega gola. To že nekaj pomeni,« Dobovičnik opozori na obrambo, kjer se pri modernem futsalu vse začne.
Tako bo tudi v petek. Na prvi letošnji medsebojni tekmi so Litijani prepričljivo s 4:1 opravili s Ptujčani. Vse se je vrtelo okoli Igorja Osredkarja, ki je dosegel tudi dva gola.

»Na tokratnem gostovanju nismo favoriti. Žal mi je, ker še ne bo Igorja Osredkarja,« navrže Dobovičnik, ki pa v isti sapi pove, da je predvsem mladi trojec mladih reprezentantov izkoristil minute in priložnosti, ki so jo dobili ob odsotnosti Igorja Osredkarja. »To so fantje, ki redno trenirajo, dvigajo se, s tem sem zadovoljen,« je jasen Dobovičnik.

»Ptujčani so ekipa, ki ima super koncept, rotirajo precej igralcev. So dobra ekipa,« Dobovičnik polaska domačinu. »Oboji smo napredovali,« pa doda za konec.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2021 | 1. SFL
  Prvak na Češkem brez Mordeja in Čeha
  Slovenski državni prvak Dobovec v teh dneh potuje na Češko, kjer v sredo, 1.12., začenja z nastopi v elitnem delu lige prvakov. Žal pa vodilna ekipa 1. SFL na Češkem ne bo nastopila v optimalni zasedbi. Že prej poškodovanemu Žigi Čehu se je vnovič pridružil kapetan Rok Mordej.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  Litiji derbi, do zmag še Siliko in KMN Meteorplast, remi v Kobaridu
  Tekma meseca, derbi 12. kroga 1. SFL, je z 2:1 dobila Litija. V Kobaridu KMN Oplast in FC Bronx sta remizirala, Siliko se iz Dobrepolja vrača z zmago, v gosteh do treh točk tudi KMN Meteorplast Šic bar. V tem krogu je bil prost FK Dobovec, ki v sredo pričenja z nastopom v elitnem delu lige prvakov na turnirju na Češkem.
 • 26.11.2021 | 1. SFL
  V Zagorju, v Kobaridu in Dobrepolju, kamere na Ptuju
  »Igra Bronxa se ne odraža v številu točk in stanju na lestvici 1. SFL. Zato so vredni še toliko večjega spoštovanja,« začne trener Oplasta Matej Kavčič, ki spomni na eno in ključno ime: »V ekipi Bronxa je ogromno odvisno od kapetana Nika Zajca. On je tisti motor. Če ga ustavimo, smo limitirali goste. Ni pa Bronx le Nik Zajc, je pa glavni,« navrže Kavčič, ki uspeh svoje ekipe gradi na domačem terenu in agresiji, ki jo kažejo v svoji dvorani.
 • 25.11.2021 | 1. SFL
  Proti Litiji po točke za skok proti vrhu
  Ptujčani so bili lani hit rednega dela sezone. Po nekaj slabšem začetku pa tudi v tej sezoni opozarjajo nase. Pred 11. krogom 1. SFL in tekmo meseca v njihovi dvorani zasedajo 4. mesto z jasno željo, da se dvignejo za mesto ali dve. Lažje jim bo, če doma premagajo Litijo.
 • 23.11.2021 | 1. SFL
  Dobovec teden dni loči do elitnega dela lige prvakov
  Prihodnji teden se nadaljuje evropska futsal klubska sezona. Slovenski državni prvak FK Dobovec in vodilna ekipa 1. SFL odhaja na Češko, kjer so nastopila v elitnem delu lige prvakov. Varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo pomerili z Barcelono, Plznom in ekipo Halle-Gooik.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  Dobovcu na Čujčev pogon, Litija prepričljivo
  FK Dobovec je doma s 5:3 porazil FC Hiša daril Ptuj, Litija je bila s 4:0 boljša od Oplasta, Siliko in ŠD Mlinše pa sta remizirala na Vrhniki (3:3), na Obali sta si plen razdelila KMN Bronx Škofije in FK Dobrepolje (2:2). To je kratek in jasen rezime 10. kroga 1. SFL, v tem kolu pa je bila prosta ekipa KMN Meteorplast Šic bar.
 • 19.11.2021 | 1. SFL
  S prvim strelcem lige nad vodilnega, Bronx želi zmago, Mlinše po presenečenje
  Litija (na 3. mestu s 17 točkami) na svojem parketu gosti Oplast (5. mesto in osem točk), na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni je bilo 2:2 v Posočju. Ekipi vodita prijatelja in sodelavca iz reprezentance U19: Andrej Dobovičnik je na krmilu Litije, Matej Kavčič pa pri Oplastu.
 • 12.11.2021 | 1. SFL
  Suvereni prvak, zmaga za Mlinše, remi na Vrhniki
  Litija je doma strla odpor Dobrepolja (4:0) za 5. zmago v sezoni. V prvem polčasu sta gola prispevala Brazilec Alex in kapetan Gašper Vrhovec, v nadaljevanju je slovensko – brazilska naveza to ponovila: med strelci pa Patrick Osredkar in Brazilec Jediael. Litija je s to zmago s 17 točkami ujela Siliko, ki je vknjižil 2. remi v sezoni.
 • 12.11.2021 | 1. SFL
  V Kopru za beg z dna, na Vrhniki revija mladih
  Z delom nadaljujejo tudi v Litiji in v Dobrepolju, ki se bosta za ligaške tekme udarila v Litiji. Trener Litijanov Andrej Dobovičnik je vesel, ker dobro okreva Igor Osredkar. »Nadejam se, da bom imel na voljo čim več zdravih igralcev in da naredimo še en korak naprej v igri,« se nadeja Dobovičnik, ki je prejšnji teden kot selektor U19 reprezentance s Slovenijo remiziral in enkrat izgubil z Italijo.

DELI NA